top of page

MIELEN METODIT

Meditaatio. Hypnoosi. Mindfulness. Rentoutus.​

Ovatko nämä kaikki sama asia vai eri asia? ​Kyllä ja ei.

Kaikissa on yhteistä, mutta ne ovat kuitenkin aivan eri asia..​

Tutkitaanpa näitä hieman...

Meditaatio


Sanana "meditaatio" tuo mieleen kuvia täydellisestä mielen rauhasta ja mielen kontrollista. Ja tottakai näissä mielikuvissa näkyvät buddhalaiset munkit oransseine kaapuineen, istumassa risti-istunnossa. Aika selvää, sillä sieltähän meditaatio on tänne länsimaihin tullutkin, hindulaisuudesta, buddhalaisuudesta ja taolaisuudesta.


Mitä meditoiminen sitten on? Mitä kaikkea se voi olla?​ Määrittelen meditaation mielen rauhoittamiseksi. Tai mielen ohjaamiseksi. Meditaatio voi olla myös mietiskelyä. Meditaatioissa on aina mukana näkemys, että ihminen on suurempi kuin vain kehonsa, osa pyhä kokonaisuutta. Näkemys, että ihmisellä on tietoisuus. Meditaatio on rakkautta. Kaiken olemassa olevan rakastamista ja ymmärtämistä, että on olemassa suurempi voima, joka energiallaan ylläpitää tätä kokonaisuutta, jonka me aisteillamme koemme. Tämä voima on rakkauden energia. Tämä voima olet sinä itse.​​

Ensinnäkin, kun istun alas ja hengitän rauhallisesti, aivoaaltoni hidastuvat. Hidastunut, rauhallinen hengitykseni kertoo keholleni, että nyt tulisi rauhoittua. Se, että kehoni rauhoittuu, tarkoittaa valtavaa määrää kemiallisia muutoksia kehossani. Aivojeni huomattua rauhallisen hengityksen, se lähettää viestin joka puolelle kehoani, kertoen rauhoittuneesta hengityksestä ja antaa uudet ohjeet hormonaalisille keskuksilleni. Jotta nämä rauhaset alentavat stressihormonien tasoa ja nostavat positiivisten hormonien tasoja. Nämä muutokset kehossani aikaansaavat entistä paremmman tunteen, kehoni rentoutuu enemmän ja helpommin, ja keho viestittää asiasta taas aivojani. Aivot antavat uuden, kannustavan ohjeen hormonitoiminnan muuttamiseksi rentoutumisen suuntaan. Tämä kommunikaatio tapahtuu sekuntien sadasosien nopeudella edestakaisin, luoden minulle jatkuvasti paremman ja rentoutuneemman olotilan.


Läsnä on vain yksi häiritsevä tekijä. Joka puolelle sinkoileva ajatusteni sekamelska..​Muistan, kuinka aikoinaan yritin meditoida mieleni tyhjäksi ja olla ajattelematta yhtään ajatusta meditaation aikana, ja huomasin - se oli todella vaikeaa. Itse asiassa se oli yksinkertaiseti mahdotonta. No, sittemmin sain ohjeen, että mielelle kannattaa antaa jotain kaunista ajateltavaa meditaation aikana, joten näin päivän ajatukset pysyvät paremmin poissa, Mielen ollessa varattu ajattelemaan niitä ajatuksia, joita halusin ajatella, se ei pystyisi ajattelemaan ajatuksia, joita en halua juuri silloin ajatella, kauppalistoja ja hammaslääkäreitä. Pääsin tutustumaan meditoimiseen vasta muutama vuosi sitten, kun elämässä tuli kohdalleni oikeat ihmiset, oikea hetki ja riittävästi aikaa. Opin, että meditoidessa voi kuunnella nauhaa, jossa on musiikkia, tai tarina. Jos olet joskus meditoinut, olet saattanut kuulla jotain tällaista:

"Ja nyt käänny sisäänpäin, anna ajatustesi mennä menojaan ja tunne sydämesi kaunis energia..."

"Kiinnitä huomiosi sydänkeskukseesi. Hengitä sisään sydämeesi, keuhkojesi sijaan ja kun hengität ulos, hengitä sydämeesi.."

"Ota yhteys rakkauden valoon. Näe itsesi kylpevän rakkauden valossa..."

