Kolikon kaksi puolta

Päivitetty: helmi 12

Koronapostaus Hannan Hajatelmilla höystettynä jälleen. Näen ihmisten pelon nousevan entisestään ja tämä jo vuoden kestänyt stressi alkaa näkymään meissä kaikissa. On niin paljon asioita, jotka nyt on noussut näkyviksi. Olen puhunut tästä aikaisemminkin, siitä, että minun silmissäni suurin näkyvä asia on pelko. Pelko on väsyttänyt meitä nyt vuoden ajan. Kohtaan ihmisiä, jotka ovat hajoamaisillaan omaan elämäntilanteeseensa nyt, vaikka vuosi sitten kaikki oli vielä hyvin. Stressi ympärillämme nostaa elämän hankalat asiat esille aivan eri volyymilla, kuin silloin kun voimme hyvin. Onneksi kuitenkin on keinoja säilyttää oma tasapaino.


Suurin osa pelkää koronaa sairautena. Emme halua joutua sairaalaan. Olemme kuulleet kaikki kauhutarinat koronan riskeistä kuolla, kärsimyksistä. Kovista kivuista ja tukehtumisesta.

Käytämme maskia ja haluamme uskoa sen tehokkuuteen. Teemme kaiken mahdollisimman oikein, pesemme ja putsaamme.


Pelkäämme menettävämme läheisiämme. Pelkäämme, että rakkaamme saavat koronan ja kuolevat siihen, meidän takiamme. Vältämme kontakteja. Mieluummin jätämme vanhuksemme yksin kuin käymme tapaamassa heitä. Helppoa, näinhän meille on sanottu, että niin tulee tehdä.


Pelkäämme oman taloutemme puolesta. Pelkäämme perusturvallisuuden menettämistä. Varsinkin itsensä työllistävät pelkäävät tätä. Niin monet alat, varsinkin ravintolat, kivijalkaliikkeet ja palvelualan yrittäjät ovat ahdingossa. Konkurssiaalto tulee näkymään aivan pian.


Jotkut pelkäävät yksityisenä ihmisenä vapauden menettämistä. Rajoitteet ovat monien mielestä pikkujuttu siihen verrattuna, miten uusia lakeja säädetään ja miten suunnitellaan pakollisia säädöksiä tulevaisuuden suhteen.


Jotkut pelkäävät Suomen itsenäisyyden menettämistä. EU:n rooli elämässämme on ikäänkuin huomaamatta noussut tämän kriisinhallinnan myötä.


Jotkut pelkäävät rokotteita, eivätkä aio ottaa sitä. Rokotteisiin uskovat taas pelkäävät niitä, jotka pelkäävät rokotteita. Kolikolla on aina kaksi puolta.


Tämä lista on loputon. En jatka sitä tämän enempää, sillä jokainen sanani on suggestio, joka nostaa pelkoa entisestään. En olisi halunnut edellä mainittujakaan kirjoittaa näkyviksi. Mutta, kun peilaat tätä listaa omaan mielipiteesi, voit nähdä oman pelkosi alkulähteen. Meitä kaikkia ohjaa pelko, joka on toisaalta myös eloonjäämisemme elinehto. Emme pysy hengissä tässä maailmassa, ellemme pelkää mitään. Pelko toimii rajoitteena toiminnallamme sekä yksityishenkilöinä, että ihmiskuntana.


Suurin pelko, se pelko, mikä myös saa ihmiset reagoimaan voimakkaimmin, on kuoleman pelko.


Voit uskotella itsellesi, että et pelkää kuolemaa. Mutta, kuolemanpelko on meissä kaikissa, paitsi niissä, jotka ovat jo kokeneet sen. Kyllä, sellaisiakin ihmisiä on, jotka ovat käyneet elämän ja kuoleman rajan toisella puolella. Nämä ihmiset eivät elä kuoleman pelosta, vaan elämän halusta. Anthony Chene Productions on tehnyt kokonaisen sarjan haastatteluja näistä ihmisistä. Löydät ne Youtubesta hänen kanavaltaan. Tässä kuitenkin yksi ainakin minun mielestäni vaikuttavimmista.


Minäkin pelkään kuolemaa, varmastikin. Sillä eihän kukaan voi tietää mitä se sitten on ja miltä se tuntuu. Nämä Anthony Chene Productionin haastattelut tuovat lohtua ja rakkautta elämään, varsinkin nyt koronan vallitessa. Näitä katsoessa kehon valtaa tasapaino ja rauha. Huolet katoavat kun kuulemme viisaita sanoja elämän tarkoituksesta. Elämästä ja rakkaudesta. Olemassaolomme merkityksestä. Onnesta. Rauhasta.


