top of page

Miten manifestoida parempi Uusi Vuosi?

Mielenkiintoinen aihe.. Henkistä kasvua tukevat tahot ja sivustot ovat täynnä positiivista ajattelua tukevaa lööppiä ja kurssia ja mitä vain. Mutta onko siinä perää? Ajattele hyvää, ajattele rakkautta, manifestoi itsellesi ihana Uusi Vuosi!!! Kuinka moni sitä tekikään viime vuoden vaihteessa? Kuinka moni lähetti toiveensa universumille? Ja palkaksi koko maailma sai koronan..? Menetettyjä työpaikkoja, menetettyä toimeentuloa, menetettyä perusturvallisuutta, konkursseja, hätää, pelkoa ja ihan sikana paskaa... Mitä hemmettiä??? Forrest Gumpin äiti oli oikeassa. "Life is like a chocolate box, you never know what you get." Minä ainakin inhoan marsipaania ja liköörisuklaata.


Muistatteko vielä elokuvan 9 1/2 viikkoa? Muistatko kovin seksuaalisesti viritetyn kohtauksen, jossa Kim Basinger istuu keittiön lattialla, silmät sidottuina ja Mickey Rourke syöttää hänelle erilaisia ruokia, erilaisia makuja, kaikkea randomisti? Elämä on sellaista. On jännittävää kulkea laput silmillä ja kohdata erilaisia mausteita maailman tarjoilemasta lusikasta. Olin nuorena tyttönä Sidneyssä ja yksi turistikohteistamme oli tiede/seikkailumuseo Power House. Suomen vastine olisi varmastikin Heureka, uskoisin näin. Jännittävintä ja mieleenpainuvinta Power Housessa oli työntää käsi seinässä olevaan pimeään aukkoon tietäen, että siellä on jotain mitä tulet tuntemaan, mutta et tiedä mitä! Ja siten tunsit jotain, mitä pelästyit. Tai jotain, mikä tuntui ihanalta. Tai iljettävältä. Siskoni kanssa pelkäsimme ja hurmioiduimme! Oli myös niin mielenkiintoista huomata itsessä ja kaikissa muissakin ihmisissä oleva valtava halun "painaa nappia". Sillä niin moni esitelty ihme tuossa ihmeellisessä Power Housessa oli napin painalluksen takana. Jossain vaiheessa meidän oli asetettava nappien painamiseen vuorot, sillä halusimme molemmat niin kovin aina olla se ensimmäinen nappia painamassa! Se on tätä elämää. Painamme nappia ja jotain tapahtuu. Ja vaikka emme tiedä mitä napin painallus tulee aiheuttamaan, painamme nappia silti. Vain nähdäksemme, "Mitä nyt tapahtuu?" Tälle ilmiölle on nimi. Ja se on karma. Napin painallus ja seuraus = karma. Napin painajana toimii elämänhalu. Seikkailumieli. Elämä.


Tämä maailma on tapahtumia. Tapahtumia, jotka tapahtuvat meille ilman, että voimme niihin vaikuttaa - ja tapahtumia, joihin voimme vaikuttaa. Tapahtumia, jotka aiheuttavat meille tunteita. Nämä tunteet ovat asioita, joita me haluamme kokea ja tuntea, haluamme tuntea hurmiota, rakkautta, iloa, jännitystä, rauhaa. Mutta elämän suola on juurikin se, että kaikista napeista ei aukea positiivisia juttuja. Saamme kaikkea fifty-fifty.


No mutta miksi näin on? Miksi emme aina saa positiivista? Ja voisimmeko manifestoida positiivista elämäämme? Jotta voisimme ymmärtää tätä ilmiötä "elämä" meidän tulee löytää erilaisia perspektiivjä, erilaisia suuntia, mistä tarkastelemme elämää.


Dualismi


Niin kolikolla, kuin jokaisella muullakin asialla on aina kaksi puolta. Tämä saattaa kuulostaa dualistiselta teorialta, mutta dualistisuus on yksi elämän peruspilareista. Kumman värin näet? Mustan vai valkoisen?


