top of page

Ateisti???

Whoahhhh... törmäsin ateistiin. Ja nyt olen ihan pihalla...

Nimittäin, törmäsin ateistiin, joka puhui minun suullani.


Olen aina ajatellut, että ateismi tarkoittaa sitä, että ateisti ei usko mihinkään henkiseen ajatteluun. Ateisti ei usko jumalaan, ateisti ei usko enkeleihin tai muihin olentoihin. Ateisti ei usko kuoleman jälkeiseen elämään. Ateisti ei usko henkisyyteen, sieluun, elämän ihmeellisyyteen. Ei energioihin, ei mihinkään, mitä ei pystytä tieteellisesti todistamaan.

Ateisti ei usko mihinkään. Paitsi siihen, mitä näkee.


Ateistit vain eivät näe, että sekin on usko. Usko, ettei usko mihinkään. Mutta, tarkoittaako se, että koska minä kiellän kaikki uskonnot, että olen ateisti? Uskonto ja usko ovat eri asioita. Uskontoja ovat mm. katolilaisuus, evankelisluterilaisuus, ortodoksit, islam, kaikenlaiset herätysliikeet, New Age ja mitä näitä nyt on. Itämaisissa uskonnoissakin, vaikka ne eivät olekaan varsinaisesti uskontoja, löytyy paljon uskontojen piirteitä. Tiede on myös uskonto silloin, kun tarkastellaan maailmaa vain todistetun tieteen näkökulmasta. Minä en halua allekirjoittaa mitään näistä minun ainoaksi totuudekseni. Minun totuuteni on suloinen sekoitus näitä kaikkia, ja on minun ikiomani. Ja minun totuuteni on kokoelma minun, itse valitsemistani filosofioista ja kokemuksista, joihin uskon. Minun totuuteni on elävä, ja se muuttuu ja kehittyy koko ajan kokemusteni myötä, toisin kuin uskonnot.


Kristin- ja islamin uskojen suurin ongelma on niiden tuhansia vuosia vanha ikä ja aivan käsittämätön näkökulma "ukko ylijumalasta", joka on valtias. Määräilevä vanha ukko, joka vahtii ja kyylää meidän tekemisiämme ja jota meidän tulisi totella. Uskontojen nimiin vannovat eivät näe omaa tekopyhyyttään, ja se on aivan uskomatonta touhua. Ylös kirjatut säännöt, joissa kaikissa ei ole mitään järkeä nykypäivän maailmassa. Kirkot ovat varakkuudeltaan maailman kärkipäässä, ja toki tekevät hyviä asioita. Mutta pitävät busineksistään kiinni kynsin ja hampain, niinkuin vallastakin. Ihmistä pelotellaan tuomiolla ja syyllistetään ihmisyyden luonnollisista ominaisuuksista. Mikäli Jeesus olisi tarvinnut temppeleitä, kultaa ja kalleuksia, hänellä varmastikin olisi ollut niitä. Evoluutio tulee hävittämään kaikki nämä antiikinaikaiset uskonnot, jonain päivänä.


New Age on tullut mukaan kuvioihin omine olentoineen ja omine selityksineen, omaksuen osia kaikista jo olemassa olevista uskonnoista. New Age on rakentanut samanlaista materiaalista mielihyvää itselleen, kuin kaikki uskonnotkin. New Age tosin ei ole yltänyt mahtikirkkojen valtaan ja tuskin tulekaan. Mutta onhan sekin saavutus, että Kryon on käynyt puhumassa jopa YK:ssa!


Buddhalaisuuden ympärille on rakennettu myös uskomattomia materiaalisen hyvinvoinnin pilareita. Länsimaalainen ihminen ei näe millään tavoin, miten kaikki Mindfullness-business, meditaatiot, joogat ja retriitit, polveutuvat itämaisista uskonnoista. Ne ovat harjoitteita, tavoitteena valaistuminen. Länsimainen ihminen menee joogaan, jotta hänen vartalonsa näyttäisi paremmalta ja kiinteämmältä. Länsimainen ihminen istuu hiljaa ja manifestoi varakkuutta, rahaa, työtä, lomaa, hyvää elämää ja kaikkea haluttavaa hyvää tänne, minulle, minulle, minulle.


Elämä ei mene niin.


Ateistit.. Ateistit ajattelevat tämän maailman olevan jollain tavalla vain fysiikkaa ja kemiaa, pelkkää kylmää matematiikkaa. Fysiikka, kemia ja matematiikka ovat todentamisen mahdollistavia, mittaamista toteuttavia tieteenaloja. Ja muistetaan siis se, että näillä tieteenaloilla me voimme vain tutkia ja mitata tätä maailmaa, jossa me elämme. Tiede ei ole pystynyt todistamaan vielä mitään olemassaolomme puolesta. Olemassaolomme tavasta kyllä, mutta ei mitään tämän maailman mahdollistavasta alkuperästä. Biologia on myös vain tieteenala, joka tutkii, että mitä me eläimet olemme. Vallalla olevan Darwinin Evoluutioteorian mukaan ihmiskunta on kehittynyt sipansseista ikäänkuin vahingossa, joten sen mukaan tuhottuamme tämän ihmiskuntamme tekniikoillamme, seuraava älyllinen maapallon valtias saattaa olla vaikka kärpänen.


Mutta.. ISO MUTTA. Tiede on jo todistanut, että kaikki tämä tapahtuu vain ihmisen pään sisällä. Niin.. mihin tässä oikein voi uskoa??? Ja minä olen juuri äsken törmännyt ateistiin, joka puhuu juurikin tästä, ihmisen tietoisuudesta versus todellisuus. Olen huomannut, että kaikki tiedemiehet, joiden työ liikkuu aivojen ja aistiemme alueella, joutuvat kohtaamaan tietoisuuden ihmeellisen maailman. Ja arvaahan missä asiassa meni minulta neitsyys noin tunti sitten..?

Olen meditoinut ateistin johdattelemana..!


Mikäli sinuakin kiinnostaa MEDITAATIO ATEISTIN tapaan, niin klikkaapas tästä:



Ote Wikipedia: Sam Harris on yhdysvaltalainen kirjailija, filosofi ja neurotieteilijä. Hän on toimitusjohtaja ja toinen perustajista Project Reason -säätiössä, jonka tarkoitus on edistää sekularismia ja tieteellistä ajattelua yhteiskunnassa.


Olenkohan minäkin ateisti..??!!!


With Love,

Hanna


36 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page