top of page
kliininen hypnoterapia

Usein kysyttyä:

Mitä hypnoosi on? 

Voiko minut hypnotisoida tekemään jotain hassua?

Tai tietämättäni? 

Mihin hypnoosia käytetään? 

Mihin ongelmiin hypnoosi on hyvä?

Milloin hypnoosi ei ole suositeltavaa?

 

Ei, en pysty hypnotisoimaan sinua, ellet sitä halua. En pysty hypnotisoimaan ketään, ellei hän sitä halua. En pysty muuttamaan ihmisessä mitään asiaa, joka sotisi hänen arvomaailmaansa vastaan, en valvetilassa, enkä hypnoosissa. Ihmisen sisimpää on mahdollista muuttaa ja juuri siksi on tärkeää, että hypnoosia käyttävä ihminen on ammattilainen ja ymmärtää alitajunnan ja sanojen suuren merkityksen rentoutumisen aikana. Sisäinen muutos on siis mahdollista, mutta sellaista ei tapahdu, ellei asiakas sitä halua. 

 

Ja mikä tärkeintä, Kliininen Hypnoterapia tehdään aina oman lääkärin tietäen. En pysty korostamaan liikaa lääketiteteen suuria saavutuksia ja ihmeitä, joihin nykylääketiede pystyy. Oireista riippuen, mikäli ne ovat fyysisiä, on aina hyvä ensin käydä lääkärin vastaanotolla diagnoosin tekemiseksi ja lääkehoidon aloittamiseksi. Hypnoosi toimii loistavana tukimuotona lääketieteen rinnalla.

Hypnoosi sopii miltei kaikille. Hypnoosissa rentoutuminen on aivan luonnollinen tila ihmiselle, eikä sellaisen saavuttamiseen edes välttämättä tarvita terapeuttia. Itsehypnoosi on kuitenkin joskus vaikeaa, joten minä hypnoterapeuttina ja mukaasi antamani ääninauha nopeuttavat tavoitteiden saavuttamista. 

Mitä Hypnoterapiassa tapahtuu?

Hypnoterapia alkaa aina keskustelulla. Hypnoosi ei siis ole mikään "taikatemppu" vaan ongelmaan perehdytään mahdollisimman hyvin. Keskustelun päätteeksi kerron aina, mitä transsin aikana tulee tapahtumaan. Näin asiakkaalle ei tule oireiden hoidon suhteen mitään suuria yllätyksiä. Tavoite on, että asiakas voi luottavaisin mielin olla vain rauhassa ja ottaa vastaan kaiken hyvän. Varaan ensimmäiseen tapaamiseen aikaa 2 tuntia.

Varsinainen hypnoosisessio alkaa induktiolla, joka vie asiakkaan transsiin, ja auttaa häntä unohtamaan päivän tapahtumat, päästämään irti hetkeksi kaikesta muusta ja keskittymään kehon ja mielen rentouttamiseen. Rentoutumista syvennetään sopivaksi, asiakasta tarkkaillaan joka hetki rentoutumisen syvyyden tunnistamiseksi. Asiakas on koko ajan tietoinen, kuulee kaiken, ja halutessaan voi keskeyttää session koska tahansa. 

Kun transsi on riittävän syvä ja rentoutunut, alkaa terapiaharjoite. Terapia voi olla uusien uskomuksien luomista tai ehkä työskentelyä jonkin asiakkaan sisäisen osan kanssa. Ammattitaitoinen terapeutti kyllä osaa löytää hyvät ja toimivat menetelmät. Terapian lopuksi yleensä annetaan aina positiivisia suggestioita, joiden kera on mukava palata reaalimaailmaan. 

Reaalimaailmaan palautuminen tapahtuu aika nopeasti. Tavoitteena on saada asiakas tuntemaan itsensä virkeäksi ja mukavan rentoutuneeksi sen sijaan, että tuntisi itsensä tokkuraiseksi. 

Session jälkeen en yleensä kovasti keskustele session tapahtumista, sillä en halua tietoisen mielen alkavan analysoimaan liikaa. Toki otan mielelläni palautetta kokemuksesta tai mikäli asiakkas sai oivalluksia tms, niin tottakai niistä voi keskustella. Tässä kohtaa on sitten hyvä varata seuraava aika, mikäli hypnoosi tuntui hyvältä. Seuraavaan tapaamiseen varaan yleensä aikaa 1,5 tuntia. Useinmiten Kliinisessä Hypnoterapissa käydään 2-6 kertaa hoidettavaa oiretta kohden.

Mihin hypnoosia voi käyttää?

Hypnoosilla voi tehdä paljon kaikkea. Hypnoosi auttaa moniin fyysisiin oireisiin, jotka haittaavat normaalia elämää.

Mm. Nukahtamis- ja nukkumisongelmat, kivunlievitys, ahdistus- ja paniikkihäiriöt, pelkotilat, fobiat, jännitystilat, stressin lievitys ovat erilaisia ongelmia, jotka voivat haitata elämää ja joihin hypnoosista on apua. Itsetunto-ongelmat, huonot tavat, oppimisvaikeudet, painonhallinta, addiktiot, allergiat, iho-ongelmat - tässä muutamia esimerkkejä aiheista, joihin hypnoosilla voidaan saada apua. Mikäli sinulla on ongelma tai oire, jota en tässä ole maininnut, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy!

Hypnoosin avulla voi myös rentoutua ja kulkea tietoisuuden rajamaille. Opettaa kehoa ja mieltä keskittymään ja rentoutumaan syvälle, uskomattomiin parantaviin meditatiivisiin tasoihin. Gold Your Mind (GYM) kurssien avulla voi löytää itselleen rauhan ja tasapainon jokaiseen arkipäivään. GYM nostaa onnellisuutta ja jokapäiväistä iloa elämässä ja elämästä. Päivittäinen mielen rauhoittaminen auttaa tehokkaasti univaikeuksiin - ja tietysti kehon terveyteen ja vireystilaan. 

Kaikki hypnoosi on loppujen lopuksi itsehypnoosia. Itse haluttu ja itse totetutettu rentoutunut tila, jossa kaikki on mahdollista. Hypnoterapeutti on kuitenkin se, joka avustaa asiakkaan syvälle rentoutuneeseen tilaan - turvallisesti ja lempeästi - jossa hän sitten suorittaa harjoitteen ja sanoo ne juuri oikeat sanat.

Kenelle hypnoosi ei sovi?

On olemassa muutamia tapauksia, jolloin en ota asiakasta vastaan. Mikäli asiakkaalla on psykoottista taipumusta, skitsofreniaa tai muuten todellisuus on jollain tapaa epätodellista, niin en voi auttaa. Suosittelen näissä tapauksissa psykiatrin tai psykoterapeutin palveluja. 

Mikäli asiakas käy säännöllisesti psykoterapiassa, on parempi, että hän käy terapian rauhassa loppuun. Mikäli psykoterapiasta sitten ei ollut apua, voimme aloittaa hypnoterapian. Joissain tapauksissa voimme työstää samaan aikaan eri oireita. Asiasta tulee joka tapauksessa keskustella hoitavan terapeutin/lääkärin kanssa. 

bottom of page