top of page

Stressi kehossa - on kuin vuotava haava ihossa"Auuuuuts haava!!!! Vuotava viiltohaava sormeen! Au au au! Laastaria, laastaria, onko meillä laastaria??!!!! Missä? Missä? Prr.....kl... Vain muumilaastaria..??? Ihan sama, kaikki käy!"


"Ei hätää, rakkaani. Tiedän tasan tarkkaan, mitä nyt tulee tehdä. Sinun ei tarvitse huolehtia muusta, kuin veren vuodon tyrehdyttämisestä. Minulla on se kaikki viisaus ja informaatio, mitä nyt kuuluu tehdä, jotta sinun haavasi parantuu nopeasti. Jotta ihossasi oleva reikä menee ikään kuin itsestään umpeen. Ei, sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta. Laita nyt vain se laastari ja rauhoitu. Ja puhalla siihen. Se paranee kyllä. Ei huolta. Ole rauhassa. Minä hoidan kaiken.

Terveisin, Kehosi"


Ja pyytämättä, mitään toimintoja käynnistämättä, lääkkeitä ottamatta, täysin ilman tietoisen mielesi sekaantumista asiaan, sisäinen viisautesi aloittaa seuraavan prosessin:

"Haavan paranemisen edellytyksenä on hyvä verenkierto haava-alueella.

Hemostaasi eli verenvuodon tyrehdyttämisvaihe alkaa samalla hetkellä, kun iho vaurioituu niin että siihen tulee veri- nahkaan asti ulottuva haava. Vaurioituneista soluista vapautuu välittäjäaineita. Verisuonet supistuvat välittömästi verenvuodon tyrehtymiseksi noin 10 -15 minuutiksi. Elimistö tyrehdyttää verenvuodon muodostamalla veritulpan vaurioituneen kohdan verisuoniin. Lähes samanaikaisesti hyytymisprosessin kanssa käynnistyy hyytymän hajotus eli fibronolyysi, tämä estää hyytymisprosessia tukkimasta suonia kokonaan. Inflammaatiovaihe eli tulehdusvaihe aloittaa haavan paranemisprosessin. Verisuonet alkavat laajentua ja verenkierto vaurioalueella lisääntyy. Inflammaatiovaiheessa haava-alueella on turvotusta, siinä tuntuu kipua sekä on punoitusta verenkierron lisääntymisestä johtuen. Se on voimakkaimmillaan 1-3 vuorokauden kuluttua haavan syntymisestä. Vaurioalueelle kerääntyy valkosoluja, joiden tehtävä on tuottaa haavaan kasvutekijöitä ja tuhota bakteereita sekä kuollutta ihoa. Seuraava vaihe eli korjausvaihe alkaa vasta kun inflamaatio on rauhoittunut. Tulehdusreaktio voi kroonistua, jos haavaan jää bakteereita ja vierasta materiaalia. Proliferaatiovaihe eli fibroplasiavaihe tarkoittaa korjausvaihetta, jonka aikana haavan reunat kasvavat kohti toisiaan ja granulaatiokudosta alkaa syntyä. Granulaatiokudos eli jyväiskudos koostuu uusista hiussuonista, valkosoluista, kollageenista, fibrolasteista ja sidekudoksesta. Korjausvaihe alkaa 2-4 vuorokauden kuluttua vaurion tapahtumisesta. Korjausvaiheen päättää haavan peittyminen epiteelisolukolla. Maturaatiovaihe eli kypsymisvaihe tarkoittaa arpikudoksen muodostumista. Vaihe alkaa 2-3 viikon kuluttua vaurion syntymisestä ja voi kestää vuoden tai jopa pidempään. Kypsymisvaihe alkaa, kun haava on täyttynyt granulaatiokudoksesta ja epitelisaatio on päättynyt, toisin sanoen granulaatiokudos korvautuu tiiviillä arpikudoksella. Kollageenit ylläpitävät kudosten rakenteita ja ovat soluväliaineen sekä sidekudosten tärkeimpiä rakennusaineita. Maturaatiovaiheessa sidekudoksen kollageenin rakenne vahvistuu ja kiinteytyy, se ei enää varsinaisesti lisäänny. Tyypin III kollageenin määrä vähenee ja muodostuu tyypin I kollageenia. Tyypin I kollageeni on elimistön yleisin proteiini. Verisuonten määrä vähenee, kun osa pienistä verisuonista yhtyy suuremmiksi suoniksi. Suurin osa soluista käy läpi ohjelmoidun solukuoleman tai poistuu kudoksesta, jolloin jäljelle jää arpikudosta. Arpikudos koostuu tyypin I kollageenista ja muista soluväliaineen proteiineista. Muokkausvaiheen aikai- set tapahtumat vastaavat kudoksen vetolujuudesta ja parantuneen arven ulkonäostä. Maturaatiovaiheessa tiivis arpikudos korvaa löyhän granulaatiokudoksen ja haavan vetolujuus vahvistuu reiluun 60 % alkuperäisestä."


