top of page

Unen laatu ja mielen rauhoittaminen

Ja sitten seuraavaa projektia!


Olen enemmän kuin kiinnostunut - eli siis "hannamaisesti" liekeissä - saamaan tietoa muuttuneesta elämästäni. Tai sanoisinko muuttuneesta tunteestani kun aamulla herään. Muutos on valtava tietysti niistä ajoista, jolloin manasin heräämistäni järkyttävään maailmaan ja sairastuttavaan stressiin. En kuitenkaan puhu siitä, sillä tuo pahin aika on ollut takanani jo yli kaksi vuotta. Vaan..


Puhun ajasta alkaen viime heinäkuusta 2018, kun aloitin päivittäisen mielen rauhoittamisen. Meditaatio joka ilta. Tai aamulla. Tai päivällä. Mieluiten illalla mulle kiitos. Tunti riittää mutta kaksi on aina parempi. <3


Asiakkaani ihmeparanemisen jälkeen 2018 kesällä surffasin netissä, nenä kiinni puhelimessa ja tietokoneella, etsimässä vastausta moiseen kokemukseen. Toiveeni oli tottakai saada sama tapahtumaan uudelleenkin jonain päivänä, ja sehän tarkottaa sitä, että minun piti saada selville tuon paranemisen syy. Olin seurannut Gregg Bradenin opetuksia rukouksen voimasta ja siitä miten se oikeasti toimii. Gregg Braden on geologi, tiedemies ja hänen kirjoituksistaan sain todella paljon informaatiota ja innostusta ihmisyyden henkiseen puoleen. Olin lukenut mm. Eckhart Tollea, Wayne Dyeria ja Deepak Chopraa. Heidän opetuksistaan sain informaatiota miten elämää voi elää onnellisena, täytenä ja sisäisen rauhan ympäröimänä. Mutta, mutta... Ei se auta YHTÄÄN, jos jokainen päivä hiukan "vituttaa" ja sitten joku sanoo: "Tunne onnellisuutta niinkuin minä tunnen ja onni tulee luoksesi." Alkaa vi...ttamaan vaan vielä enemmän...! :D

Olin jo tehnyt kaikki onnellistumisen temput alkaen vuonna 2008 The Secret kirjan merkeissä, minulla oli niitä ihan joka ikinen painos ja versio. Sillä olen aina uskonut positiiviseen ajatteluun ja vetovoiman lakiin. Minä vain en onnistunut luomaan itselleni täyttä onnellisuutta kuin hetkittäin. Ja minähän halusin tuntea onnellisuutta koko ajan! Nämä em. ihmiset ovat ihan superviisaita, suosittelen tutustumaan heidän kirjoihinsa. Varsinkin Eckhart Tolle sai minut ymmärtämään onnellistumista ja voinkin kertoa omasta huimasta kokemuksestani - häntä lukiessani - lisää toisaalla mikäli jotakuta kiinnostaa.


No mutta, näiltä viisailta miehiltä olin oppinut ymmärrystä siitä, millaista haluaisin elämäni ja oman suhtautumiseni olevan. Aina. Koko ajan. Surra surut ja jättää ne taakse. Kuulla omaa sisintä ja ajatella sydämellä, lempeydellä ja myötätunnolla. Joka hetki. Mutta minun suruni ja pelkoni olivat kuin tarroja, ne takertuivat minuun, eikä niistä päässyt millään irti. Suhtauduin vääryyksiin kiihkolla ja tunteilla, eikä niistä ole ollut ollenkaan helppoa päästä irti. Mutta - täytyy sanoa, että mm. näiden ihanien viisaiden miesten avulla olin taannoin noussut sieltä syvimmästä suostani, inspiroituen lisää ja lisää ja saaden toivoa täydestä onnellisuudesta, vielä jonain päivänä..


