top of page

Paskaa infoa rokotteista, ole hyvä.

Päivitetty: 12. jouluk. 2020

Okay. Hmm. Mistä aloittaisin? Mitä haluaisin sanoa tästä aiheesta? En tiedä. Minulla ei oikeastaan taida edes olla mitään sanottavaa. En ole asiantuntija. Olen vain käyttäjä. Eli onko minulla sanavaltaakaan? Ei ole. Onko minulla mielipide? On kyllä. Minun mielipiteelläni ei ehkä ole väliä, eikä edes painoarvoa. Sillä mielipiteeni olisi taatusti erilainen, mikäli olisin joku muu. Minulla ei ole tarkoituksena muuttaa kenenkään mielipidettä, sillä tiedän aivan hyvin, että saatan olla enemmän kuin väärässä. Mutta kuitenkin..


Me kaikki yhdessä olemme ihmiskunta. Meidän aivomme ovat yhteydessä toinen toisiinsa, joka hetki. Me vaikutamme toinen toisiimme yhteisellä kanssakäymisellä, joka hetki. Vaikutamme toinen toisiimme yksilötasolla, perhetasolla, yhteisötasolla, kansallisella tasolla ja lopulta meidän kaikkien yksittäinen ääni on yhteinen ääni muodostamassa sitä ihmiskunnan kuvaa, jota me olemme. Vähän niinkuin moniääninen kuoro, joka laulaa yhdessä. Olemme eri mieltä asioista ja kannatamme erilaisia aatteita. Kukaan meistä ei voi olla samanlainen kuin toinen. Ja mikäli sinä olisit syntynyt ja elänyt jonkun toisen saappaissa, et olisi enää sinä, vaan se toinen. Sillä et tietäsi siitä sinusta, joka tunnet nyt olevasi. Voit toki kuvitella, miten sinä olisit toiminut eri tavoin, kuin joku toinen. Mutta miten olisit voinut tehdä niin, jos sinulla ei olisi ollut sinun kokemuksiasi sinua ohjaamassa? Me kaikki olemme "vankeja" minuutemme sisällä, emmekä pääse karvoistamme, vaikka kuinka haluaisimme. Minä olen minä ja sinä olet sinä. Joten, onko minulla lupa, tai jopa vastuu olla yksi ääni?


Meillä on kuitenkin vapautta aika paljon, olla mitä mieltä haluamme. Ainakin lain mukaan. Sana on vapaa.


Minua henkilökohtaisesti kiinnostavat kovasti ihmisten omat "piilotetut motiivit", niinkuin omanikin. Tarkkailen ympäristöä ja ihmisten reaktioita. Tarkkailen omia reaktioitani. Viisastun joka päivä pikkuriikkisen. Covid-19 on tuonut piilotetut motiivimme näkyvämmiksi kuin koskaan. Piilotetuilla motiiveilla tarkoitan sitä sisäistä, tiedostamatonta liikkeellepanevaa voimaa, joka saa ihmisen lähtemään korona-aikana Espanjaan Aurinkorannalle, mutta samaan aikaan tuomitsee ne muut, jotka käyvät ulkoilmakonsertissa.


Muistetaan, että tietoisuutemme (meidän kaikkien) sisältää vain ne asiat, jotka olemme kokeneet, lukeneet tai havainneet elämämme aikana. Minä olen, ainakin omasta mielestäni, hyvinkin avarakatseinen, joten minulla on kohtuullisen realistinen kuva. Siis omasta mielestäni, sillä sinullahan on sama tunne myös, vaikka olisitkin eri mieltä, eikö niin? Minun mottoni on: "Voisiko olla, että..?" En kuitenkaan ole avoin kuin pesusieni, eli hyväuskoisuutta et minusta löydä. Joko elämä on kohdellut minua niin kaltoin hetkittäin, että vaaleanpunaiset lasini ovat rikkoutuneet, tai sitten olen ollut tällainen aina. Mutta hyvin usein artikkelin luettuani jäljelle jää joku kysymys. Kysymys, johon en saanut vastausta.


Aloitetaan muutamasta faktasta, jotka minä allekirjoitan.

  1. Rokotteet ovat HYVÄ ASIA.

  2. "Tämä rokote on hyvä." Olet tyhmä jos uskot sen ensi nielemältä.

  3. "Tämä rokote on vaarallinen." Olet tyhmä jos uskot sen ensi nielemältä.

  4. Tiede on mittaamista. Tämän maailman tutkimista, mittarointia, teorioiden ja tilastojen tekemistä

  5. Tiede on tulevaisuuden ennustamista tehtyjen teorioiden ja tilastojen mukaan

  6. Tieteen ei tulisi olla uskonto. Sillä tiede pysähtyy samalla hetkellä, kun kaikki "jo todettu" asetetaan pysyväksi. Tässä 3D-maailmassa ei ole muuta absoluuttista totuutta, kuin matematiikka. Ja sekin höystettynä sanalla "ehkä".

