top of page

Ajatus. Ajatusko vain?

Mitä ajatus oikein on? Missä se on? Onko se vain ohimenevä, kiitävä hetki? Katoava vai ikuinen?

Sillä, me ajattelemme koko ajan, lakkaamatta. Jopa öisin, aivomme työskentelevät puolestamme. Ovatko ajatuksemme kontrolloimaton aivojen lähettämä streami, johon emme voi vaikuttaa? Sillä ajattelemista ei voi pysäyttää kovinkaan helposti, ehkä ei ollenkaan. Mitä merkitystä ajatuksilla on?


Aloitetaan siitä, että ajatukset tapahtuvat päässä, aivoissa. Mutta hmm.. missä siellä? Kyllä, ajatuksia voidaan todeta tapahtuvan eri puolilla aivoja. Aivojen osa-alueita voidaan jaotella eri aistien mukaan ja eri osien mukaan. Aivojen tunteita välittävät elimet tiedetään ja tunnetaan. Mutta aivot ovat kuitenkin maailman ihmeellisin mysteeri. Sillä ajatukset eivät ole ennustettavissa tai määriteltävissä, saati mitattavissa. Onko jokin ajatus merkityksellisempi kuin toinen? Millä perusteella joku toinen ajatus on vahvempi kuin toinen?

Suurin osa ihmisistä kokee, että ajatukset tapahtuvat päässä. Jotkut saattavat tuntea jonkinlaisen suunnan pään ulkopuolella, että missä jokin ajatus saattaa olla. Mutta oliko tuo ajatus sitten päässä, mikäli sillä oli suunta pään ulkopuolelle? Jos aivot leikataan auki, sieltä ei löydy yhtään ajatusta. Missä ja mitä ajatus sitten on?


Ajatus on energiaa. Sähkömagneettista energiaa, jota aivoissa tapahtuu jatkuvasti. Neuronit, eli aivosolut kuljettavat informaatiota, hmm… minne?

Tämä aihe on valtavan vaikeaa pukea sanoiksi, joten etenen tässä kohta kohdalta, pikkuhiljaa.


Energia – energia ei voi kadota. Energia on ikuista. Energia voi vain muuttaa muotoaan. Joten – onko ajatus ikuinen? Todennäköisesti. Jokainen ajatus on ikuinen, jossain muodossa.

Ajatus, idea – miksi jokin idea tai ajatus toteutuu ja toinen taas ei? Jos saat ajatuksen esimerkiksi leipoa leipää, tuo leipä saattaa ilmestyä valmiina parin tunnin sisään uunistasi. Jos taas saat ajatuksen lähteä lenkille, voi olla, että hetken kuluttua kuljet ulkona raikkaasta ilmasta nauttien. Jos taas et, olit saanut jonkun toisen, mielestäsi paremman ajatuksen, joka kumosi edellisen. Teit valinnan. Jos saat ajatuksen uudesta laitteesta, jolla voi säätää television volyymiä ajatuksen voimalla, voi olla, että toteutat sen jos vain osaat. Jos et osaa, voi olla, että 100 vuoden kuluttua joku muu toteuttaa sen, sinun ajatuksesi. Ajattelit sitä ensin, ehkä jopa ennen kuin tuo toinen oli syntynyt. Olisiko mahdollista, että jokainen ajatus olisi ikuinen ja jopa jaettavissa?


Niin, valmis, ihanalta tuoksuva leipä on ajatuksesi muuttuneena fyysiseen muotoon. Siitä on tullut todellinen, konkreettinen asia. Fyysinen asia jota voi aistia, koskea, haistaa ja maistaa. Ja nauttia sen mausta ja käyttää sitä nälän tunteen poistamiseen. Elinehto. Nälkäisenä saat todennäköisesti ajatuksen ruuasta – tässä esimerkissä se oli leipä. Ajatuksesi toteutuu ja elämäsi jatkuu. Minkälaisen leivän päätit leipoa? Vai kävitkö kaupassa ostamassa sen? Joka tapauksessa, nälkäsi on mennyttä, olit luonut elämää jatkavan ajatuksen.