"Kuvittele kehosi sisään valoputki, joka jatkuu ylöspäin aurinkoon ja sitä suurempiin aurinkoihin, valon alkulähteeseen asti. Ja tämä valoputki on yhteydessä maan, Äiti Gaian sisimpään, kuin puun juuret, jotka porautuvat maan sisään. Kuvittele jalkojesi pohjista juuret, maapallon ytimeen asti."

"Keskity otsaasi, silmiesi väliseen alueeseen, siellä sijaitsee otsachakrasi. Tunne sen aktivoituvan, tunne sen energia ja anna sen kaiken hyvän nyt säteillä ja sulautua kaikkiin kehoihisi."


​Mikäli et ole koskaan meditoinut, nuo lauseet, kaikki, saattavat kuulostaa omituisilta. Ja ehkä et usko tuollaisiin asioihin. Mutta ne ovat kaikki tavallaan totta mielikuvina (joillekin aivan kirjaimellisestikin) elämän energian olemassaolosta ja sen liikkeestä intention avulla ja samalla ne ovat kauniita keinoja pysäyttää tämä niin kiireinen ja stressaantunut mieli ja antaa sille kaunista, lempeää ajateltavaa. Ne ovat mielikuvia, jotka antavat meille jotain kaunista ja rauhallista ajateltavaa ja positiivisia tunteita. Sillä niinkuin muistamme, aivojen toiminta siirtyy rauhoittuessa tietoisesta, vasemmasta aivolohkosta oikealle puolelle, joka on mielikuvamaailma. On huomattavasti helpompaa rentoutua ajattelemalla kaunista kuvamaailmaa kuin tyhjentää aivot kokonaan. Aivoja ei ehkä ole tarkoitettukaan olemaan tyhjät. Koskaan, missään tilanteessa. Aivojen ollessa tyhjät, ihminen ei yleensä enää ole siellä, eihän? Joten, kauniit sanat ja ajatukset, jotka sopivat omaan arvomaailmaan, ovat parasta antia hyvinvoinnille.​ Tästä lisää vielä myöhemmin.


Mitä muuta meditaatio voi olla? Se voi olla tottakai mielenrauhan luomista, tulevaisuuden luomista, rentoutumista, hyvän energian siirtoa tarvitseville, ja mikä tärkeintä - hormonaalisen toiminnan aktivoimista ja siten parantamista, ja mitä tahansa hyvää. Mutta alunperin meditointi, eli mietiskely, on ollut tietoisuuden etsimistä, tietoisuuden löytämistä, tietoisuuden kuuntelemista ja aivan alunperin jokaisen meditoijan tavoitteena on ollut valaistuminen, eli tuleminen buddhaksi.​


Hypnoosi


Kliininen Hypnoterapia on tutkitusti tehokas menetelmä alitajunnan muuttamiseksi.

Hypnoterapiaa on tutkittu paljon, mutta varsin laajoja tutkimuksia on huomattavasti vähemmän kuin muissa lääketieteellisesti tunnustetuissa mielen menetelmissä. Se ei tietenkään tarkota, että hypnoosi olisi vähemmän toimiva kuin esimerkiksi psykoterapia. Psykoterapiassa työskennellään valvetilassa tietoisen mielen kautta pyrkimyksenä muuttaa ihmisen näkemyksiä ja asenteita alitajuntaan asti - kun taas hypnoosissa työskennellään suoraan alitajunnan kanssa. Alitajunta tavoitetaan transsitilassa ja sille puhutaan sille sopivalla kielellä, joka taas ei ole aivan samanlaista kuin puhe tietoiselle mielelle. Alitajunta on kyllä tavoitettavissa myös valvetilassa, sillä sehän on koko ajan läsnä.​ Yksi suurimmista eroista hypnoterapian ja psykoterapian välillä on se, että hypnoterapiassa ei käydä säännöllisen jatkuvasti esim. viikottain, vaan useimmiten tavoitteena on, että asiakas saa avun vain 2-6 käyntikerralla, ja sen jälkeen pärjää itse. Psykoterapia on huomattavasti pitempi projekti, ongelmasta riippuen, tottakai.