Ja sitten. Etsiessäni vastauksia em. ihmeparanemiseen, viime heinäkuussa löysin Dr. Joe Dispenzan. Näin yhden nettilinkin, jossa hän ja Gregg Braden olivat haastattelussa ja ensimmäinen ajatukseni oli: "Kuka on tuo mies, joka pukee sanoiksi kaikki minun ajatukseni..?" Ajatusten voimasta, tunteiden voimasta. TIETEESTÄ. Niistä tieteistä, jotka ovat niin monimutkaista, että niistä ei kouluissa edes puhuta. Kvanttifysiikka. Epigenetiikka. Psykoneuroimmunologia. Aivoaallot. Siitä kuinka onnellisuus toteutetaan. Ja siitä, omasta haaveestani jo 18-vuotiaana tyttönä - että kunpa tiede joskus todistaisi näitä elämän ja kuoleman ihmeitä joita näen ympärilläni.

Ja siinä minä sitten olin. Ihmetellen, "NYT PUHUTAAN ASIAA."


Ostin Dr. Joe Dispenzan verkkokurssin ja ensimmäistä kertaa sain opetusta kuinka meditoimista tehdään. Mitä siinä tapahtuu, aivoille, elimistölle, tunteille, ajatuksille. Kuinka alitajuntamme on kehossamme. Kuinka olemme kokemuksiemme lopputulos. Jaan Dr. Joe Dispenzan kanssa monien yhtenäisten hypnoosiinkin osuvien faktojen lisäksi yhden yhteisen perustavaa laatua olevan uskomuksen: Lukiolaisena, nuorena tyttönä lintsasin koulusta. En tietenkään "rehellisenä ihmisenä" terveenä voinut, joten vain vartissa sain vatsani kipeäksi vain ajattelemalla sen olevan kipeä. Jo silloin halusin tietenkin myös parantaa sen heti kahvilaan päästyäni, tuon juuri ajatusteni voimin aikaan saamani kivun, mutta sepä ei ollutkaan minulle mahdollista. Tuo oli ärsyttävää, mutta ajattelin jo silloin sen olevan mahdollista, jotenkin. Tiesin, että minä vain en osannut. Nyt tiedän sen olevan mahdollista. Se ei ole helppoa, mutta se on mahdollista.


En pysty selittämään kuinka monta minun ajattelemaani ja todeksi "aavistamaani" asiaa Dr. Joe Dispenza on pukenut sanoiksi, kertonut sen olevan juuri niin kuin olin aina ajatellut. En pysty selittämään kuinka moneen kysymykseeni hän on vastannut. Niin moni oli aina vastannut: "Niin se vain on." tai vielä hassumpi: "Ne sanovat, että.." Ja sehän ei ole vastaus, ei ollenkaan. Kaikelle on syy ja selitys. Perustelut. Faktat. Ja tottakai, häntä kuunnellessani nielaisin koko tietopaketin kokonaisena. Naminami.


Olen nyt tehnyt Dr. Joe Dispenzan meditaatioita melkein 10 kuukautta, joka päivä. Minulla ei ole oikein mitään sairautta parannettavana, vaan minä vain haluan olla onnellinen ja tasapainoinen joka päivä. Saada iloa ja rakkautta elämääni näiden avulla. Haluan välittää itsestäni ja tuntea olevani arvokas sekä itselleni, että läheisilleni. Haluan olla itse suvaitseva, myötätuntoinen ja lempeä - myöskään unohtamatta itseäni. Lempeä ja myötätuntoinen itselleni niinä hetkinä kun en ole onnistunut ja yrittää taas uudelleen. Onnistuen enemmän kuin eilen. Ja voin kertoa, että olen onnistunut onnistumaan paremmin joka päivä! Hypnoosi on myös auttanut minua tässä tavoitteessani.


Sivutuotteena kaikessa tässä olen saanut virkeämmän mielen, innostusta elämään. Motivaatiota tavoitteellisuuteen. Rohkeutta edetä ja tehdä uusia asioita. Olen vilpittömämmin iloinen. Olen harvemmin äreä. Suutun vielä vähemmän ja harvemmin kuin ennen. Pääsen isoistakin stresseistä yli helpommin kuin ennen. Elämä ja tulevaisuus näyttäytyvät minulle mahdollisuutena, eikä jonain mistä täytyy selvitä. Olen energisempi kuin ennen. Näytän tunteitani enemmän kuin ennen. Uskallan olla sitä mitä olen, enemmän kuin ennen. Ymmärrän ihmisiä vielä enemmän kuin ennen. Jotain minussa on tapahtunut. Ja jotain tapahtuu koko ajan. Elimistöni rakastaa tätä elämäntapaa. Jopa D-vitamiinitasoni on superhyperloistava pitkän, pimeän talven jälkeen, vaikka en käytä mitään lisäravinteita. Olen laihtunut 10 kiloa. Uuden passin hankkiessani huomasin, että kasvonikin ovat kauniimmat kuin 7 vuotta sitten. Jokainen päivä tuntuu paremmalta kuin eilen.


