top of page

Suomalaisille lääkäreille

Päivitetty: 14. marrask. 2021

Haluan tällä kirjoituksella vedota lääkäreihin. Teihin, joiden käsiin me kansalaiset annamme terveytemme ja elämämme. Tulevat päivät, onnelliset hetket perheen ja rakkaiden kera. Toivoisin, että kuuntelisitte sanojani, sillä olette menettämässä - ja jo aika pitkälti menettäneetkin - luottamuksemme.


Minulle ja monelle muullekin tässä pandemian hoidossa on lukemattomia epäloogisuuksia. On taisteltu maskien ja lock-downien tehokkuudesta versus haitallisuudesta. Vaikeita aiheita arvioida, sillä eihän kukaan "kuole" yksinäisyyteen tai omiin bakteereihinsa saman tien. Luotettavien tutkimusten tekemiseen menee aikaa, joten näiden toimenpiteiden arvioiminen jää jälkiviisauden harteille. Mutta, on yksi epäloogisuus, joka paistaa silmääni kuin sokaiseva aurinko Turusta Helsinkiin ajaessa aamutuimaan.


Rakas lääkäri, jos sinulla on potilas, jolla on korona. Ja hän kuuluu riskiryhmään. Niin mitä kaikkea olisit valmis tekemään hänen vuoksensa? Jotta hän voisi selvitä tartunnasta, elää elämänsä terveenä, kokea hetkiä lasten ja lastenlasten kanssa, mahdollisimman pitkään?


Kautta maailman läntisten "sivistysvaltioiden" valinta koronan hoidoksi on muodostunut rokote. Vain ja ainoastaan rokote. Nyt on jo selvää, että rokote ei estä tartunnan saamista ja vakavan tautimuodonkin estämisen teho on hyvä vain muutaman kuukauden. Sairaaloissamme on tällä hetkellä rokotettuja ja rokottamattomia yhtä paljon (mikäli uutisiimme on luottamista). Tämä suhdeluku kertoo, että rokottamattomien riski joutua sairaalaan on toistaiseksi korkeampi kuin rokotettujen, sillä rokotettuja on yli 12-vuotiaista jo yli 80%. Mikäli rokotteella ei olisi lainkaan merkitystä, tulisi tuon luvun olla samantapainen rokotussuhteen kanssa. Tilanne muuttuu kuitenkin koko ajan. On jo olemassa useita maita, joissa sairaaloihin joutuneet tartunnan saaneet ovat kaikki rokotettuja, ja Suomessakin tämä sairaalahoitoon joutuneiden rokotettujen määrä on nouseva. Kun meidänkin lukemat rokotettujen sairaalahoitoon joutuneista ovat jonain päivänä lähempänä 100%:ia, tiedämme, että rokote todellakin on kohtalaisen hyödytön, ellei sitä ota 2-4 kk välein. Jo nyt näen valtamediassa puolusteluja, että rokotuksista huolimatta sairaalahoitoon joutuvat ovat riskiryhmäläisiä - mutta, heitähän rokotusten ja kaikkien toimenpiteiden pitikin suojata.


Rokotteista on myös tullut valtava määrä haittailmoituksia. En tässä halua alkaa näitä tilastoja purkamaan, mutta faktaa on, että kaikki aikaisemmat huomattavasti vähemmän haitalliset rokotteet vedettiin markkinoilta.


Silloin sanoit potilaallesi: "Tätä rokotetta ei voi ottaa, riskit saada vakavia haittoja ovat liian suuret."


Mutta nyt? Miksi vieläkin ohjeistat potilaitasi rokotukselle? Vaikka näet haittojen valtavan määrän ja laadun? Noin 60% suomalaisista haittailmoituksista ovat ammattilaisten tekemiä. Väite, että suurin osa haitoista ovat lieviä ja ohimeneviä, on totta. Mutta jäljelle jäävä nk. pieni osa on kuitenkin valtavan suuri verrattuna muihin rokotteisiin. Pienemmätkin haitat ovat merkkejä siitä, että elimistöön on tullut jotain korjattavaa. Päänsärky? Aivosumu? Sydämen häiriöt? Kuukautishäiriöt? Vaikka nämä oireet menevätkin ohi nopeasti, niin mistä ne johtuivat? Menikö potilaan aivoihin jotain sinne kuulumatonta? Aivot ovat aika tärkeä elin kun mietitään loppuelämän hyvää laatua. Tai se sydänlihas? Ja vaikka oire katosi, katosiko vahinko? Mistä sen tiedät? Eräs lastenlääkäri kertoi "metsästäneensä koronaa" potilailtaan pandemian alusta asti. Ensimmäinen tartuntatapaus taisi tulla vastaan viime kesänä 2021. Onko sinulla oikeasti sydäntä sanoa lapselle, että: "Rokotteen hyödyt ovat suuremmat kuin haitat"? Vai toistatko potilaillesi vain sinulle annettua mantraa, jotta voisit säilyttää työpaikkasi?


Tiedätkö mitä? Jos Henri Alen ravintoloineen toivoo kansan ottavan rokotteen, koska hänen toimeentulonsa on riippuvainen passikansasta, on se aivan eri asia kuin sinun kehoituksesi. Sinun kehoituksellasi on VASTUU, hänen ei. Sinä olet vastuussa sanoistasi, sillä ihmisten terveys on sinun ammattialaasi ja osa sinun ammattietiikkaasi. Kun Lasse Lehtonen twiittaa pelkoa herättäviä ja syrjintään kehottavia twiittejään, hänellä on niistä vastuu. Valtava vastuu. En tosin tiedä miten ihmisen terveydestä tai hengestä kannetaan vastuuta. Niillä kun ei ole hintaa. Ehkä se vain on omatunto? Kolkuttava tunne, jonka kohtaa jokaisena aamuna ensimmäisenä herätessään. Se on varmaan vähän sama, kuin ajaisi ylinopeutta päin punaisia valoja ja törmäisi suojatiellä jalankulkijaan. Äitiin, joka työntää lastenvaunuja. Ja sitten sen lopputuleman kanssa saisi elää lopun elämäänsä. Herätä samanlaiseen aamuun uudelleen ja uudelleen. Forever.


