Miksi naiset saavat orgasmeja..?

Luin juuri Facebookista seuraamaltani sivustolta - I Fucking Love Science - jo toistamiseen saman artikkelin, jossa spekuloidaan tieteellistä syytä ”Miksi naiset saavat orgasmeja?” Tässä linkki artikkeliin.


En pitänyt kyseisestä artikkelista ensilukemalla, enkä pitänyt siitä yhtään enempää lukiessani sitä nyt muutaman vuoden jälkeen uudelleen. Kummallinen kysymyskin, mielestäni, ja hyvin kapeakatseinen lähestymistapa. En pidä pelkästä biologisesta, Darwinin teorioihin perustuvasta lähestymissuunnasta silloin, kun puhutaan elämästä. Elämässä on paljon muutakin ihmeellistä, kuin selviytyminen. Minusta - orgasmi on nimittäin aivan jotain muuta, kuin lisääntymiseen tarvittavaa toimintaa. En tiedä onko tutkittu, että saavatko muut planeettamme eläimet orgasmeja. Laukeaako leijona? Tai lehmä? Entä kana? Saako kukko orgasmin? Räjähtävätkö kalojen aivot rakkaudesta kutuhetkellä? Tai puut ja kukkaset? Tunteeko kaunis kukka mitään orgasmiin verrattavaa, kun mehiläinen työntää nenunsa siihen sen mehuja maistellakseen? Toki, mikäli miesten orgasmit jostain syystä loppuisivat, ihmiskunnan säilyminen lajina olisi ehkä hieman heikoilla.. Mutta, jos mieskin saa orgasmin, niin miten nainen sitten ei voisi saada orgasmia? Ovathan kehot kovin samanlaiset muutenkin, vain sukupuolielinten osin olemme erilaisia. Ja hupsis – ne sopivat yhteen! Täydellinen, nautinnollinen ”Match”. Ja jos naisen orgasmille ei löydy Darwinin kannattajien keskuudessa syytä tai selitystä, niin ehkäpä meidän todellakin tulisi tarkastella asiaa jostain muusta suunnasta? Minä en oikein pysty uskomaan muiden eläinlajien hekumallisiin hetkiin, ainakaan samalla tavalla tietoisiin, niinkuin ihmisellä. Elämä siis jatkuu kyllä, ilman tietoista ajattelua ja orgasmin tavoittelua. Vaistot ja vietit valmistavat kaikki eläinolennot elämän jatkumiselle. Mikä sitten on ihmisen orgasmien tarkoitus?

Ensinnäkin, jos nainen ei nauttisi seksistä ja saisi orgasmia, miesten täytyisi ottaa naiset väkisin petipuuhiin. Molemminpuolinen nautinto on siis hmmm.. sanoisinko tarpeellinen. Orgasmien tarkoitus on.. Miehen ja naisen yhtyminen, kokonaisuuden luominen. Jin ja Jang. Ikuisempi rakkaus. Pitkät suhteet. Yksiavioisuus. Ehkä jopa valaistuminen. Lasten ilmaantuminen maailmaan, elämän luominen. Rakkaus. Tietoinen, yhteinen matka. Orgasmien tarkoitus on ykseyden kokeminen.