Tuo uusi laite, kaukosäädin, joka toimii ajatuksen voimalla.. Mikäli sinulla vain on resurssit, varmastikin toteuttaisit sen. Sillä kuinka kivaa olisi säätää tv:tä ilman kaukosäädintä. Saisit tuon helpotuksen elämääsi ja saattaisit jopa saada hyvinvointia myymällä näitä hienoja laitteita. Kaikki muutkin haluaisivat sellaisen. Oletetaan, että toteutit sen. Ja sinusta tuli varakas keksittyäsi tuollaisen ihmeellisen laitteen, aivan uudenlaista teknologiaa. Sinä loit ajatuksillasi tulevaisuutta. Tulevaisuutta itsellesi. Saat säädellä kanavia vaivautumatta etsimään aina kadoksissa olevaa kakea ja elämäsi muuttui mukavammaksi ja helpommaksi kun tililläsi möllöttää +-merkkisiä tapahtumia, joille ei näy loppua. Loit tulevaisuutta myös muille, koko ihmiskunnalle. Keksimääsi kake-teknologiaa on mahdollista soveltaa, totta kai. Autoit ihmisiä, joiden liikkuminen on vaikeaa. Keksimäsi teknologian avulla halvaantumisesta kärsineitä ihmisiä voidaan nyt auttaa aivan eri tavoin kuin ennen. Loit tulevaisuutta, loit maailmaa.


Lenkille lähtö sitten. Otetaan sitä vähän tarkasteltavaksi. Sait siis ajatuksen, että olisi mukavaa lähteä lenkille. Mutta sitten sait toisen ajatuksen, ajatuksen kotiin jäämisestä ja television katsomisesta. Katsottuasi CSI Miamia kaksi jaksoa, viihtyen Horatio Cranen aurinkolasien paisteessa, katsot ulos ja näet auringon jo laskevan. Näet edessäsi tyhjät sipsipussit ja limut ja tunnet sisimmässäsi pistoksen. ”Voi ei.. että olinkin laiska ja saamaton. No huomenna sitten.” Jos ajatukset kaikki ovat ikuista energiaa, niin.. Mitä et saanut tänään? Ja mitä saat huomenna? Ja milloin sitten on huomisen päivän huominen? Mitä kaikkea siirtyi huomiseksi? Lenkkeilykö vain? Ja mitä alitajuntaasi tallentui? Ruoskan viuhahdus soimatessa itseäsi. Mitä kovempi tuo pistos omatuntoosi olikin, sen pidempiaikainen tunnemuisto sinuun istahti. Ja nyt tuo tunnemuisto kertoo sinulle sinun olevan laiska ja saamaton, muistuttaen sinua siitä niin monissa paikoissa, kodin lisäksi töissäkin. Aiheuttaen sinulle uusia, uudenlaisia ajatuksia.

Jokainen ajatus on mahdollisuus. Mahdollisuus mihin? Sinä päätät sen. Sinä luot ajatuksesi todellisuudeksi. Joka hetki.


Hypnoterapian tavoite on juurikin positiivisten mahdollisuuksien luominen. Negatiivisten ajatusmallien rikkominen. Uuden ajatusmallin muodostaminen. Joko tietoiseen mieleen tai alitajuntaan, sillä ei ole väliä, oikeastaan. Sillä ne keskustelevat keskenään, jatkuvasti ja lakkaamatta ja niiden yhteistyö on saumatonta. Kumpi tahansa muuttuu, toinenkin muuttuu siinä mukana. Joskus heti, joskus pienellä viiveellä.


Mitä nuo edellä olleet esimerkit kertovat meistä, ihmisistä? Sen totuuden, että me olemme luojia. Me luomme maailmaa ajatuksillamme koko ajan. Luomme niin omaa maailmaamme, kuin maailmaa muillekin. Sekä läheisillemme, että täysin vieraillekin ihmisille. Nonstop. Niin kauan kuin ajattelemme.


Ja mitä ajattelemme – sitä luomme.


Tässä sinulle tehtävä, jota kannattaa kokeilla! <3

Päivä luojana:

Tee yhden päivän ajan listaa toteutuneista ajatuksistasi. Pidä vierelläsi paperia ja kynä, jotta saat kirjattua ylös mahdollisimman paljon. Tarkastele minkälaiset ajatukset saivat sinut esim syömään, minkälaiset ajatukset saivat sinut valitsemaan ruuan, jota söit? Minkälaisilla ajatuksilla vietit työpäiväsi: Saitko jotain hyvää aikaan? Jotain uutta? Jotain hyvää? Apua jollekin? Ja minkälaisen tunnetason sait ajatuksillasi aikaan itsellesi? Katso myös sinne nurjalle puolelle. Oliko jotain ajatuksia, jotka saivat sinut valitsemaan jotain muuta kuin jännän, uuden haasteen tai minkä tahansa toiminnan? Oliko jotain ajatuksia, jotka saivat sinut olemaan ”ei niin kiva työkaveri”? Mitä ajattelit kotiin tullessasi? Ja mitä kaikkea toteutit, loit tänään ajatuksillasi?

Mene mielesi, aivojesi sisälle ja tarkastele. <3


With Love,

Hanna

29 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page