  7. Tiedemaailmaa toteuttavat ihmiset. Samanlaiset ihmiset, kuin sinäkin olet. Heilläkin on motiivinsa. Halu elää miellyttävää elämää ja ansaita rahaa. Halu olla oikeassa. Halu miellyttää muita ihmisiä. Halu kuulua johonkin. Halu saada valtaa, meriittiä, halu johtaa. Halu tehdä hyvää - jotkut itselle, jotkut läheisilleen tai ihmisille, jotkut maapallolle, jotkut eläimille. Sillä kaikki ihmiset ovat sellaisia. Jotkut haluavat enemmän jotain kuin toiset, mutta kaikki ovat ainakin vähän kaikkea edellä lueteltua. Me kaikki haluamme koko ajan jotain. Emmekä siksi toimi aina kaikkien mielestä oikein.

  8. Kuningattaretkin kakkivat. :)

Ja sitten.. Miksi kirjoitan rokotteista? Ehkä tuleva koronarokote vaikuttaa ajatuksiini. Minä en ole sinänsä "rokotusikäinen", että olisin sitä mitenkään ensimmäisten joukossa saamassa, mutta silti aihe kiinnostaa. Ja tästä se kaikki alkoi pari päivää sitten..


Olen Facebookissa seurannut sivuja nimeltä IFLS eli I Fucking Love Science. Rakastan tiedettä ja tutkimista, ja tämä sivusto tarjoilee hauskasti faktoja uutisvirrassani päivittäin. Tämä sivusto perusti hetki sitten ryhmän, nimeltä Lighter Side of Science. Tuossa ryhmässä ihmiset saavat osallistua ja postailla hauskoja tieteeseen viittaavia meemejä ja vitsejä, tai mitä nyt tuollainen valtava ja utelias yleisö vain keksiikin. Olen jokseenkin arka koskaan kommentoimaan mitään Facebookissa, mutta kuinka sainkin aavistuksen kiukkua aikaiseksi ylimielisyydestä rokotteiden suhteen. Joku oli postannut jokseenkin tällaisen "joken":


"I am not gonna take the corona vaccine, since all the scientists are just messing around so much."

I´m tired. And that idiot also thinks that her car grew in her backyard.


Ja nopealla lukaisulla kaikkien jäätävän ylimielisten kommenttien keskellä näin seuraavan:


"You have had polio?"

"Me neither. Thank You Science."


Viimeinen pisara... Kommentoin (englanniksi tietenkin), että minusta on aivan yhtä tyhmää sokkona ottaa rokote, kuin sokkona kieltäytyä siitä. Ja sehän saikin valtavan paskamyrskyn aikaiseksi...!!! Herranen aikaaaaa!!!!!


Yritin sanoa, että en ole anti-vaccine, vaan olen kriittinen. Että minusta liian nopeasti valmistetut rokotteet eivät välttämättä ole turvallisia. Ja että kaikki rokotteet eivät myöskään ole olleet minulle tarpeellisia.

"Ahaa Hanna Sokajärvi, no mitkä rokotteet eivät ole tarpeellisia?"

"Well, en rokottanut tytärtäni HPV-rokotteesen taannoin kun se oli aivan uusi ja mitään informaatiota ei ollut saatavilla. Koska meidän vanhempien suvuissa ei ole lainkaan mitään syöpiä, niin laskin sivuoireriskin suuremmaksi kuin sen mahdollisen sairauden todennäköisyyden. Ja kausittaiset influenssarokotteet eivät ole olleet minulle tarpeellisia, koska olen aina terve."


Ja sitten...


"What!?!?!?! You did not vaccinate your daughter against cancer!?!?!?" "Now you may have killed your daughter because you didn't give her that vaccine!" "You moron, you are a dangerous person!" "You idiot, you risk lives!" "As you are so fanaticly anti-vaccines how do you think bla bla!"