Kirjoitin jo aiemmin aiheesta, kuinka lapsen syntymä muuttaa rakkauden tasapainoa, parisuhteen muuttuessa perheeksi. Kaikille ei käy näin, mutta suurimmalle osalle kyllä. Nainen on kantanut sisällään elämää. Ja tuo elämä on ihme. Kahden mikroskooppisen pienen solun yhdistyttyä, nämä kaksi solua aloittavat uskomattoman matkansa jakautuessaan uudelleen ja uudelleen. Emme ehkä voi koskaan löytää sitä käsittämätöntä syytä, miksi nämä solut osaavat jakautua juuri oikeanlaisiksi, oikeisiin paikkoihin. Luomaan tuolle olennolle kaikki jäsenet, kaikki sisäelimet, hermojärjestelmän, immuunipuolustuksen, kaikki aistit. Kyvyn tuntea. Kyvyn ajatella. Elämän. Ja näiden kahden solun käsittämätön viisaus vain kasvaa ja kasvaa, jakautuu uudelleen ja uudelleen, miljoonia kertoja - aivan itsestään. Valitettavasti vain nainen saa kokea tämän ihmeen, ja vaikka tätä ihmettä ei KUKAAN pysty selittämään, niin lopputulos on niin käsittämätön, niin valtava, elävä rakkauden olemassaolon todiste, että nainen uppoaa siihen. Nainen hukkuu tähän rakkauteen väistämättä, ja tämä rakkaus ”ohittaa” sen rakkauden, jota hän tuntee miestään kohtaan. Toisen ihmisen rakastaminen kun on avioerotilastojenkin valossa katoavainen luonteeltaan. Mutta nyt nainen on kohdannut lapsessaan rakkauden, joka ei koskaan katoa. Ei ikinä. No matter what.

Mies taas.. Hän on kulkenut odotusajan matkan naisensa vierellä, katsellen sitä kauneutta. Katsellen sitä hormonien sekoittamaa olentoa, välillä onnesta hehkuvaa ja seuraavassa hetkessä kyyneleiden tai raivon kourissa sekoilevaa, niin tuttua, mutta niin kummallisen vierastakin naista. Hakien kioskilta salmiakkia tai suolakurkkua, aina valmiina kuin partiopoika. Odottaen vuoroaan vessaan, kuunnellen yökkäyksiä. Ja sitten vielä synnytys.. Ne tuskat, joita hänen rakkaansa joutuu käymään läpi. Sen kivun näkeminen. Se avuttomuuden tunne.. ”Pelasta nyt jumalauta kätilö minun naiseni..” Ja kun se lapsi vihdoin on maailmassa.. Mies ei voi tehdä muuta, kuin rakastaa naistaan kuuhun ja takaisin, vielä enemmän kuin ennen. Enemmän kuin koskaan, ikinä ennen. Pidellä sylissään tuota uutta tulokasta, omaa jälkeläistään. Röyhistellä, jos joku vain hiukankin vihjaa lapsen olevan hänen näköisensä. Katsoa häneen ja hänen kuvaansa jälkeläisessään rakastunutta naistaan. Rakastuneena. Luvaten hänelle mielessään kaiken. Ihan kaiken.

Hmmm.. Palataanpa niihin avioerotilastoihin.. Suomessa eroaa Väestöliiton tilastojen mukaan lähes puolet naimisiin menneistä. PUOLET. Se tarkoittaa, että puolet suomalaisista lapsista elävät jollain tavoin rikki menneessä perheyksikössä. Jos taas perheväkivaltaa kokee noin 20% pariskunnista, niin onnellisia ja tasapainoisia perheitä/avioliittoja meillä on noin 30-45%. Mikä sitten on määritelmä onnellisuudelle? Mikä saa pariskunnan pysymään yhdessä?

Ensimmäiseksi syyksi sanoisin, ”uskonto”. Jumalan edessä tehtyjä lupauksia ei rikota, vaan ongelmat haudataan piiloon, oli kärsijänä sitten kumpi osapuoli tahansa. Jos ei muuta, niin lasten vuoksi pysytään yhdessä. Sain kerran elämänohjeen kestävälle parisuhteelle: ”Anna aina.” WTF? Nykyaikana? Suomessa? En todellakaan anna aina, jos minua kohdellaan huonosti. En ole mikään ”antamiskone”, enkä koskaan harrastaisi seksiä vastentahtoisesti. ”Anna aina” viittaa myös, että jossain olisi ottaja. No thanks. Antaminen kuuluu molemmille, ei vain naiselle. Tästä voit lukea pitkälle parisuhteelle perustavaa laatua olevia tavoitteita: Kohtele puolisoasi hyvin. Anna joka päivä rakkautta ja huolenpitoa. Valitse hänet ja viettele joka päivä. Kiusaa rakkaudella. Hassuttele, yllätä. Rakasta täysillä, kannattele, kehu, huomaa. Järjestä draamaa jos sitä tarvitaan. Sovi, pyydä anteeksi. Ymmärrä, anna anteeksi. Siinä se.

