top of page
Writer's picturehannasokajarvi

5G..??

Mitä 5G tarkoittaa? Ihmiskunnalle? Tai pikemminkin tälle maailmalle, jonka tiedämme tällaisena? Olen ollut aiheesta kiinnostunut jo jonkin aikaa ja kuunnellut erilaisia argumentteja puolesta ja vastaan. En itse ymmärrä aiheesta kovinkaan paljon, mutta se kiinnostaa kyllä, kovastikin. Ja aloitan nyt tässä käsityksestäni. Mikäli oma käsitykseni nyt on aivan väärillä linjoilla, niin mielelläni otan vastaan palautetta ja korjauksia! Olen nimittäin käyttänyt koko tämän päivän lukemalla artikkeleita ja tutkimustuloksia saamamme säteilyn vaaroista ja 5G:n hyödyistä - ja tietysti saanut näin tunteja ja tunteja sitä säteilyä kännykästäni - ja nyt aionkin ”superyksinkertaistaa” telekommunikaatioita Hannamaiseen tapaan..


Olen taannoin kysynyt monelta minua viisaammalta ihmiseltä, että "Selitä minulle, mikä on internet?" Kukaan ei ole sitä osannut selittää.. No, minä selitän.

Maapallomme, niinkuin me ihmiset ja eläimetkin olemme kaikki jotain värähtelyä. Koko tämä maailma perustuu siiheen asiaan, että ympäristössämme on erilaista elektromagneettista värähtelyä(säteilyä). Ja tämä värähtely absorboituu kaikkeen, missä on vettä. Tämä elektromagneettinen värähtely on suurelta osin näkymätöntä, mutta jollain tavalla nuo kaikki värähtelyt yhdessä mahdollistavat elämän olemassaolon. Vaikka emme siis näe niitä, me emme olisi olemassa ilman niitä. Näitä värähtelyjä on eri taajuuksilla, ja me ihmiset olemme löytäneet nuo taajuudet ja värähtelyt, ja evoluution huippuolentona olemme oppineet käyttämään niitä hyväksemme.


Elektromagneettista säteilyä ovat siis radioaallot, lämpösäteily, infrapunasäteily, näkyvä valo, ultraviolettisäteily, röntgensäteily ja gamma- eli ydinsäteily. Ionisoivat säteilyt eli gamma- ja röntgensäteilyt muuttavat kohteen atomien sähkövarauksia, joka voi olla vaarallista, varsinkin isoina annoksina. Lue aiheesta lisää tästä. Näitä kaikkia säteilyjä on maailmassamme, enemmän tai vähemmän, joka puolella. Nämä säteilyt siis kuuluvat luontoomme. Meillä ihmisilläkin on elektromagneettinen kenttä ympärillämme, niinkuin kaikilla elävillä olennoilla, joissa on vettä. Maapallon kaikki säteilyt vaikuttavat meihin, niinkuin omat ja läheisyydessämme olevien lajikumppanien elektromagneettiset kentätkin.





Aivan ensimmäinen askel maapallon elektromagneettisen ominaisuuden käyttämisessä oli sähkön keksiminen ja sen käyttöönotto. Lue tästä lisää. Sähkö ja informaatio kulki aluksi - ja paljolti vieläkin - johtoja pitkin.


Seuraava vaihe näiden värähtelyjen käyttöönottoon olivat radioaaltojen löytäminen. Mutta, nuo taajuudet siis olivat jo olemassa ennestään ja joku viisas sitten osasi valmistaa sekä lähettimen, että vastaanottimen, eli radion, jotka osasi virittäytyä samalle taajuudelle. Ja kaikki samalle taajuudelle tulijat kuulivat kaiken sen, mitä lähetin lähetti. Radiolaite toimii tietenkin sähköllä, mutta radiosta kuuluva informaatio, eli sisältö kulkee ilmassa, yhteisen reitin, eli radiotaajuuden ansiosta. Ehkä saatat muistaa 80-luvulta ”lällätimet”, eli LA-radiot autoissa! Ja vielä, mikäli olen ymmärtänyt oikein, niin informaation ilmassa kulkemiseen tarvitaan myös tuo veden olemassaolo. Televisio toimii samoin kuin radio, omalla taajuudellaan. Eli, näin yksinkertaistettuna kuvaisin näitä taajuuksia maailmassamme jo olemassa oleviksi vaikkapa... reiteiksi, joita voi käyttää kunhan osaa valmistaa siihen sopivan lähettimen ja vastaanottimen.