Mieti.. Kuinka taitava olet..!? Sinun tietoisuutesi, sinun aivosi, hermojärjestelmäsi, immuunipuolustuksesi, verenkiertosi, hormonaaliset keskukset sinussa, ihan kaikki sinussa alkavat tekemään yhteistyötä ja korjaamaan sinussa olevaa reikää tasan samalla hetkellä kun se aiheutui. Tuo monimutkainen prosessi on tässä kuvattu - jälleen kerran Wikipedian sanoin - yksinkertaistetusti, sillä selityksestä puuttuu kaikki tiedonvälitysinformaatio. Miten kehosi tiesi, että sinussa on reikä? Miten kehosi tiesi sen haavan sijainnin? Miten se tietää mitä sille pitää tehdä? Milloin aloittaa? Miten solut kommunikoivat keskenään? Milloin siirtyä vaiheesta toiseen? Milloin lopettaa? Hmmm... Kehomme ja tietoisuutemme sisältävät niin valtavan informaation määrän joka hetki, että emme pysty sitä koskaan ymmärtämään kokonaan. Haavasi paranevat, kunhan vain ANNAT KEHOSI HOITAA HOMMAN KOTIIN! Anna sen haavasi siis olla. Älä räplää ja koskettele sitä. Anna niiden solujen tehdä tehtävänsä ihan itse. Nojaa taakse, ja anna tuon koko prosessin tapahtua. Älä koske sillä sormella mihinkään ennen kuin homma on valmis. Älä käytä sitä liian aikaisin. Niin tehdessäsi pitkität vain paranemisprosessia. Jos haava pääsee aukeamaan, solusi joututvat aloittamaan kaiken alusta. Anna sen haavan vain olla. Solusi tietävät. Voit luottaa siihen.


Samoin voit luottaa kehosi viisauteen kun puhutaan stressistä ja immuunipuolustuksesta. Sinun kehollasi on jo tuo kaikki viisaus, miten suojata sinua. Jos sinä vain annat kehollesi mahdollisuuden hoitaa sinua.


Normaalissa valvetilassa aivojesi aallonpituudet ovat kohtuullisen nopeita. Tätä normaalia valvetilaa kutsutaan Beta-tilaksi. Valvetilassa ajattelet jotain koko ajan. Muistelet, suunnittelet, teet ja toimit. Beta-tila on aivoaaltojen kohtuullisen aktiivinen taso, jolloin suoritat ja olet valmiina tekemään asioita, seuraat ajatustesi virtaa. Beta-tilassa sinun tietoinen, analyyttinen mielesi on hallitseva. Koska jokainen ajatuksesi aiheuttaa sinuun tunteita, jotka taas ovat hormonaalista kemiaa kehossasi, ovat ajatuksiesi aiheuttavat hormonit vallalla kehossasi. Näistä hormoneista monet ovat stressihormoneja, sillä olethan valmiina toimimaan, mikäli tarvetta tulee. Normaalitilassa me olemme siis ikään kuin "valmiina juoksemaan karkuun uhan hetkellä". Ja jos sitten mielessämme pyörii jokin uhka, kuten esimerkiksi työpaikan deadlinet, koronavirus, hammaslääkäri, tekemättömät työt, loppukokeet, näyttökokeet, esimies, työkaverit, sairas läheinen, mitä vaan - niin Beta-tila ei ole matala, vaan korkea. Adrenaliini ja kortisoli virtaavat suonissasi, jotta tunteesi vastaisivat ajatuksiasi. Nämä stressihormonit estävät kehosi rentoutumisen ja paranemisen. Sama tilanne, kuin jos räpläisit ja koskettelisit jatkuvasti saamaasi haavaa. Kehosi ei tuolloin pysty tekemään työtään sinun hyväksesi. Ja hyvin pitkälti samat hormonitkin kulkevat suonissasi, molemmissa tilanteissa.


Mutta on kuitenkin aika mahtavaa tietää, että vaikka kuinka hankaloittaisit kehosi yrityksiä pitää sinusta huolta, se ei väsy. Se auttaa sinua jokaisena hetkenä, kun vain annat sille mahdollisuuden, oli kysymyksessä sitten haava tai stressi. Se auttaa sinua niin kauan, että haavasi on kokonaan parantunut.


Kun suljet silmäsi, rentoudut ja annat ajatustesi rauhoittua tai suuntaat ne jonnekin miellyttävään, aivoaaltosi hidastuvat Alfa-tasolle. Kehosi rauhoittuu ja stressihormonisi vetäytyvät. Tilalle astuvat rauhoittavat hormonit, jotka läsnäolollaan tekevät tilaa kehosi parantaville toiminnoille. Tiedät varmaksi niiden läsnäolon, mikäli sinusta tuntuu hyvältä ja rauhalliselta. Et voisi tuntea rauhallisuutta, elleivät ne olisi läsnä.