Mikäli nyt lopetat tämän artikkelin lukemisen, se kertoo minulle kaiken. Sillä en ole vielä päässyt edes siihen suurimpaan epälogiikkaan, jonka näen. Enkä todellakaan ole ainoa, joka tämän elefantin näkee.


Siihen, että:

Tämä virus on hoidettavissa.


Mm. America´s Frontline Doctors (AFLDS) ja Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC) ovat tutkineet ja kehittäneet erilaisia hoitoprotokollia tartunnan saaneille. Mitä tästä voisin sanoa muuta, kuin että niin kovasti haluaisin itse päästä potilaaksi tällaiselle lääkärille. Sellaiselle, joka tekee kaikkensa minun terveyteni hyväksi. Toteuttaa rohkeana lääkärin tehtävää silloin, kun hänen ammattitaitoaan tarvitaan. Sellaiselle lääkärille, jolla on maalaisjärki tallella. Sellaiselle lääkärille, jolle potilaan paranminen on tavoite nro 1. Sellainen, joka on rohkea, luottaa osaamiseensa enemmän kuin virastojen ja virkamiesten luomiin sääntöihin. Sellainen, jolle ihmisyys ja inhimillisyys on ammatinvalinnan perusta. Löydänkö Suomesta ketään tällaista? Sellaista lääkäriä, joka kohdatessaan uuden sairauden, ei jähmety, vaan etsii kaikki mahdolliset keinot potilasta auttaakseen? Sellaista lääkäriä, joka hoitaa potilaitaan kokemuksensa ansiosta ja sen mukaan, eikä pakoile vastuuta piiloutuen pykälien taakse?


Minkä takia tartunnan saaneita ei hoideta millään tavoin? Miksi kaikenlainen lääkintä kielletään?

Tämä on se suurin elefantti huoneessa.


Mikäli olet lääkäri, etkä ole kysynyt tätä kysymystä itseltäsi, ottanut selvää muiden tutkimuksista tai onnistumisista, et mielestäni edes ansaitse lääkärin mandaattia. Sinun tulisi olla tietoinen kaikesta, myös sinua sitovien ohjeistusten vastakkaisista mielipiteistä ja tutkimuksista, onnistumisista ja epäonnistumisista, sekä peer-reviewed, että meneillään olevista tutkimuksista, kliinistä työtä tekevien kollegojen kokemuksista, ennen kuin allekirjoitat YHTÄÄN MITÄÄN sinulle tarjottua mielipidetta tai metodia. Varsinkin tällaisen uuden viruksen kanssa. Sillä:


Yhdelläkään virastolla ei voi olla valmista ohjetta tai hoitoprotokollaa. Sillä lääkärit tekevät ne. Tällainen prosessi vie vuosia.


Se on sinun tehtäväsi. Luoda. Kokeilla. Testata. Verkostoitua.

Sinulle on alusta asti annettu ohjeet, miten toimia. Mutta mistä ihmeestä tähän uuteen virukseen olisi voinut olla olemassa ohjeistus? Ohjeistuksesi on ollut: "Älä tee mitään. Potilas toipuu kotona, eristyksessä. Odotetaan rokotetta. Vain rokote pelastaa maailman. Piste." Minä en ole kukaan sanomaan, että minkälainen lääkitys olisi varhaisena hoitotoimenpiteenä hyvä, mutta tiedän, että Jenkeissä nämä rohkeat AFLDS ja FLCCC lääkärit ovat saaneet aivan loistavia tuloksia.


Tiedän myös, mitä ihmisen alitajunta tekee, kun siellä asustaa pelko. Koronatestistä positiivisen tuloksen saanut menee kotiin. Google käteen ja lisää infoa oireista, tarinoita teholta, kuvia, videoita, hengityskoneita. Lisää pelkoa. Placebo.


Olet ehkä joskus ollut sellaisen lapsen läheisyydessä, jolla on hiuksissaan täitä. Kuinka kauan kesti, että sinuakin alkoi kutittamaan hiuksissasi?


Kaikki lääkkeet testataan placeboon verraten. Miten ihmeessä lääkärikunta ei näe tämän placebo-ilmiön olemassaoloa muuallakin kuin lääkkeiden toimivuudessa? Mieli sairastuttaa ihmisen sitä varmemmin, mitä enemmän siellä on pelkoa. Tässä pandemiassa olemme nostattaneet pelon äärimmilleeen, ja juurikin siksi tämä ilmiö tulisi ottaa huomioon. Ja ehkä jopa käyttöön.


Etkö nyt voisi antaa potilaalle edes kalkkipilleriä ja kertoa hänelle, että tämä auttaa??? Estäisit 30% sairaalahoitoon joutumisista. Placebo-ilmiön vaikutus on n. 30% ja kun mukaan lisätään pelko, tuo prosentti nousee jopa 50%:iin! Pelkällä sokeripillerillä voit estää vähintään 30% kuolemista!!!


Mikä tuo paranemisprosentti voisi olla, jos antaisitkin tartunnan saaneelle hyväksi havaittuja, oikeita viruksen leviämistä estäviä lääkkeitä?


Rakas lääkäri,

Luottamus pitää ansaita.


With Love,

Hanna

210 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page