No entäs mikroaaltouuni? Mikroaaltouuni tuottaa mikroaaltoja eli elektromagneettista säteilyä, jonka taajuus on yleensä 2,45GHz. Tämän laitteen tarkoitus on lämmittää ruokaa. Kohteen tulee sisältää vettä, jotta lämmittäminen onnistuu. Mikroaaltouuni siis tuottaa magnetronin avulla eri suunnista kohdistuvan sähkökentän uunin sisälle, joka aiheuttaa ruuan sisältämien protonien ja elektronien liikkumisen, joka sitten taas aiheuttaa kohteen lämpenemisen.


No, tullaan sitten näihin 3G, 4G ja 5G-verkkoihin ja niiden toimintaan. Tuo kirjain "G" tarkoittaa btw sukupolvea (engl. generation). Nämä verkot toimivat siten, että: Tukiasemat - jotka mikroaaltouunin tavoin tuottavat säteilyä, muodostavat alueellisen verkon. Ne tuottavat säteilyä määrätyllä taajuudella, joka maapallolla on ollut jo ennestäänkin olemassa. Riippuen mistä G:stä on kysymys, tukiasemien etäisyys on ratkaiseva. Ja samoin myös niiden tuottamien radioaaltojen vahvuus. 4G verkon tukiasemat ovat olleet muutaman kilometrin välillä toisistaan, riippuen maastosta. Tulevan 5G:n tukiasemien välimatka tulee olemaan vain muutama sata metriä, koska tuleva 5G on aalloiltaan lyhyempiä, ja siksi ne kulkevat vain lyhyen matkaa. Jotta siis tiedonsiirto olisi jatkuvaa, niiden tulee olla lähellä toisiaan. 5G:stä luvataan entistä turvallisempaa teknologiaa, ja jollain tavalla se saattaa kuulostaakin siltä.


Internet on siis lähettimien ja vastaanottimien muodostama tietoverkko. Nämä lähettävät ja vastaanottavat tahot liittyvät tuohon tietoverkkoon määrätyllä protokollalla (ip-osoite) määrätyllä taajuudella olevan verkon (3G, 4G tai 5G) kautta. Näin minä sen määrittelisin.


Onko tuleva 5G-verkko sitten turvallinen? Tai ovatko muutkaan aiemmat, jo olemassa olevat verkot turvallisia? Näitä kysymyksiä on hyvä kysyä, sillä olemme varmasti kaikki nähneet miten kasvit ja puut voivat isojen sähkömastojen läheisyydessä. Ensinnäkin, 4G verkko ei ole katoamassa minnekään, sillä.. Osa 5G verkoista on rakennettu itsenäiseksi verkoksi laitteistoineen. Mutta osa tulee käyttämään vanhenevaa 4G verkkoa, lähettäen uutta taajuutta vanhan lisäksi. En tietenkään saanut lukemistani artikkeleista teknistä ymmärrystä em. aiheeseen, mutta ymmärrykseni on tällä hetkellä sellainen, että Kiina, joka on nyt edelläkävijä, on rakentanut kattavan 5G verkon, ja muu maailma on tässä teknologiassa jäänyt jälkeen. Niinkin paljon jälkeen, että he ovat ostajan roolissa. Muut maat voivat siis ostaa Kiinalta resurssit ja laitteet, tai tulla 5G:n maailmaan rakentamalla se jo olemassa olevan 4G:n verkon päälle omilla innovaatioillaan tai ostamalla esimerkiksi USA:sta. USA:n huoli tässä tilanteessa on tietoturvallisuus ja talous, sillä ilmeisesti ensimmäisenä markkinat vallannut maa on etulyöntiasemassa. Mainittakoon tässä, että Suomi oli ilmeisesti ensimmäinen maa tällä pallolla, joka oli totetuttanut kattavan 4G verkon, ja meistä seuraavana tuli USA. 5G on nyt sitten Kiinan "hallussa", olemmehan kuulleet spekulaatiot Covid-19 viruksen ja Wuhanin yhteydestä. Lue lisää 5G verkkojen rakentamisesta tästä linkistä.