Mutta, mutta.. Jos oikein ajattelet, vilpittömästi, et halua puolisosi tekevän sinulle MITÄÄN vain siksi, että sinä pyydät. Sinä haluat, että hän tekee sen vapaaehtoisesti. Haluat, että hän tekee ja antaa sinulle haluamiasi asioita siksi, että hän HALUAA antaa. Ja tästä syystä rakkaus on vain antamista. Et voi odottaa asioita tapahtuvan, sellaisia, joita sinä haluaisit, mutta mitä hän ei haluaisi sinulle antaa. Mikäli valitset puolison, joka antaa sinulle rakkautta tavoilla, jotka eivät sinua miellytä, tai kiinnosta, niin tiesi on kivinen. Jonain päivänä alat haluamaan juuri niitä asioita, mitä et saa. Ja tässä kohtaa tulemme takaisin aloitukseni otsikkoon. Naisen orgasmi.

Naisen orgasmi on se, mikä pitää parisuhteen kokonaisena. Minä väitän, että SE on naisen orgasmin tarkoitus. Naisen orgasmi on ikuisen rakkauden kuva. Sekä mies, että nainen, joka ei sitä ymmärrä, tulee kokemaan tyhjäksi muuttuvan liiton, tai jopa avioeron, vaikka tekisi mitä muita hyviä asioita. Artikkelissa ollut Darwinilainen lähestymistapa kuvaa miehen orgasmin tarkoitusta suvun jatkamisella ja siementen ympäriinsä levittämisellä, lajin lisääntymisen takeena. Myös monet uskonnot suosivat miesten moniavioisuutta. Tosin näissä uskonnoissa naisen seksuaalisuus on piiloteltava asia, sillä nainenhan saattaisi lähteä, ja se vasta kauheaa olisi. Joku toinen mies saattaisi muodostua houkutukseksi, ja ratkaisuhan on siten huntu. Piilotettu kauneus. Ratkaisuhan sekin on pitkän liiton saavuttamiseksi, kyllä. Mutta, naisen orgasmi on huomattavasti mukavampi, miellyttävämpi ja antoisampi keino pysyä yhdessä.

Tässä on vain yksi pieni mutta. Tiedämmekö me miltä orgasmi tuntuu? Mikäli kaksi ihmistä kuvaa orgasmia samalla sanalla, niin mistä tiedämme tarkoittavatko he samaa tunnetta? Tiedämmekö millainen orgasmi voi olla? Voiko samanlainen orgasmi tuntua kahdesta eri ihmisestä erilaiselta? Tai eri voimakkuudella? Miten sen voimakkuuden voisi mitenkään mitata? Oletko huomannut sellaista, että kun joku käyttää sanaa "rakkaus" tai "hyvyys", niin tuo sama sana saattaa merkitä sinulle aivan eri asioita kuin hänelle. Ja kuitenkin käytätte samaa sanaa puhuessanne tai kuvatessanne noita kahta aivan eri asiaa? Sama koskee sanaa orgasmi. Joten, minäkään en ehkä tiedä tästä aiheesta juuri mitään. Millainen laukeaminen on ”orgasmi”? Nyt siirrymme hieman henkilökohtaiselle tasolle – ja vilpittömästi - voi olla, että kadun joskus tätä kirjoitustani. Pyrin kertomaan omia mielipiteitäni mahdollisimman yleisellä tasolla, enkä mene yksityiskohtiin.