Hypnoosin avulla muodostetun rentoutuneisuuden l. transsitilan ominaisuuksia ovat mm. aivoaaltojen muutokset valvetilan beta-aalloista alpha-, theta ja delta- aalloille. Nämä transsitiloiksi kutsutut tilat ovat siis rentoutuneisuuden tiloja. Sillä, ei ole olemassa minkäänlaista mittaria, joka kertoisi "kummassa tilassa" ihminen milloinkin on.​


Hypnoterapia sopii erittäin hyvin miltei kaikille ja on enemmän kuin hyvä vaihtoehto mielen rauhoittamiseen ja hallintaan mikäli meditointi ei istu omaan uskomusjärjestelmään. Itsehypnoosi päivittäin on aivan yhtä hyödyllinen keino edistää oman mielen lepoa ja toimintaa, ehkä jopa hyödyllisempi. Sillä mikä parasta - hypnoosin kera voit valita itsellesi tutkitusti tehokkaasti toimivaa mielen hallintaa!​​


Mindfulness​​


Mindfulness täällä länsimaissa tulee buddhalaisuudesta ja hindulaisuudesta, eli juontaa juurensa buddhalaisten, hindulaisten ja taolaisten munkkien harjoitteista "tulla Buddhaksi", eli valaistua. Näitä harjoitteita olivat alun perin mm. mietiskely, mielen tyhjentäminen meditaation avulla ja jooga. Tämä alkuperäinen tarkoitus on aika pitkälti jäänyt unholaan ajan saatossa täällä länsimaissa, sillä meillä ei valtauskonnostamme johtuen ole lähimainkaan samanlaista ajatus- ja uskomusmaailmaa. Me kristittyinä ja kristinuskon "hallitsemassa" ympäristössä emme edes pysty sisäistämään itämaisten uskontojen ideologiaa sellaisena, kuin mitä se on. Me olemme ottaneet käyttöömme vain metodit ilman perimmäistä tarkoitusta. Mutta, sekin on hyvä asia. Tässä muutama sananen mindfullnessista, joka myös sisältää paljon ja laajasti kaikkea, tarjonnan mukaan.

Mindfulness opettaa elämään elämää hetkessä, tietoisena. Toteuttamaan elämää syvemmin tietoisena siitä mitä milloinkin teet ja huomaamaan miltä sinusta tuntuu kun teet juuri sitä mitä teet. Mindfullnessin kautta voit löytää onnellisuutta elämääsi, eläen hetkessä, tuntien kiitollisuutta juuri siinä, kaikissa asioissa mitä teet ja koet. Kaikki mindfulness harjoitteet perustuvat myös väistämättä aivoaaltojen hidastumiseen, sillä rentoutuminen ja keskittyminen johonkin - vaikkakin vain rusinaan - sen lisäksi, että opettavat sinua keskittymään tarkoituksenmukaisesti, ne väistämättä vievät sinut transsiksi kuvailtavaan tilaan.  Keskittymisen harjoittelu auttaa sinua pysymään poissa stressaavista ajatuksista ja sen sijaan voit tuntea kiitollisuuden tunteita esimerkiksi ruuastasi jota olet syömässä tai vedestä jota juot. Tämä on yksi tapa nostaa onnellisuuden tasoa sisimmässäsi. 


Mindfulness-sanaa käyttävät eivät välttämättä korosta sen alkuperäistä henkistä apsektia, joka on tämän hetken, eli tietoisuuden(engl. concsiousness) löytäminen itsestä. Joka tapauksessa, mindfulness tuo sinut tietoiseksi elämäsi tapahtumista, pysähtymään hetkeen ja tuntemaan elämä syvemmin, siinä hetkessä. Tuntemaan kiitollisuutta kaikesta mitä sinulla on ja mitä teet.

Kaikki mindfullness-harjoitteet ovat ehdottomasti suositeltavia, sekä mielen, että kehon puolesta. ​​​​​Mikäli alkuperäinen tarkoitus kiinnostaa sinua, suosittelen kuuntelemaan Alan Wattsia.


Unelmointi


​Olet ehkä lepoasennossa sohvallasi rentoutuen, silmät kiinni ja annat mielesi kulkea ympäriinsä, niiden asioiden ympärillä, jota haluat. Unelmoit. Näet kuvissasi unelmasi toteutuneena ja pystyt tuntemaan miltä sinusta tuntuisi jos nuo toiveesi toteutuisivat. Hymy kasvoillasi on merkkinä kaikista niistä hyvistä hormoneista, joita unelmointisi on kehossasi aiheuttanut. Hymysi nousee niistä ihanista hyvää oloa tuottavista hormoneista, jotka virtaavat suonissasi juuri sillä hetkellä. Ja kun sitten nouset ylös, tunnet olosi mahtavaksi! Olit käynyt jossain muualla. Ja olet täynnä energiaa jatkaaksesi päivääsi!