Niin, tämän ymmärryksen mukaan, kaikkeen elämään kohdistuva säteilyn määrä tulee kasvamaan. Ja mikä ikävintä, me emme pysty tuntemaan sitä. Me emme pysty tuntemaan sitä, sillä aistimme eivät voi tuntea säteilyä. Koska meissä itsessä on myös elektromagneettinen kenttä, ja koska meissä on noin 70% vettä, me kuitenkin saatamme reagoida säteilyyn. Elektromagneettisuus on läsnä kaikessa elävässä, pitäen huolta kaikista sisäisistä järjestelmistämme, mukaan lukien hormonitoimintamme, unirytmimme, terveytemme. Ja kun nyt käytän tässä sanaa "me", en todellakaan tarkoita vain ihmistä, vaan aivan kaikkia eläviä olentoja. Lintuja, kaloja, nisäkkäitä, matelijoita, kukkia ja mehiläisiä. Olisi niin helppoa sanoa, että "Juu, nyt sataa ja kovin, täytyykin mennä suojaan." Mutta koska me emme tunne ilmassa kulkevaa säteilyä millään aistillamme, me voimme vain tarkkailla ympäristöä valveutuneena mahdollisista oireista. Tarkkailla meitä itseämme, ja muita olentoja ympärillämme. Me olemme sopeutuneet maapallon olosuhteisiin, myös saamaamme luonnolliseen säteilymäärään - tai ehkä jopa olemme olemassa sen ansiosta. Mutta olemme jo kauan, siitä lähtien kun telekommunikaatio alkoi, tuottaneet tänne maailmaamme ylimääräistä säteilyä - ehkä ilman riittävän vahvaa kritiikkiä suojellaksemme itseämme, eläin- ja kasvikuntaamme, tätä ympäristöämme.


Nyt yritän kerätä tähän muutamat "helmet", joita löysin. Jos sinulla on aikaa, niin tutustu. Jos ei, niin lue vain korostetut kohdat. Tai jos ei kiinnosta ollenkaan, niin hyppää suoraan tämän artikkelin lopussa oleviin "Hannan hajatelmiin"!


Tässä linkki loistavaan koosteeseen Intian tilanteesta, tosin hieman vanha jo, vuodelta 2013. Aiheena "Matkapuhelintornien ja langattomien laitteiden radiotaajuisen sähkömagneettisen kentän (RF-EMF) vaikutukset biosysteemiin ja ekosysteemiin"  S Sivani *, D Sudarsanam  Edistyneen eläintieteen ja biotekniikan laitos, Loyola College, Chennai, Tamil Nadu, Intia.

Mutta tästä löydät kaikenkattavaa tietoa siitä, miten kaikenlaiset verkot vaikuttavat luontoomme ja meihin itseemme. Artikkeli on englanniksi, joten Kopioi+Liitä ja teksti google-kääntäjään jos englannin kieli ei suju.


Tässä linkki tutkimukseen, jossa tutkittiin hyönteisten reagointia jo olemassa oleviin radiotaajuuksiin. Olet varmastikin kuullut huolia mehiläisten, luonnollemme erittäin tärkeiden pölyttäjien valtavasta vähenemisestä? Tässä saattaa olla vastaus. Mikäli et nyt halua lukea kokonaan pitkää ja englanninkielistä artikkelia, tässä suomennettu lopputulema:

Tutkimme absorboitua radiotaajuista sähkömagneettista tehoa neljässä eri todellisessa hyönteisessä 2–120 GHz: n taajuuden funktiona.  Mikro-CT-kuvantamista käytettiin realististen mallien saamiseksi todellisista hyönteisistä. Näille malleille osoitettiin kirjallisuudesta saatuja dielektrisiä parametreja ja niitä käytettiin rajallisten erojen aika-alueen simulaatioissa.  Kaikki hyönteiset osoittavat absorboidun tehon riippuvuuden taajuudesta huipputaajuudella, joka riippuu niiden koosta ja dielektrisistä ominaisuuksista.  Hyönteisillä on suurin absorboitunut radiotaajuusteho aallonpituuksilla, jotka ovat verrattavissa niiden ruumiin kokoon. Ne osoittavat absorboituneen radiotaajuustehon yleisen kasvun yli 6 GHz (kunnes taajuudet, joissa aallonpituudet ovat verrattavissa heidän ruumiinsa kokoon), mikä osoittaa, että jos käytetyt tehotiheydet eivät laske, vaan siirtyvät (osittain) suuremmille taajuuksille,  myös imeytyminen tutkituissa hyönteisissä lisääntyy.  10%: n muutos tulevasta tehotiheydestä yli 6 GHz: n taajuuksiin johtaisi absorboituneen tehon lisääntymiseen välillä 3–370%.  Tämä voi johtaa muutoksiin hyönteisten käyttäytymisessä, fysiologiassa ja morfologiassa ajan myötä dielektrisen lämmityksen aiheuttamien kehon lämpötilojen nousun vuoksi.  Tutkittujen, alle 1 cm: n pituisten hyönteisten absorptiohuippu on taajuuksilla (yli 6 GHz), joita ei tällä hetkellä käytetä usein tietoliikenteessä, mutta jotka on suunniteltu käytettävän seuraavan sukupolven langattomissa tietoliikennejärjestelmissä.  Huipputaajuuden (pienempien aallonpituuksien) yläpuolella absorboitunut teho pienenee hieman.


Tässä vielä yksi artikkeli. Cindy L. Russelin artikkeli vuodelta 2018, jossa tutkitaan sähkömagneettisia taajuuksia, altistumisstandardeja ja tieteellistä kirjallisuutta 2G-, 3G- ja 4G-altistumisen terveysvaikutuksista, mukaan lukien osa saatavilla olevasta 5G-taajuuksien kirjallisuudesta. Laitan tähän muutamia otoksia suomennettuna, mutta suosittelen kyllä lukemaan koko artikkelin. Copy+Paste ja Google kääntäjään, niin alkaa sujumaan :)

Cindy L. Russel:

 " 1. Esittely

 Uuden 5G-tekniikan käyttöönotto lupaa antaa yleisölle muuttuvan viestintäverkon, jossa nopeus, datan määrä ja laitteiden määrä räjähdysmäisesti rajoittamattomalla tietojenkäsittelyllä välittämättä kenelle tahansa maailmassa.  Korkean teknologian yritykset markkinoivat jo esineiden Internetiä yrityksille, terveydenhuoltojärjestelmille, kouluille ja yleisölle.  Lupaus liittää puhelimemme ja laitteemme käytännössä eliminoi monet päivittäiset kotitalous- ja yritystoiminnot, mukaan lukien ajaminen. Teollisuuden mukaan tämä luo ylivoimaisen, yhteydessä olevan yhteiskunnan ja ennennäkemättömän talouskasvun. Tästä keskustelusta puuttuu kypsyvä kirjallisuus haitallisista aineista

 2G-, 3G- ja 4G-radiotaajuuksien biologiset, fysiologiset ja psykologiset terveysvaikutukset, joille olemme jo alttiita, tieteellisen kirjallisuuden viitteiden lisäksi, että 5G-taajuudet voivat olla myös vaarallisia.

 Monet tärkeät mutta vastaamattomat kysymykset ansaitsevat vakavaa harkintaa.  Onko tämän leviävän korkeamman taajuuden pienisoluisten hajautettujen antennijärjestelmien yleinen käyttöönotto kaupungeissamme ja kodeissamme turvallista ihmisille ja ympäristölle?  Lisääkö se kroonisen sairauden taakkaa, joka maksaa kansakunnallemme CDC: n mukaan arviolta 2,3 biljoonaa dollaria vuodessa (CDC, 2017)?  Olemmeko jo synnynnäisesti yhteydessä toisiinsa, kutistumme harmaata ainettamme ja tulemmeko siitä johtuen toimintahäiriöiseksi riippuvaiseksi kansakunnaksi (Weng et al., 2012)?  Miten