Seksikaupat ovat täynnä kaikenlaisia vibroja klitoriksen kiihottamiseen. On tärinää ja pärinää ja surinaa, kaukosäätimillä ja ilman. Ihan hauskoja leluja, mutta rakkautta niissä ei ole. Muovi on kylmää ja kovaa. Muovi on teennäistä. Mutta entä suu? Suu on pehmeä. Huulet puhuvat sanattomia sanoja ja suutelevat. Huulilla on rakkaus. Kieli on kuuma ja kostea. Kumman sinä valitsisit? Väitän, suurin osa valitsisi suun, mikäli se vain tekisi oikeita asioita. Puhuisi oikeita sanoja, tuottaisi oikeanlaisia ääniä, nautintoa. Osaisi olla pehmeä, osaisi kiusoitella, koskea ja kuljettaa juuri sinne, missä nautinto ja rakkaus ovat. Sinne korkealle. Hmmm… Siis minne? Sinne naisen orgasmiin. Mutta mikä hemmetti se sitten oikein on..?

Näillä pikkuvälineillä, ja myös käsillä ja suulla, on mahdollista saada nainen värisemään ja tärisemään ja jopa kirkumaan ilosta. Ja laukeamaan. Puhun klitorisorgasmista, niinkuin olemme tottuneet orgasmeja lajittelemaan. Minulla on tästä, niinkuin kaikesta muustakin tähän tuomistani mielipiteistä oma, itse kokemani kuva. Jos sinun ajatuksesi tai kokemuksesi on erilainen, niin hyvä niin! Mutta minusta - naisen klitoris on ehkä heti aivojen jälkeen monimutkaisin kapistus mitä maa päällään kantaa. Naisen klitoriksen herkkukohtien löytäminen ei ole aina helppoa. Juuri sen takia näitä päriseviä vibroja onkin seksi- ja nettikaupat pullollaan. Pystyäkseen antamaan naiselle klitorisorgasmin, miehen tulee osata kuunnella ja tulkita naistaan. Naisen taas tulee osoittaa tuntemuksensa ihan koko ajan. Ääntelehtiä, liikkua, myötäillä, jotta mies ylipäätään pystyisi häntä lukemaan. Sillä – klitorikseen koskemista ei pysty mitenkään opettamaan. Jos nimittäin sattuu löytämään hyvän kohdan, niin millin sadasosan siirtyminen vasemmalle saattaa osoittautua virheeksi. ”Oihhh, mene takaisin siihen, missä olit äsken..” Pää nousee.. ”Mitä? Mitä sä sanoit, en kuullut? Mihin?” Sormen kosketuksen voimaa on mahdoton selittää. ”Voih.. älä ihan noin kovaa. Okei, nyt on hyvä. Oihh, tee kovempaa.. Hmm, nyt hiljempaa.. Jesss nopeemmin. Ja vähän oikealle. Eiku vasemmalle. Oijoi nyt kovempaa. Ei, ei noin kovaa! Tauko, tauko!!!” Ja hei, jos homma ei näin onnistu, vaikka kuinka pinnistäisi – ja se toinen on rakas, eikä häntä halua loukata, on helpompi vain vaihtaa koko hommaa eri juttuun. ”Jospa sitten näin.. Ehkä ensi kerralla..” Jos näin käy usein tai aina, niin kalenteri saattaa alkaa täyttymään muista kiireistä tai televisiosta tuleekin huiman mielenkiintoisia ohjelmia.. Toki nainenkin voi olla joskus kireä, tai ei pysty rentoutumaan. Siihenkin voi olla lukemattomia syitä, ehkä jopa vain oman pään sisäisiä, tai alitajuisia. Klitorisorgasmi on valtavan tärkeä osa naisen seksiä, ja sen toteuttaminen kannattaa opetella – ja hyvin! Mutta toisaalta, tämän nainen pystyy tekemään itsekin, eli mies on ”tavallaan” korvattavissa. Se vain tuntuu ihanammalle, kun sen saa toiselta. Klitorisorgasmi sellaisenaan on, sanoisinko: kevyt, pieni ja nopeasti ohi menevä hetki.

Monet sanovat, että nainen voi laueta monta kertaa peräkkäin, ja uskoisin, että näissä puheissa tarkoitetaan juurikin klitorisorgasmia. Näitä pieniä ihanuuksia voi tulla useita ja useita, eli miehen ei tule olla juntti ja lopettaa siihen ensimmäiseen. Toki, mies ei yleensä laukea minuutin