Kun rentoudut vielä lisää ja arjen ajatuksesi kaikkoavat kauemmaksi tästä hetkestä, tai antaudut mukavalle mielikuvalle, aivoaaltosi tavoittavat Theta-tilan. Tässä tilassa pystyt keskittymään mihin tahansa kauniiseen kuvaan, joko itse luomaasi, tai jonkun muun luomaan kuvitteelliseen olotilaan. Joillekin tuo olotila tuntuu todelliselta, toisille se on mielikuvamatka. Eräs, jolle tuo tila on täysin todellinen, on aivosi. Sinun aivosi ovat elin, ne eivät tiedä mikä ajatuksistasi on totta ja mikä ei. Aivosi alkavat tuottamaan tuon ihanan mielikuvan ja tuon rauhallisuuden mukaisia hormoneja. Ja tuo hormonitoiminta alkaa parantamaan kehosi olotilaa. Solusi uudistuvat sillä hetkellä helpommin ja täydellisemmin, ilman häirintää. Solujesi telomeerit pitenevät, ja se tarkoittaa sinulle fyysisesti lisää elinaikaa. Lisää terveempää elinaikaa.


Sinun on mahdollista syventää rentoutumistasi yhtä syvälle tasolle, kuin olet nukkuessasi. Delta-taso on valvetilassa sellainen tila, jossa et enää muista kuka olet. Tottakai tiedät sen koko ajan, että olet sinä, mutta kaikki tietoisen mielen muistamat muistot ja stressit ovat poissa. Sinä vain olet jossain, sinä. Olet sinä, mutta siinä hetkessä olet poistanut viereltäsi kaiken sen, mikä aiheuttaa sinulle stressiä tai kiirettä. Ja tämä hetki on sinun hetkesi! Tässä hetkessä pystyt muistamaan kaikkia kauniita muistojasi. Rakkautta, kiintymystä, kaikkea mahdollista positiivista. Voit itse valita muistosi. Mikäli sinulla ei ole kaunista muistoa, voit muistella vaikka näkemääsi ihanaa elokuvaa. Sinun aivosi eivät tiedä, ovatko muistosi totta vai eivät. Mutta ne antavat sinun tunteidesi mukaisten hormonien vallata kehosi. Nämä hormonit kulkeutuvat juuri niihin paikkoihin, missä niitä eniten tarvitaan. Näillä parantavilla hormoneilla ei ole minkäänlaisia esteitä kulkeutua parantamaan kehosi saamia hormonaalisia vahinkoja stressistäsi. Ne korjaavat immuunipuolustusjärjestelmääsi, kaikkia elimiäsi, kehoasi. Kunhan vain annat niille luvan. Kunhan vain annat itsesi rentoutua niin syvästi kuin osaat. Annat kaiken mennä. Antaudut juuri tälle hetkelle. Ja annat aivojesi unohtaa sinut ja todellisuutesi, hetkeksi. Dopamiini ja oksitosiini, serotoniini ja melatoniini, meille elintärkeät hormonit tasoittavat kehon toimintoja ja paikkaavat puutteet. Sinun viisas kehosi hakee homeostaasia koko ajan, ja Delta-tilaan mennessäsi olet poistanut siltä kaikki esteet. Viisas kehosi toimii täydellisesti. Tuossa hetkessä.


Rentoutuminen näin syvään tilaan ei siis ole vain laastari haavalle. Vaan - se on myös se lääkäri, joka laittaa paikoilleen sen laastarin. Se on isä tai äiti, joka puhaltaa haavaasi. Se olet sinä itse, joka antaa haavan olla rauhassa, ja sivelee siihen säännöllisesti haavavoidetta, auttaen paranemista.


Sinun kehosi on viisaampi kuin sinä olet. Kun annat kehollesi mahdollisuuden suorittaa parastaan säännöllisesti, niin tulet näkemään valtavia muutoksia. Unesi laatu paranee. Iloisuus ja tasapainoiset tunteet lisääntyvät. Energisoidut. Virkistyt. Näet enemmän positiivisuutta ympärilläsi. Elämänhallinta helpottuu. Painonhallinta helpottuu. Oppiminen helpottuu. Työn tekeminen helpottuu. Elämäsi kevenee. Ja keholliset toiminnot tasaantuvat. Vatsasi voi paremmin. Ihosi voi paremmin. Kivut ja vaikeudet vähenevät. Liikkumisesi helpottuu ja kevenee. Nukut hyvin ja levollisesti. Ihmissuhteesi paranevat, kun olet itse tasapainoisempi.


Leveämpi hymy asuu kasvoillasi. Sillä sinä elät.


Withlove.fi GYM kurssit alkavat tammikuussa 2021 uusissa, upeissa tiloissa! GYM:illä opit rentoutumaan syvempään kuin koskaan ennen. GYM:illä käyvät sekä aloittelijat, että kokeneemmat rentoutujat ja meditoijat. GYM:ille voit ottaa mukaan asioita, joita haluat itsellesi selvittää. Tai voit ottaa mukaan asioita, joista haluat päästä. Voit myös päättää muuttaa itsessäsi jotain! Ja tulet oppimaan syvien tilojen tehokkuuden.


Kurssikalenteri valmistuu syyskuun loppuun mennessä, stay tuned!!!


With Love,

Hanna122 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yorumlar


bottom of page