 Langattoman tekniikan suosio, laaja käyttö ja lisääntyvä riippuvuus ovat herättäneet televiestinnän teollisen vallankumouksen lisääntyneen yleisön altistumisen sähkömagneettisen spektrin laajemmille ja korkeammille taajuuksille tietojen siirtämiseksi useiden laitteiden ja infrastruktuurin kautta.  Horisontissa ehdotetaan uuden sukupolven vieläkin lyhyempiä korkeataajuisia 5G-aallonpituuksia esineiden internetin (IoT) käyttämiseksi.  IoT lupaa meille käteviä ja helppoja elämäntapoja massiivisella 5G-yhdistetyllä tietoliikenneverkolla, mutta laajakaistan laajentaminen lyhyemmillä aallonpituuksilla radiotaajuussäteilyllä tuo esiin huolen siitä, että terveys- ja turvallisuuskysymykset ovat tuntemattomia.  Kiista jatkuu nykyisten langattomien 2G-, 3G- ja 4G-tekniikoiden aiheuttamien haittojen suhteen.  5G-tekniikoiden vaikutuksia ihmisiin tai ympäristöön ei ole paljon tutkittu.

 Väitetään, että tämän lisätyn korkeataajuisen 5G-säteilyn lisääminen jo nyt monimutkaiseen alempien taajuuksien yhdistelmään vaikuttaa negatiiviseen kansanterveystulokseen sekä fyysisen että mielenterveyden näkökulmasta.

 Radiotaajuinen säteily (RF) tunnustetaan yhä enemmän uudeksi ympäristön pilaantumisen muodoksi.  Kuten muutkin yleiset myrkylliset altistukset, radiotaajuisen sähkömagneettisen säteilyn (RF EMR) vaikutukset ovat ongelmallisia, ellei mahdotonta eritellä epidemiologisesti, koska ei enää ole altistamatonta kontrolliryhmää.  Tämä on erityisen tärkeää, koska nämä vaikutukset todennäköisesti lisääntyvät synergistisillä myrkyllisillä altistuksilla ja muilla tavallisilla terveysriskikäyttäytymillä.  Vaikutukset voivat olla myös epälineaarisia.  Koska tällä on ensimmäinen sukupolvi, jonka elinikä on kehdosta hautaan altistunut tälle ihmisen aiheuttamalle mikroaaltotaajuudelle (RF EMR), kestää vuosia tai vuosikymmeniä ennen kuin todelliset terveysvaikutukset tiedetään.  Tämän uuden tekniikan käyttöönotossa on noudatettava varovaisuutta.

 Tässä artikkelissa tarkastellaan sähkömagneettisia taajuuksia, altistumisstandardeja ja tieteellistä kirjallisuutta 2G-, 3G- ja 4G-altistumisen terveysvaikutuksista, mukaan lukien osa saatavilla olevasta 5G-taajuuksien kirjallisuudesta.  Esille nousee kysymys siitä, mikä on kansanterveyskysymys, samoin kuin tarve ennalta varautumiseen uuden langattoman tekniikan edistämisessä.


Ohjeistuksista:

Fyysikot ja insinöörit huomauttavat, että ionisoimattomalla radiotaajuisella säteilyllä, jota nykyään käytämme nykyaikaisessa tietoliikenteessä, on liian matala energiayksikkö fotonia kohti elektronien siirtämiseksi atomissa aiheuttaen ionisaatiota, kuten nähdään röntgensäteiltä ja radioaktiivisilta materiaaleilta (  WHO, 1981).  He väittävät, että lämpö on ainoa vahingon mitta, jolla on merkitystä radiotaajuuksien EMR: n terveydelle ja turvallisuudelle.  Tutkijat ovat kuitenkin selvittäneet muita mekanismeja, joiden avulla solujen toiminta voi häiriintyä ei-lämpöaltistuksella radiotaajuiselle säteilylle.

 Nykyiset ionisoimattoman säteilyn altistumista koskevat FCC: n ohjeet kehitettiin yli kaksi vuosikymmentä sitten, ja ne perustuvat kudosten lämmittämiseen lyhyillä altistumisjaksoilla (6 minuuttia työperäiselle / kontrolloidulle ja 30 minuuttia julkiselle / hallitsemattomalle altistumiselle) (FCC, 1997, 2015; FCC, 2013  ).  Kansainvälisen ei-ionisoivan säteilysuojelukomission (ICNIRP) standardeissa, jotka ovat maailmanlaajuisesti käytettyjen standardien perusta (ICNIRP, 2009;  Hardell, 2017).