Käännä katseesi nyt ikkunaan. Kumman näet, ikkunan vai näkymän sen lävitse? Vai ikkunan pokat? Kurkkaa mukiin. Mukilla on sekä sisäpuoli- että ulkopuoli.


Tässä elämässä on kaikella on kaksi puolta, myös luonnossa! Kolikon kaksi puolta ovat saman muotoiset, mutta erinäköiset. Tässä vähän erilainen esimerkki; vastakkainen puoli voi olla paljonkin erilainen! Useimmiten me kuitenkin näemme vain toisen niistä. Kumpi puoli on oikea?


Voisiko nykyisellä maailmantilanteella olla myös se toinen puoli? Nyt me näemme vain sen kaiken negatiivisuuden, mutta voisiko koronapandemian johdosta ilmetä jonain päivänä jotain parannusta tähän maailmaan? Jotain kaunista? Onko mahdollista, että koronapandemia nyt paljastaa meille maailmamme nykyisen mekaanisen ajattelutavan? Rahan ja velan eli talouden merkityksen? Sairaanhoitomme heikkouden? Ihmisten itsekkyyden? Nostaako pandemia meille tärkeitä asioita esille? Vapauden? Rakkauden? Asioita, joiden puolesta toimia?


Positiivinen ajattelu


Positiivisesta ajattelusta puhutaan paljon. Ajattele hyvää ja tee hyvää ja ole iloinen ja tunne vain ihania tunteita, blaaa blaaa! Jos mieli on maissa, nuo aforismit törmäävät tietoisuuteesi kirkuen tyhmyyttään ja lopputuloksena on vitutus. Mutta, se on vain merkki omasta huonosta fiiliksestäsi, vaikka koko kroppasi huutaa niiden älyttömyyttä. Kolikolla on kaksi puolta, tässäkin. Kysymys on siitä, miten katsot maailmaa juuri sillä hetkellä. Otetaan esimerkki: Sairaalaan tulee vakavassa onnettomuudessa loukkaantunut ihminen. Ja sairaanhoitajat ottavat hänet vastaan ja koko pelastava henkilökunta tekee kaikkensa häneen vuokseen. Mitä läheisempi tuo ihminen on sinulle, sen kauheampana näet tilanteen. Mutta kun hänet on hoidettu kuntoon, terveeksi tai vaikka vain terveemmäksi, tilanteessa on väkisin myös se kolikon toinen puoli. Maailmasta löytyi ihmisiä, jotka hoitivat häntä. Palauttivat elämän, hymyt, onnen ja kokonaisen elämän tulevaisuuden. Pelastushenkilökuntakin voi mennä työpäivän jälkeen kotiin joko ajatellen maailman kauheutta - tai kiitollisena omasta osaamisestaan elämän myrskyisissä tilanteissa. Kolikolla ON aina kaksi puolta.


Positiivinen ajattelu on terveellistä, aina. Sillä ajatukset aiheuttavat tunteita, aina ja jatkuvasti. Tunteet ovat kehossasi kulkevaa kemiaa. Eli, positiiviset ajatukset aiheuttavat positiivisia vaikutuksia aiheuttavien kemikaalien kulkemisen kehossasi. Nuo kemikaalit ovat mm. dopamiinia, serotoniinia ja oksitosiinia. Sopivissa suhteissa nämä kehoasi hellivät ja parantavat kemikaalit - joita on olemassa yli 1000 erilaista - muodostavat sinulle tasapainoisen olon ja optimaaliset olosuhteet kehosi toiminnalle. Positiivisuus on hyvä asia, aina. Sinun hyvinvoinnillesi ja ennen kaikkea fyysiselle terveydellesi.


Muuttaako positiivisuus elämääsi? Ei välttämättä. Mutta se muuttaa sinun suhtautumistasi elämään ja päivittäisiin tapahtumiin, ehkä stressaaviinkin. Sillä elämässä tulee paskaa vastaan meille kaikille. Ero on vain siinä, miten kohtaamme ja suhtaudumme siihen paskaan. Jokaisen paskan kolikon toinen puoli on aurinko.