Mitä sait itsellesi tuosta hetkestä? Unelmoidessasi hetken jostain asiasta, jota haluat? Sait kuvan tulevaisuudestasi. Tulit enemmän kuin motivoituneeksi kulkemaan eteenpäin, kohti tuota hetkeä unelmassasi, todellisena. Tulit motivoituneeksi menemään töihin ja heräämään taas seuraavana aamuna. Sait toivoa, että sinulla joku päivä olisi todellisena, tuo haluamasi asia. Sait viestin mahdollisuudesta. Mahdollisuudesta, että tuo mielikuvasi voisi joku päivä olla totta. Sait viestin, että saattaisin jonain päivänä tuntea aivan oikeasti tuon ihanan onnellisuuden. Tuotit itse juuri valtavan määrän kemikaaleja, parantavia hormoneja kehosi hyväksi! Sait valtavan määrän energiaa, jokaiseen soluun kehossasi. Ja olet valmis tavoittelemaan unelmaasi.


​Mitä jos olisit jatkanut? Mitä jos olisit mennyt syvemmälle transsiin tai unelmaasi, täyttyen onnellisuudella? Mitä jos olisit sukeltanut vieläkin syvemmälle unelmaasi ja kellunut ihanien tunteidesi ympäröimänä, kunnes unelmasi tuntuisi jo toteutuneelta? Maaginen hetki olisi ehkä saavuttanut sinut. ​​​


Maaginen hetki


​Maaginen hetki? Mikä se on? Fyysisesti se voi olla tila, jossa aivoaaltosi ovat hidastuneet delta tasolle ja hypänneet sieltä gammaan. Ja mehän tiedämme, että aivosi tekevät sitä mitä sinä ajattelet.  Se ohjaa hormonaalisia toimintojasi, niinkuin myös ajatuksiasi ja tunteistasi. Jos pystyt rentouttamaan itsesi ja nostamaan tunteidesi voimakkuutta keskittyen unelmaasi - sinun aivosi antavat yhtäkkiä sinun tuntea uskomattoman voimakkaita reaktioita ihmeenomaisten kemikaalien kulkiessa joka puolella kehoasi. Ja siinä se on. Maaginen hetki.​​


Maaginen hetki on lopputulos kolmen asian yhdistymisestä. Ensinnäkin, aivoaaltojen taso määrittelee maagisen hetken, kokemuksen syvyyttä. Toiseksi, keskittyminen on avainasemassa ja ehkä myös kaikkein haasteellisin saavuttaa, vaikkakin kyseessä olisikin se suurin, se rakkain unelma. Kolmas asia on tunne, positiivinen, rakkaudellinen tunne. Esimerkiksi kiitollisuus tai onnellisuus. Ja näiden tunteiden tunteminen niin sanotusti "volyymit kaakossa", eli tunteiden voimakkuuden säätäminen juuri tuossa hetkessä.​


Maaginen hetki voi myös olla muuntunut tajunnan tila, jolloin sisäinen tietoisuus ottaa tilan haltuun. Tuollaisena hetkenä kaikki on selvää, ymmärrät koko maailman aivan erilaisella tasolla kuin koskaan ennen. Tuollainen hetki saattaa vallata sinut tai kenet tahansa, koska tahansa. Tälle ilmiölle on nimikin, japanin kielellä "satori". Satori on usein ohi menevä hetki, mutta muuttuessaan jatkuvaksi, voidaan ehkä puhua valaistumisesta.​​​


Miten voin saavuttaa Maagisen Hetken?


​​​Ensimmäinen asia on se, että sinun tulisi rakastaa itseäsi tarpeeksi, poistaa kaikki esteet alitajunnastasi jotka estävät sinua uskomasta, että ansaitsisit parasta elämässäsi, toteutuneet unelmat ja uskomattoman ihanan elämän. Jos uskomusjärjestelmässäsi on on jotain sellaisia asenteita, jotka estävät sinua uskomasta mahdollisuuksiisi - sanojesi ja kirjaimiesi ylitse - saavuttaa ihana elämä, voimakkaan, todellisen tunteen muodostaminen on varmasti vaikeaa. Eli, ensimmäiseksi paneutuisin poistamaan suurimmat esteet alitajunnastasi, muuttamalla ne positiiviseksi. ​Kun nämä rajoittavat uskomukset on muutettu, pienennetty tai jopa poistettu kokonaan vaikuttamasta ajatuksiisi itsestäsi, voimme alkaa työstämään tunteita. Meillä kaikilla on joskus ollut hyviä hetkiä elämässämme, joten transsitilaa hyväksi käyttäen voimme etsiä sinulle sopivan ihanan hetken ja aloittaa tuon tunteen voimakkuuden kasvattamisen. Moninkertaistaa tuo tunne ja istuttaa se kehon muistiin uudelleen ja uudelleen. Niin kauan, että sinun on mahdollista ottaa se esille silloin kuin haluat, vahvana ja voimakkaana. Ei kovin helppo tavoite, mutta taatusti harjoittelemisen arvoinen.​


