Miten manifestoida parempi Uusi Vuosi?

Mielenkiintoinen aihe.. Henkistä kasvua tukevat tahot ja sivustot ovat täynnä positiivista ajattelua tukevaa lööppiä ja kurssia ja mitä vain. Mutta onko siinä perää? Ajattele hyvää, ajattele rakkautta, manifestoi itsellesi ihana Uusi Vuosi!!! Kuinka moni sitä tekikään viime vuoden vaihteessa? Kuinka moni lähetti toiveensa universumille? Ja palkaksi koko maailma sai koronan..? Menetettyjä työpaikkoja, menetettyä toimeentuloa, menetettyä perusturvallisuutta, konkursseja, hätää, pelkoa ja ihan sikana paskaa... Mitä hemmettiä??? Forrest Gumpin äiti oli oikeassa. "Life is like a chocolate box, you never know what you get." Minä ainakin inhoan marsipaania ja liköörisuklaata.


Muistatteko vielä elokuvan 9 1/2 viikkoa? Muistatko kovin seksuaalisesti viritetyn kohtauksen, jossa Kim Basinger istuu keittiön lattialla, silmät sidottuina ja Mickey Rourke syöttää hänelle erilaisia ruokia, erilaisia makuja, kaikkea randomisti? Elämä on sellaista. On jännittävää kulkea laput silmillä ja kohdata erilaisia mausteita maailman tarjoilemasta lusikasta. Olin nuorena tyttönä Sidneyssä ja yksi turistikohteistamme oli tiede/seikkailumuseo Power House. Suomen vastine olisi varmastikin Heureka, uskoisin näin. Jännittävintä ja mieleenpainuvinta Power Housessa oli työntää käsi seinässä olevaan pimeään aukkoon tietäen, että siellä on jotain mitä tulet tuntemaan, mutta et tiedä mitä! Ja siten tunsit jotain, mitä pelästyit. Tai jotain, mikä tuntui ihanalta. Tai iljettävältä. Siskoni kanssa pelkäsimme ja hurmioiduimme! Oli myös niin mielenkiintoista huomata itsessä ja kaikissa muissakin ihmisissä oleva valtava halun "painaa nappia". Sillä niin moni esitelty ihme tuossa ihmeellisessä Power Housessa oli napin painalluksen takana. Jossain vaiheessa meidän oli asetettava nappien painamiseen vuorot, sillä halusimme molemmat niin kovin aina olla se ensimmäinen nappia painamassa! Se on tätä elämää. Painamme nappia ja jotain tapahtuu. Ja vaikka emme tiedä mitä napin painallus tulee aiheuttamaan, painamme nappia silti. Vain nähdäksemme, "Mitä nyt tapahtuu?" Tälle ilmiölle on nimi. Ja se on karma. Napin painallus ja seuraus = karma. Napin painajana toimii elämänhalu. Seikkailumieli. Elämä.


Tämä maailma on tapahtumia. Tapahtumia, jotka tapahtuvat meille ilman, että voimme niihin vaikuttaa - ja tapahtumia, joihin voimme vaikuttaa. Tapahtumia, jotka aiheuttavat meille tunteita. Nämä tunteet ovat asioita, joita me haluamme kokea ja tuntea, haluamme tuntea hurmiota, rakkautta, iloa, jännitystä, rauhaa. Mutta elämän suola on juurikin se, että kaikista napeista ei aukea positiivisia juttuja. Saamme kaikkea fifty-fifty.


No mutta miksi näin on? Miksi emme aina saa positiivista? Ja voisimmeko manifestoida positiivista elämäämme? Jotta voisimme ymmärtää tätä ilmiötä "elämä" meidän tulee löytää erilaisia perspektiivjä, erilaisia suuntia, mistä tarkastelemme elämää.


Dualismi


Niin kolikolla, kuin jokaisella muullakin asialla on aina kaksi puolta. Tämä saattaa kuulostaa dualistiselta teorialta, mutta dualistisuus on yksi elämän peruspilareista. Kumman värin näet? Mustan vai valkoisen?


Käännä katseesi nyt ikkunaan. Kumman näet, ikkunan vai näkymän sen lävitse? Vai ikkunan pokat? Kurkkaa mukiin. Mukilla on sekä sisäpuoli- että ulkopuoli.


Tässä elämässä on kaikella on kaksi puolta, myös luonnossa! Kolikon kaksi puolta ovat saman muotoiset, mutta erinäköiset. Tässä vähän erilainen esimerkki; vastakkainen puoli voi olla paljonkin erilainen! Useimmiten me kuitenkin näemme vain toisen niistä. Kumpi puoli on oikea?


Voisiko nykyisellä maailmantilanteella olla myös se toinen puoli? Nyt me näemme vain sen kaiken negatiivisuuden, mutta voisiko koronapandemian johdosta ilmetä jonain päivänä jotain parannusta tähän maailmaan? Jotain kaunista? Onko mahdollista, että koronapandemia nyt paljastaa meille maailmamme nykyisen mekaanisen ajattelutavan? Rahan ja velan eli talouden merkityksen? Sairaanhoitomme heikkouden? Ihmisten itsekkyyden? Nostaako pandemia meille tärkeitä asioita esille? Vapauden? Rakkauden? Asioita, joiden puolesta toimia?