Ja nyt aion tutkia: MITEN MEDITOINTI VAIKUTTAA YÖUNENI LAATUUN.

Käytän Sleep Cycle Appia herätyskellona, olen käyttänyt sitä jo vuosia, Applen aikojen alusta asti. Nyt olen huomannut, että onnistuessani jokailtaisessa meditaatiossani tuo Sleep Cycle kertoo minun olleen syvässä unessa koko yön. Normaalit syklit unen syvyydessä puuttuvat usein kokonaan. Ilman iltameditaatiota tai siinä huonommin onnistuessani tulen lähelle valvetilaa normaaliin tapaan, useasti yön aikana. Minua kiinnostaakin siis REM-vaiheet. Tiedän, että unien näkeminen on tarpeellista ja haluaisinkin tietää, että tapahtuuko tuo REM-uni syvässä unessa vai kevyessä, vai jopa molemmissa. Ja kuinka paljon sitä kertyy kultapankkiini öisin. Ja voisiko se olla vastaus tähän parantuneeseen olotilaan? Olen siis vuokrannut NLP ja Hypnoterapia koulutuksissa tutustumaltani kollegalta unta mittaavan laitteen, sillä puhelimen Appi ei varmastikaan ole kaikista luotettavin mittari. Tuija Lehtinen toimii Do And Be Hyvinvointivalmennukset.fi:ssä. Kaikki data laitteesta menee hänelle ja hänellä on kaikki taito uneni laadun analysointiin. Kiinnostuneille kerrottakoon, että laitteen vuokraus maksaa 50€/vko.


Olen nyt nukkunut 3 yötä tuon laitteen kanssa - se on oikeastaan kuin vyö, joka asetetaan petauspatjan alle, sydämen kohdalle, ei siis sen kummempi kamu - ja ensimmäinen yö olikin hauskainen. Iltameditaatiota tehdessäni minulla oli hassu tunne, että "uuuhhhhh minua tarkkaillaan..." enkä onnistunut siinä oikein ollenkaan. Tein tuon meditaation makuullani tuon laitteen sijainnin vuoksi, mutta tulin siihen tulokseen, että jatkossa kyllä teen sen totutusti istuen. Mielessä kävi kyllä hauska ajatus, että kun sitten istun sen päällä, niin mitähän se sitten mittaakaan... ;D No niin. Hahhah Hannan jutuille.. :)

Seuraava yö meni ennalta tiedetysti pipariksi, sillä minulla oli ihania vieraita, viiniä ja ylensyöntiä ja sitten nukahdinkin heidän lähdettyään sohvalle. Viime yö olikin sitten loistava, onnistuin illalla meditaatiossa aika hyvin ja puhelimeni mukaan olin ollut syvässä unessa koko yön. Tuija kertoi aamulla, että tulokset olivat aivan loistavia, sykevälivaihtelu oli ollut täydellisyyttä hipova ja että se on tärkein mittari stressitasojen ilmentäjänä. Alin syke 51. Pidän siis päivistäni päiväkirjaa, syömiset ja tunteet, kiire ja stressi ja tottakai meditaation keston ja onnistumisen määrittelen. Toivon, että saan tilastoja aikaiseksi kahden viikon aikana. Minun täytyy siis muistaa myös juopotella jonain päivinä :D se tosin on ristiriidassa tuon nettilaihduttamiseni kanssa, kahden miinuskilon projekti on vielä kesken - ja aikaa jäljellä enää kaksi viikkoa... No mutta, taidan ottaa meditaationi keskiöön molemmissa onnistumisen!


Palataan ja kuullaan aiheesta lisää..

Hannan unirytmit ja meditaation vaikutukset <3


With Love,

Hanna

36 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page