top of page

Hypnoosin taika…


”Kävin kerran hypnoosissa mutta se ei saanut hypnotisoitua mua.”


Hmmm.. Mitä jos kerron sinulle… että hypnoosissa ei ole mitään taikaa? Vaan..

Se ”taika” on sinussa.


Hypnoosissa tapahtuu kyllä ”taikoja”, asiakkaat saavat apua oireisiinsa. Oireet helpottuvat. Kivut lievittyvät. Pelot vähenevät. Itsetunto paranee. Muutos on helpompaa. Rohkeus kasvaa. Ilo valtaa kehon. Keho paranee, voi paremmin. Mutta minun näkemykseni on, että se ”taika” on ihmisessä, ei terapeutissa.


Terapeutin tehtävänä on osata kysyä oikeita kysymyksiä – saadakseen selville asiakkaan tietoisen mielen takaa, piilosta ”sen jutun”. Juuri sen jutun, mikä piileskelee tietoisen mielen takana. Tai saadakseen selville sen uskomuksen tai ajatuksen, joka pitää asiakkaan poissa tavoitteestaan, halustaan.

Terapeutin tehtävänä on auttaa asiakasta motivoitumaan. Haluamaan sydämestään sitä lopputulosta, jota hän vastaanotolta on tullut hakemaan. Siis todella, sydämen pohjasta asti. Enemmän kuin mitään muuta.

Terapeutin tehtävänä on ymmärtää mitä tarkoittaa mielen ja kehon yhteys ja huomata se asiakkaassa.

Terapeutin tehtävänä on antaa asiakkaan itse huomata ja oivaltaa asioita.

Terapeutin tehtävänä on osata olla luotettava, vakuuttava, luova.

Terapeutin tulee osata soveltaa kliinisiä scriptejä asiakkaan tarpeisiin sopivaksi.

Terapeutin tulee osata ymmärtää erilaisia ihmisiä, erilaisine taustoineen ja kokemuksineen.

Terapeutin tulee osata olla olettamatta mitään, kenestäkään.

Terapeutin tulee olla avoin ihmisyydelle, kunnioittaa jokaista olentoa omanlaisenaan, elämää kokeneena ja eläneenä ihmisenä. Niin haavoittuneena kuin selviäjänäkin.

Terapeutin tulee osata olla lempeästi suora sanoissaan.

Kliinisen Hypnoterapeutin tulee osata neuvoa asiakas hoitamaan oireitaan lääkärissä ja olemaan hoidon rinnalla tukena, mieluiten yhteistyössä lääkärin kanssa.


Siinä se on. Taivas on auki. Kaikki on mahdollista. Mutta VAIN jos sinä niin haluat.

Sillä, se taika - se kaikki taika - millä paraneminen, koheneminen tai muutos tapahtuvat – se on ihmisessä itsessä. Ihmisyydessä. Se on ihmiselle luonteenomaista. Omata tietoinen mieli ja alitajuinen mieli. Elää ja olla juuri sellainen, kuin tämä keho tunteineen ja nämä kaksi aivojen sisäistä osaa hänestä ovat muokanneet. Olla juuri sellainen, kuin hänen kokemuksensa ja ympäristönsä ovat hänestä muokanneet. sillä, interaktiivinen kommunikointi kehon ja mielen välillä on lakkaamatta tapahtuvaa toimintaa hormonaalisten keskusten, hermoston, aivojen ja tunnekeskuksien välillä.


Ihmiselle on ominaista myös se, että muuttuminen on mahdollista. Tuohon lakkaamatta tapahtuvaan kommunikointiin on mahdollista puuttua. Joskus oivaltaen, joskus ymmärtäen ja joskus vain päättäen. Ja joskus täysin tietoisen mielen huomaamatta. Niin, ei siinä oikeastaan ole mitään sen kummempaa.


Paitsi se fakta, että ihminen on IHME. <3


Kerron sinulle, rakas lukija:

Olet ihmeellinen, uskomaton olento. Ainutlaatuinen sinuna. Oman elämäsi sankari. Onnistuessasi. Epäonnistuessasi. Koko ajan, joka hetki. Olet ihme. <3


With Love,

Hanna

25 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page