Sitten, näiden kahden elementin yhdistäminen - sillä rentoutusmenetelmällä, kuin on sinulle sopiva - vie sinut loppujen lopuksi juuri sinne, minne haluat mennä. Unelmaasi. Onnellisuuteen, tasapainoon. Ja - totuuden nimissä, matka unelmaasi kohti kaikkine harjoituksineen on parasta antia, parasta mitä voit ajatella antavasi kehollesi ja terveydellesi!


Sillä, sinun hormoni- ja immuunipuolustusjärjestelmilläsi ja aivoillasi on olemassa kaikki taito, kaikki osaaminen muodostaa yli tuhatta erilaista elimistöllesi hyödyllistä hormonia, joita saat virtaamaan suoniisi jokaisella harjoituskerralla!


Paraneminen ja korjautuminen soluissasi ja fyysisissä järjestelmissäsi, puhumattakaan aivojesi ja sydämesi saamasta levosta ja kyvystä toimia tasapainossa toteuttaen omaa parastaan joka päivä ja joka sekunti, toteutuvat väistämättöminä sivuvaikutuksina - joka kerran kun harjoittelet unelmiasi, unelmoimaan paremmin kuin koskaan ennen!​​


Niinkuin jo todettu, meditaatio on aina yhteydessä jonkinlaiseen henkiseen näkemykseen. Kun ajatellaan, että mitä tapahtuu aivoaalloille hypnoosissa, se on sellaisenaan samanlainen ilmiö kuin meditaatiossa tapahtuu. Tai unelmoiden. Tai tehden mitä tahansa sellaista, joka rauhoittaa mielen ja jossa keskittyminen johonkin on läsnä. Jos haluat antaa mielellesi ja aivoillesi levon ja nautinnon hetken ilman mitään henkistä aspektia, voit aina valita hypnoosin. Hypnoosi on loistava keino astua ulos stressaavasta, kiireisestä maailmasta ja lisäksi voit valita itsellesi sopivan aiheen transsissa tehtäväksi harjoitteeksi, parantaaksesi elämänlaatuasi.On kohtuullista väittää, että thetan tasoiset aivoaallot ovat tavoitettavissa nopeasti, jopa itse kotona harjoitellessa. Aivan kuin meditointikin, itsehypnoosin harjoittelu päivittäin auttaa sinua kokemaan entistä syvempiä tiloja, hidastuneempia aivoaaltoja ja parantamaan kehoasi ilman henkistä näkökulmaa näköpiirissäsi.​


Suurimman eron kaikkien mielen metodien välille muodostaa intentio ja aivojen aallonpituudet.​​


Aivoaaltoja on tutkittu paljon ja pitkään länsimaisen lääketieteen voimin, mutta nyt sitä tehdään myös mentaali- ja henkisestä aspektista. Yksi luotettavimmista lähteistä on Dr. Joe Dispenza. Hän tutkii kuinka keho-mieli yhteys toimii ja kuinka ihmeparanemiset tapahtuvat ja kuinka niitä toteutetaan. Suosittelen tutustumaan hänen työhönsä jos olet kiinnostunut aiheesta ja nykytieteestä. Siitä, kuinka nykytieteen voimin voidaan todistaa jonkin meitä suuremman energian olemassaolo - meissä ihmisissä. Voit ehkä haluta lukea välilehden Mysteries of Mind nähdäksesi minun näkökulmaani paranemiseen ja ihmisten väliseen yhteyteen. Siitä kuinka minä jouduin syvälle tähän aiheeseen, ihmeisiin elämässä.​


Tämä kehon ja mielen yhteys, meditaatio ja hypnoosi mukaan lukien, on yhtenä aihealueena niin valtava, että minun ei ole mitenkään mahdollista ilmaista kaikkea tässä. Joten, mikäli olet kiinnostunut mistä tahansa, mitä voimme kehon ja mielemme yhteyden voimin tehdä, ilman tai henkisen näkökulman kera - oikea paikka Sinulle on Gold Your Mind-kurssit ja retriitit!​


With Love,

Hanna

33 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page