No, näitä tiedeuskovaisia yritin muistuttaa tieteestä, jonka nimi on matematiikka. Todennäköisyyslaskenta!!??!! Eivät ne muistaneet sellaisen tieteen olemassaoloa lainkaan. Yhdelle, jonka mielestä oli "AINA pienempi riski ottaa rokote, kuin jättää ottamatta ja että minä olin hullu", annoin hänen tietää suuresta määrästä sairastuneita lapsia ja törkkäsin perään perkeleitä; "So don´t give me that bullshit here." Yksi tuomitsijoistani viimein pyysi anteeksi sanojaan, sillä hän ei ollut lukenut kommenttejani alusta asti, vaan tosiaan luuli minun olevan rokotteista totaalikieltäytyjä. Kerroin uskomattoman hienosta rokotusohjelmastamme täällä Suomessa, ja että olen todellakin ottanut kaikki mahdolliset rokotteet lukuunottamatta influenssarokotteita, niinkuin myös lapseni ovat. Kerroin myös, että valitettavasti jokaisen uuden rokotuksen myötä on aina aika, jolloin rokotus on uusi ja ehkä tuntematon - jonka me tulemme kohtaamaan koronarokotteen kanssa aivan pian. Hän sitten perui kritiikkinsä, totesi meidän ajattelevan samoin ja toivotti minulle kaikkea hyvää. Sain siis perusteluillani kommentoinnin hieman rauhoittumaan. Yön aikana oli yksi naishenkilö käynyt peukuttamassa minun kaikkia postauksiani, joten yhteisössä löytyi ainakin yksi "tieteestä pitävä ja samoin ajatteleva" henkilö, mutta kommentoida siellä ei hänkään uskaltanut. Ja minä mietin.. Kauhu vatsassani siitä kauheasta haukkumisesta ja syyllistämisestä, toisaalta olin hieman huvittunutkin. Mutta näin niin läheltä tuon fanaattisuuden, ihmiset, joille tiede on enemmänkin uskonto.


Edelleenkin ajattelen, että jos tyttäreni nyt saisi 30-40 vuoden kuluttua kohdunkaulan syövän tällä sairaushistorialla, mitä hänen vanhempiensa suvuissa on, niin se olisi todella huonoa tuuria. Se, että hän olisi ollut yksi niistä vakavasti sairastuneista lapsista, joita Suomessa nyt on useita, niin se ei olisi ollut huonoa tuuria. Se olisi ollut tietoisen riskin(rokotteen) ottamisen lopputulos toiseen, tosin miltei olemattomaan riskiin. Aivan uudella rokotteella, joka yritettiin myydä hänelle koulun kautta, meiltä vanhemmilta kovasti kyselemättä, ilman mitään selostusta, tutkimustulosta tai informaatiota. Ja hänen elämänsä olisi nyt haasteellista.

Päättäisin tänäänkin aivan samoin.


Tässä maailmassa on vikaa!


Todellakin, tässä maailmassa on vikaa. Ja tämä vika johtuu meistä ihmisistä ja meidän piilotetuista motiiveistamme. Tämä ei nyt ole mikään salaliittoteoria, vaan todellakin, ihmisyytemme saa meidät olemaan eri mieltä, riitelemään, dissaamaan ja tuomitsemaan toisia ihmisiä. Kohtaamme ala-arvoista kommunikaatiota ja vastaamme siihen samalla tavalla. Tämä kaikki vääntö, informaatio ja sen oikellisuus tai vääryys, on ihmisyydessä oleva vika.


Tässä Duodecim-sivuston kommentti HPV-rokotteesta:

"HPV-rokottaminen on pyritty yhdistämään harvinaisiin kroonisiin terveysongelmiin kuten pitkäaikaiseen kipuoireyhtymään, pystyasennon provosoimaan takykardiaan, krooniseen väsymysoireyhtymään ja äkilliseen polyradikuliittiin. Kohu-uutisoinnin takia Euroopan lääkevirasto EMA on tehnyt systemaattisia arvioita ja todennut, että HPV-rokotuksella ei ole yhteyttä näihin oireyhtymiin. Monissa tapauksissa rokotetulla oli esiintynyt kyseisiä oireita jo ennen rokottamista.

Globaalit ja kansalliset järjestöt ovat korostaneet, että HPV-rokotteen terveyshyödyt ylittävät moninkertaisesti sen mahdolliset terveyshaitat. Kielteinen raportointi, joka ei perustu tieteelliseen näyttöön, on haitallista ja voi johtaa nuorten kieltäytymiseen HPV-rokotuksista. Pitkällä aikavälillä se voi olla hengenvaarallinen päätös. Mitään rokotetta ei ole tutkittu yhtä perusteellisesti kuin HPV-rokotetta, ja turvallisuuden seuranta jatkuu."

(EDIT. Tämä ei ollut sitä paskaa informaatiota, tämä oli sitä ei paskaa.)


Ja tässä Anestesian ja tehohoidon erikoislääkäri, lääketiteen tohtori, dosentti Olli Erkolan haastattelu SAMAN asian tiimoilta.

(EDIT. Tämä taas on sitä paskaa)


Edit 12.12.2020 Terveyssummit on muuttanut Olli Erkolan haastattelun julkisesta maksulliseksi, joten ko. linkki ei enää toimi. Pahoittelut.


