top of page

Homeopatia placeboa?


On totta, että käytännössä homeopaattinen lääkeaine on vettä. Tämän kykenemme todistamaan tämän hetken tieteellisin keinoin. Homeopaattista lääkeainetta on ravistettu ja laimennettu, ravistettu ja laimennettu. Alkuperäisestä, vaikuttavasta aineesta on jäljellä enää 1/100 000 osa, tai jopa vähemmän. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö lääkeaine toimisi. Samuel Hahneman (1755 - 1843) huomasi, että monet aineet, joita hänen aikanaan käytettiin lääkintään, toimivat paremmin kun niitä laimennettiin. Homeopatia sai alkunsa.


Homeopaattisten aineiden tehoa on todistettu tieteellisin tutkimuksen ja tutkimuksia löytyy runsaasti lääketieteen hyväksytyistä julkaisuista. (Listausta englanniksi: http://www.homeopathycenter.org/homeopathy-today/research-suggests-homeopathy-clinically-effective-0 ) Syy, siihen, että tieteen edustajien on helppo sanoa ettei ole tutkimuksia tai tiede ei vaikutusta vahvista, on tapamme tutkia lääkkeitä ja homeopatian toimintamuoto. Tavallisessa lääketieteellisessa vaikuttavuustutkimuksessa otetaan nimetty aine ja samaa ainetta annetaan kaikille samaan vaivaan, esimerkiksi yskään, ja katsotaan auttaako aine vai ei. Homeopatiassa aine yskään voi olla jopa kaikille yskää poteville eri vaikka yskä vaikuttaisi "samanlaiselta". Homeopatiassa aine valitaan monimutkaiseltakin vaikuttavan repertorisoinnin avulla. Ei ole vain yhtä ainetta hakkaavaan, iltaisin alkavaan yskään, vaan niitäkin on useita. Jos yhtä ja samaa homeopaattista ainetta annetaan samankaltaista yskää poteville, vain osa heistä parantuu. Muut olisivat saaneet avun eri aineista. Päädytään siihen, että homeopaattinen aine toimii placebon tavoin, eli vain siksi, että lääkettä syövä uskoo siihen.


Olen itse pohtinut, että miten sitten eläin, joka ei edes tiedä saavansa homeopaattista lääkeainetta parantuu. Koirat osaavat pyytää ainetta. Pikku yorkkimme kärsi kiristävästä vatsasta ja tuli taas kerran pyytämään lääkettä. Aine oli loppu, ja ajattelin huijata pikkuista antamalla toiseta purkista pari helmeä. Koira tuli hetken päästä takaisin ja pyysi lääkettä. Kolmannella kerralla näytin tyhjän pullon aineesta, jonka tiesimme vaivaan auttavan. Koira ei hellittänyt ennenkuin sai ainetta. En keksinyt muuta keinoa kuin laittaa tyhjään purkkiin vettä, heiluttaa purkkia hiukan ja annoin koiran juoda veden. Pyynnöt loppuivat ja koira nukkui tyytyväisenä. Osasiko se erottaa oikean aineen vaivaan vaikuttamattomasta? Sokeriglobulin toisesta samanlaisesta?


Oikeaa ainetta voi olla vaikea löytää, mutta placebosta ei homeopatiassa ole kysymys. Homeopatia perustuu jollekin tietoamme vielä suuremmalle aineiden kyvylle aktivoida kehon immuunipuolustusta. Mikä homeopatian todellinen toiminta on, sitä en osaa tieteellisesti uskottavasti selittää, mutta homeoptia toimii. Kokeile vaikka!


With love,

Annika


13 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page