Positiivinen ajattelu


Positiivisesta ajattelusta puhutaan paljon. Ajattele hyvää ja tee hyvää ja ole iloinen ja tunne vain ihania tunteita, blaaa blaaa! Jos mieli on maissa, nuo aforismit törmäävät tietoisuuteesi kirkuen tyhmyyttään ja lopputuloksena on vitutus. Mutta, se on vain merkki omasta huonosta fiiliksestäsi, vaikka koko kroppasi huutaa niiden älyttömyyttä. Kolikolla on kaksi puolta, tässäkin. Kysymys on siitä, miten katsot maailmaa juuri sillä hetkellä. Otetaan esimerkki: Sairaalaan tulee vakavassa onnettomuudessa loukkaantunut ihminen. Ja sairaanhoitajat ottavat hänet vastaan ja koko pelastava henkilökunta tekee kaikkensa häneen vuokseen. Mitä läheisempi tuo ihminen on sinulle, sen kauheampana näet tilanteen. Mutta kun hänet on hoidettu kuntoon, terveeksi tai vaikka vain terveemmäksi, tilanteessa on väkisin myös se kolikon toinen puoli. Maailmasta löytyi ihmisiä, jotka hoitivat häntä. Palauttivat elämän, hymyt, onnen ja kokonaisen elämän tulevaisuuden. Pelastushenkilökuntakin voi mennä työpäivän jälkeen kotiin joko ajatellen maailman kauheutta - tai kiitollisena omasta osaamisestaan elämän myrskyisissä tilanteissa. Kolikolla ON aina kaksi puolta.


Positiivinen ajattelu on terveellistä, aina. Sillä ajatukset aiheuttavat tunteita, aina ja jatkuvasti. Tunteet ovat kehossasi kulkevaa kemiaa. Eli, positiiviset ajatukset aiheuttavat positiivisia vaikutuksia aiheuttavien kemikaalien kulkemisen kehossasi. Nuo kemikaalit ovat mm. dopamiinia, serotoniinia ja oksitosiinia. Sopivissa suhteissa nämä kehoasi hellivät ja parantavat kemikaalit - joita on olemassa yli 1000 erilaista - muodostavat sinulle tasapainoisen olon ja optimaaliset olosuhteet kehosi toiminnalle. Positiivisuus on hyvä asia, aina. Sinun hyvinvoinnillesi ja ennen kaikkea fyysiselle terveydellesi.


Muuttaako positiivisuus elämääsi? Ei välttämättä. Mutta se muuttaa sinun suhtautumistasi elämään ja päivittäisiin tapahtumiin, ehkä stressaaviinkin. Sillä elämässä tulee paskaa vastaan meille kaikille. Ero on vain siinä, miten kohtaamme ja suhtaudumme siihen paskaan. Jokaisen paskan kolikon toinen puoli on aurinko.


Entä se positiivisuuden kolikon toinen puoli, negatiivisuus? Negatiiviset tunteet ovat myös hormonaalista toimintaa ja tottakai nuo hormonit ovat niitä, jotka vaikeuttavat kehosi solujen toimintaa. Hmm.. Pystytkö tuntemaan positiivisuutta ja negatiivisuutta samaan aikaan? Et. Kehosi tietää sen. Et pysty nauramaan ja olemaan vihainen samaan aikaan! Voi olla,että olet joskus ollut sellaisessa tilanteessa, että kesken kiukun alkaakin naurattamaan. Ärsyttäväääää!!!! Hyvä kiukku menee hukkaan, koska nauru lieventää sen välittömästi!!!


Kehosi on oppinut tietämään kasvojesi ilmeet kun olet surullinen tai vihainen - tai kun olet iloinen tai onnellinen. Eikä sinulla voi olla kahta tai useampaa ilmettä kasvoillasi samaan aikaan. Joten, jos valitset kasvoillesi hymyn, sinun on vaikeampaa tuntea surua tai kiukkua. Kehosi tietää myös onnelliset ja energiset asentosi, joten kädet nostettuna voittajan merkiksi ylös kadottaa automaattisesti väsymystä ja kurjaa oloa. Kokeile vaikka! Ajattele jotain kurjaa ajatusta. Tunne tuon ajatuksen aiheuttama tunne kehossasi. Nouse sitten seisomaan ja venytä itsesi täyteen pituuteen. Nosta kädet vahvana ylös ja hymyile! Kuinka kävi? Tuntuuko vielä yhtä kurjalta?


Kehossasi asuu tunteidesi viisaus. Ja sinä voit itse valita kolikkosi näkyvän puolen. Kolikon molemmat puolet eivät koskaan näy samaan aikaan, vai mitä?


Manifestointi


Viisaat sanovat, että voimme