Entä se positiivisuuden kolikon toinen puoli, negatiivisuus? Negatiiviset tunteet ovat myös hormonaalista toimintaa ja tottakai nuo hormonit ovat niitä, jotka vaikeuttavat kehosi solujen toimintaa. Hmm.. Pystytkö tuntemaan positiivisuutta ja negatiivisuutta samaan aikaan? Et. Kehosi tietää sen. Et pysty nauramaan ja olemaan vihainen samaan aikaan! Voi olla,että olet joskus ollut sellaisessa tilanteessa, että kesken kiukun alkaakin naurattamaan. Ärsyttäväääää!!!! Hyvä kiukku menee hukkaan, koska nauru lieventää sen välittömästi!!!


Kehosi on oppinut tietämään kasvojesi ilmeet kun olet surullinen tai vihainen - tai kun olet iloinen tai onnellinen. Eikä sinulla voi olla kahta tai useampaa ilmettä kasvoillasi samaan aikaan. Joten, jos valitset kasvoillesi hymyn, sinun on vaikeampaa tuntea surua tai kiukkua. Kehosi tietää myös onnelliset ja energiset asentosi, joten kädet nostettuna voittajan merkiksi ylös kadottaa automaattisesti väsymystä ja kurjaa oloa. Kokeile vaikka! Ajattele jotain kurjaa ajatusta. Tunne tuon ajatuksen aiheuttama tunne kehossasi. Nouse sitten seisomaan ja venytä itsesi täyteen pituuteen. Nosta kädet vahvana ylös ja hymyile! Kuinka kävi? Tuntuuko vielä yhtä kurjalta?


Kehossasi asuu tunteidesi viisaus. Ja sinä voit itse valita kolikkosi näkyvän puolen. Kolikon molemmat puolet eivät koskaan näy samaan aikaan, vai mitä?


Manifestointi


Viisaat sanovat, että voimme itse manifestoida tulevaisuutemme. Me emme tietoiseti ihmiskuntana manifestoineet koronaa ja silti saimme sen. Joten, miten minä voisin manifestoida itselleni vakaan ja positiivisen tulevaisuuden? Hokisinko jotain mantraa tulevaisuuden kodista tai parisuhteesta? Tai koronan katoamisesta? Ja sitten vain hymyilen väkisin ja postittelen positiivisuuden ällömeemejä facebookissa? Ei, ei se mene aivan niin helposti. Mutta se on alku. Välittämisen, myötätunnon ja rakkauden kokeminen päivittäisessä elämässä alkaa sen huomioimalla ja sitten sitä kaikkea tuntemalla.


Mantra on hyvä asia. Päivittäin toistettava mantra on itsen manipulointia. Päivittäin toistettava mantra ja positiivinen ajattelu yhdessä alkavat ajan ja tottumuksen kanssa muuttamaan uskomuksiasi. Niitä, joita näet olevan olemassa, niinkuin myös niitä, joita et näe. Meillä kaikilla on uskomuksia, jotka eivät ole meille näkyvissä, sillä ne ovat alitajuntamme piilottamassa todellisuudessa. Mikäli toistat itsellesi joka päivä, tai jopa joka tunti "mantraa", jonka haluat muuttuvan osaksi sinua, se tulee tapahtumaan. Mikäli mantrasi on positiivinen ja hyvää tai parempaa tulevaisuutta tukeva, piilotettu uskomuksesi muuttuu pikkuhiljaa. Kun uskomuksesi on muuttunut, on uusi ovi auennut.


Kun suhtautumisesi elämään on rakkaudesta kumpuavaa, saat sinäkin siitä osasi. On niin helppoa rakastaa muita ihmisiä, kissoja ja koiria, luontoa ja maapalloa. Sinä hetkenä, kun oivallat, että me kaikki olemme elämän kolikoita, niin alat rakastaa myös itseäsi.