Katso nämä molemmat ja näe ristiriitaisuus itse. Ei ole väliä kumpi mielestäsi on oikeassa. Mutta tsekkaa tuo absurdi ero. Olli Erkola on vähemmistö. Olli Erkola on eläkeikäinen (miksi muuten kaikki lääkärit, jotka uskaltavat kulkea valtavirtaa vastaan, ovat aina eläkeikäisiä..?). Voit arvatakin jo tekstistäni, että minä uskon ja allekirjoitan Olli Erkolan sanat ja kokemukset, että ne voivat kaikki olla totta. Ja tämän haastattelun nähtyäni - ja sen jälkeen THL:n ja kaikkien HPV-rokotteita suosittelevien tahojen sivut nähtyäni - tulin päätöksestäni jättää HPV-rokote oman onnensa nojaan, entistä onnellisemmaksi.


Eniten ihmettelen Erkolan väitettä, että kun HPV-rokotetta testattiin, verrokkiryhmä ei olisi saanut puhdasta placeboa, vaan heille annetiin adjuvanttiaineet ilman vaikuttavaa ainetta. Mikäli tuo on totta, niin ne tutkijat ovat tyhmempiä kuin minä. Ja vielä tyhmempiä ovat ne, jotka tällaisen testauksen hyväksyvät. Ja kaikkein tyhmimpiä ovat ne, jotka uskovat edellisiä ja kyselemättä ottavat sen rokotteen. Tai, ehkä se Erkola onkin tyhmä, kun edes viitsii tuollaista sanoa. Ääneen vielä! Motiivinsa hänelläkin on, varmasti. Duodecim-sivusto väittää, että mitään muuta rokotetta ei ole näin paljon tutkittu. Miten tuollainen väite voisi mitekään olla totta..?? Maailmassa on paljon vakavampiakin terveysuhkia kuin kohdunkaulansyöpä! Duodecim on silti se taho, johon meidän kaikkien tulee voida luottaa. Mutta entä Erkola..??? Dosentti sentään. Lääkärivalan vannonut.. Mitä vittua..??? Ja nyt minun pitäisi osata päättää, kumpi puhuu totta. Mihin minä luotan?


Tänään näin Facebookissa hauskan memen tieteestä. Oli kuva laboratoriosta, jossa tutkija mittailee pullojaan ja teksti: "Vaccine reserach". Toinen kuva, missä nainen istuu vessanpöntöllä housut nilkoissa ja puhelin kädessä. Alla teksti: "Anti Vaccine Mom Research". Hienoa. Mistä me haemme tietoa? Puhelimesta, tietokoneelta, netistä nimenomaan. Onko se jotenkin halveksuttavaa? Mistä sitä tietoa sitten pitäisi hakea? THL:n sivuilla ei ollut sanaakaan sellaisista asioista, kuin mistä Olli Erkola puhui. Ei adjuvanteista, ei mistään. Koronasta liikkuu kovin erilaisia uutisia, maskien hyödyistä ei ole olemassa vakuuttavaa tietoa. Yksi uutinen sanoo, että on, toinen sanoo, että ei ole. Niin mistä helvetistä sitä tietoa sitten pitäisi hakea?

Kuvan housut nilkoissaan kakkiva äiti etsii tietoa pitääkseen huolta rakkaistaan.


Katselin tässä kirjoittamisen lomassa myös erittäin valaisevan linkin siitä alumiinista, jonka Olli Erkolakin mainitsi. Hmmm.. Mielenkiintoista. Professori Christopher Exley, joka on tutkinut alumiinia kolme vuosikymmentä, mutta ehkä "se ei ole oikeaa tiedettä", sitä mitä valtamedia ja valtatiede valitsee kuulla. Minä - koska en ole asiantuntija - en pysty arvioimaan, miksi häntä ei haluta kuulla. Voihan se olla, että hän vain on ihan paska..?

Tästä linkistä siis prof. Christopher Exley ja tutkimustietoa rokotteiden adjuvanteista, mikäli kiinnostaa.

(EDIT. Hirveää paskaa professorilta ja vain 30-vuoden kokemuksella! Emme vastaa sivuoireista!)


Kyllä, tässä maailmassa on vikaa. Ja se vika on meissä ihmisissä. Meidän halumme ja meidän pelkomme. Ne aiheuttavat yhdessä tämän sekavan kaaoksen, jota koronavirus olemassaolollaan paljastaa parhaillaan.


Juuri nyt olen kovin pettynyt tähän maailmaan. En voi välttää sitä, että olen itsekin osanen. Reagoin, suutun, ilostun, loukkaannun, ihmettelen, arvioin.


Pitäisikö alkaa laulamaan tuomitsijoiden kanssa samaa laulua?

Vai olisiko parempi olla vain hiljaa? Paeta vuorille ja saavuttaa siten rauha.

Niinhän ne buddhalaiset munkitkin ovat tehneet kautta aikojen.

Karkuun tätä ihmiskuntaa. <3


With Love,

Hanna


332 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentários


bottom of page