Voi olla, että uskomusjärjestelmääsi ei istu kuoleman jälkeinen elämä. Siinä tapauksessa Peter Anthonyn tarina on sinulle täysin merkityksetön ja asetat minut sen postaajana johonkin kategoriaan. Voit tehdä niin, mutta toivon ajattelussasi olevan suvaitsevaisuutta huomata, että samalla asetat itsesi vastakkaiseen kategoriaan. Sanot, että minä uskon ja sinä et. Mutta sinäkin uskot. Uskot vain vastakkaiseen vaihtoehtoon. Me kaikki uskomme johonkin, ja tuo usko on aivan kaikki. Sisäinen uskomme, meidän kaikkien sisäiset uskot yhdessä, luovat maailmamme sellaiseksi, joka se tälläkin hetkellä on. Placebo-efekti on fyysinen todiste uskosta. Placebo lääkkeen saanut ihminen uskoo paranevansa sen avulla ja niin tapahtuu. Joten, minkä tahansa uskon valitset, näin tulee käymään. Sitä tarkoittaa sana "usko".

Sana "uskonto" on sitten aivan eri asia.


Mitä meidän tulisi tehdä, nyt koronan hallitsemassa maailmassa?


Pohdin tätä kysymystä paljon. Mikä on minun roolini? Niin haluaisin sen olevan lempeä, riidaton, rakkaudellinen ja myötätuntoinen lähestymistapa. Ja toivoisin kaiken menevän pois kuin taikasauvaa heiluttaen. Että ihmiset olisivat onnellisia. Tasapainoisia. Hymyileviä.


Tässä vielä toinen Anthony Chene Productionin haastattelu. John Butler. Ihana, kaunis ja viisas 82-vuotias mies. Lempeä ääni, niin kaunis tapa puhua ja lausua sanoja. En saa hänestä tarpeekseni, sillä meitä myös yhdistää jotkin kokemukset ja hän siten todistaa elämän totuutta ja todellisuutta minulle.John Butlerin mukaan tärkein työ, mitä meidän tulisi tehdä, on meditointi. Energioiden kohottaminen, rakkauden tuominen tähän maailmaan. Rauha. Onko se minunkin tärkein työni? Joka tapauksessa, minkä tahansa pillerin hän on ottanut, sen minäkin haluan. Minä haluan rauhan. Haluan tuntea rauhaa kohdatessani rakkaitani, lapsiani, lapsenlapsiani. Mutta toisaalta, mikäli haluan antaa rauhan myös lapsilleni la lapsenlapsilleni, kauniimman tulevaisuuden, niin.. Voinko vain meditoida kotona? Antaa tämän maailman mennä sinne, minne se on menossa? Mielestäni järkyttäviltä kuulostavia ehdotuksia, mm. pakkorokotukset ja matkustusrajoitukset? Meditoinko kotona rauhaa, vai sekoitanko lusikkani tähän soppaan fyysisellä tasolla mielipiteilläni? Kolikolla on aina kaksi puolta.


En ole ollut aikaisemmin kovin kiinnostunut kritisoimaan julkisesti poliittisia kysymyksiä ja asioiden hoitoa, vaikka olisinkin ollut eri mieltä. Mutta nyt kun kaikkien ihmisten pelot ovat "rämpsähtäneet" silmilleni, olen minäkin koittanut kommentoida jotain asioita. Asioita, jotka saattaisivat lieventää pelkoa, hillitä hysteriaa ja pienentää riskiämme kulkea kohti täysin kontrolloitua yhteiskuntaa.


En halua, että minun kaikki ostokseni tiedetään. Sillä sen tiedon avulla minua tullaan ohjailemaan markkinoinnin keinoin.

En halua, että jäisin "vangiksi" Suomeen rokotteiden ottamisen varjolla. Maapallo on meidän kaikkien yhteinen.

En halua menettää sitä vapautta, joka meillä on. Suomi on hyvä paikka asua.

En halua kansamme päätäntävallan valuvan jonnekin muualle.

En halua kansamme ja tulevaisuuden lastemme maksavan ainoatakaan ylimääräistä senttiä pelkoon perustuvista päätöksistä.


Yritän lähestyä näitä haluamiani asioita siltä näkökulmalta, että puolustan. En vastusta ketään, mutta puolustan. Puolustan vapautta. Puolustan Suomea. Puolustan Maapalloa. Puolustan yksittäistä ihmistä. Mutta koska olen vain yksi ihminen, en tiedä teenkö sitä oikein ja oikealla tavalla. Eilinen päivä oli minulle rankka. Kannanottoni Facebookissa ovat aiheuttaneet ikäviä juttuja..


Jos kritisoin vähänkin hallituksemme toimia tai median uutisointia, päädyn kategoriaan, johon kuuluvat ne ihmiset, jotka ovat välinpitämättömiä. En ole välinpitämätön. En vastusta järkeviä toimia. En, päin vastoin. Mutta nyt Fa