Placebo


Placebo-efekti on meidän kaikkien tietämä ja tuntema ilmiö. Tämä ilmiö tuottaa harmaita hiuksia kaikille tieteeseen nojaaville ihmisille, sillä sitä on kovin vaikeaa ymmärtää.Placebo-efekti on erittäin hyvin tiedossa. Kun lääkkeitä testataan, se otetaan aina huomioon. Verrokkiryhmän tulee aina saada samoissa olosuhteissa pilleri, jossa ei ole mitään vaikuttavaa ainetta. Erot oikean lääkkeen ja placebopillerin välillä ovat usein hyvin pieniä. Faktaa on, että emme yleensä tiedä näitä eroja, sillä kuka meistä menee lääkefirmojen sivuille etsimään tutkimusten tuloksia? Jos kuitenkin teet näin, niin muistathan tutkiessasi, että myös oikean lääkkeen tehokkuustilastot sisältävä placebo-efektin. Suosittelen tutkimaan itsenäisesti, olen itse joskus taannoin sitä tehnyt placeboa tutkiessani, ja netistä löytyy kyllä infoa ja tilastoja. Erittäin mielenkiintoista!


Placebo efekti on siitäkin mielenkiintoinen, että se saattaa jopa aiheutta sivuoireita, joskus jopa enemmän kuin oikea lääke! :D Emme voi tietää miksi näin on, mutta ehkä testattaville on sanottu vähän erilaisia sanoja tai he ovat kysyneet jotain tai ehkä kysymys on vain omasta uskomusjärjestelmästä liittyen lääkkeisiin yleensä. Itse asiassa yritin etsiä tähän yhtä videota placebosta, jossa eräs mies yritti tappaa itsensä syömällä kaikki kaapissaan olevat hänelle määrätyt masennuslääkkeet. Hän pääsi kuin pääsikin sairaalaan, aivan henkihieverissä. Lääkärit alkoivat selvittää mitä lääkkeitä hän oli ottanut, jotta voisivat hoitaa häntä oikein. Kävi ilmi, että hän oli mukana lääkekokeessa, eikä kukaan "saanut" kertoa kummassa ryhmässä hän oli ollut, lääke vai placebo. Koska hänen tilansa oli hengenvaarallinen, hoitava lääkäri kuitenkin sai tiedon. Hän oli placebo-ryhmässä. Kun tämä kerrottiin hänelle, kaikki oireet katosivat muistaakseni noin 15 minuutissa. Näin usko vaikuttaa meihin.


Manifestoinnin kivijalka


Rakkaus. Positiivinen ja rakkaudellinen asenne maailmaa kohtaan, positiivinen ajattelu ja hyvän näkeminen saavat sinut rakastamaan ympärilläsi olevia ihmisiä, asioita ja elämää. Positiivinen suhtautuminen antaa toivon nostaa päätään.


Toivo. Toivo on seurausta positiivisesta mielialasta. Toivo on sinussa. Tiedät sen olevan siellä jossain, sillä heräsit tähän aamuun! Toivon saadessa tukea positiivisesta asenteesta mieli alkaa uskaltaa haaveilla asioista, tapahtumista, kokemuksista. Positiivinen ajattelu antaa mielikuvitukselle uudenlaisen reitin ajatella, kuvitella ja siten lähettää ilmoille Toiveita.


Usko. Kun positiivinen ajattelu on herättänyt Toivon, ja kun sitä jatkaa sinnikkäästi edelleen, astuu Usko kuvioon mukaan. Mielikuvituksen tarinoista ja toiveista tulee pikkuhiljaa mahdollisia, myös alitajunnan mielestä. Placebo-efekti todistaa uskon voiman. Ei ole väliä uskotko maapallon pyöreään olomuotoon tai parempaan tulevaisuuteen.


Molemmat ovat yhtä totta. Sillä, kaikki mitä uskot, on sinulle totta!


With Love,

Hanna


P.s. Manifestoinnin avuksi suosittelen itsehypnoosia ja meditaatioita!

Otahan yhteyttä! <3

45 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

댓글


bottom of page