Tiede ionisoimattoman säteilyn aiheuttamista biologisista haitoista:

Kasvava joukko tieteellistä kirjallisuutta dokumentoi todisteita ei-termisistä soluvaurioista televiestinnässä käytetyssä ionisoimattomassa langattomassa säteilyssä.  Tämän RF EMR: n on osoitettu aiheuttavan joukon haitallisia vaikutuksia DNA: n eheyteen, solukalvoihin, geenien ilmentymiseen, proteiinisynteesiin, hermosolujen toimintaan, veri-aivoesteeseen, melatoniinituotantoon, siittiöiden vaurioihin ja immuunihäiriöihin (Dasdag et ai., 2015a;  Dasdag et ai., 2015a, 2015b; La Vignera et ai., 2012; Levine et ai., 2017).  Langattomaan säteilyyn liittyviä ihmisten terveysvaikutuksia ovat hedelmättömyys, neurodegeneratiiviset muutokset ja aivosyöpä (Wyde, 2016; IARC, 2011) (; Sage ja Carpenter, 2012; Kim et al., 2017; Kesari et al., 2011; Kesari et al.  , 2012a, 2012b; Zhang ym., 2016; Agarwal ym., 2011, 2008; Al-Quzwini ym., 2016; Banik, 2003; Consales, 2012; D'Andrea ja Chalfin, 2000; Desai et ai.  , 2009: Prasad et ai., 2017).  Lisäksi tiedemiehet ja lääkärit tunnistavat yhä enemmän sähköherkkyyden langattomille ja sähkölaitteille (Hojo ym., 2016; Singh ja Kapoor, 2014; Belpomme ym., 2015).  Biologisesti perustuvaa standardia on suositeltu tieteellisellä vertailutasolla RF-EMR: n ”pienimmälle havaittavalle vaikutustasolle” 0,003 uW / cm2 (Sage and Carpenter, 2012).  Puiden, villieläinten ja muiden biosysteemien vahingoista on myös yhä enemmän todisteita (Sivani ja Sudarsanam, 2013).


Sähköherkkyys

Yhä useammat ihmiset ilmoittavat erilaisista oireista altistuessaan langattomille laitteille ja infrastruktuurille, mukaan lukien päänsärky, unettomuus, huimaus, pahoinvointi, keskittymiskyvyn puute, sydämentahdistukset ja masennus.  Nämä tunnistetaan nyt sähköherkkyyden tai sähkömagneettisen yliherkkyyden merkkeinä.  Henkilökohtaista viestintää ja tapaushistoriaa kuvasi äskettäin sairaalalääkäri Dr. Scott Eberle, joka yllyttävän tapahtuman jälkeen tuli sähköherkäksi ja huomasi jatkuvien fyysisten oireidensa johtuvan tietokoneen ja matkapuhelimen langattomasta säteilystä.  (Eberle, 2014; Eberle, 2014, 2017).  Raporteissa sähköherkkyydestä näillä epäspesifisillä mutta joskus heikentävillä oireilla esiintyy 1,5 prosentista Ruotsin väestöstä 13,3 prosenttiin Taiwanin väestöstä (Hedendahl et ai., 2015).


Onko 5G-tietoliikenneteknologialla haittoja?

Teollisuuden paperit, joissa keskustellaan 5G: stä, puhutaan markkinoista, liiketoimintamalleista ja uusista yrityksistä.  Uusissa valkoisissa kirjoissa on keskitytty yleisen turvallisuuden, hätäaputoimien ja maanjäristysvalmiuden tarpeisiin.  Kuinka paljon hyötyä tämän kaiken hyperkytkevän tekniikan lisäämisestä on verrattuna kansanterveyteen ja ympäristöön?  Tarvitaan perusteellisempi tutkimus kaikkien analyysin sisältämien haittojen kanssa, mukaan lukien sähköinen jäte, maailmanlaajuinen ilmastonmuutos, myrkylliset päästöt, työturvallisuus, yksityisyys, turvallisuus, yleinen turvallisuus laaja-alaisista akkuvarmuusjärjestelmistä ja kriittisimmin  ihmisten välittömät terveys- ja ympäristöriskit.  Meillä on jo 911 ja satelliittiviestintä hätätilanteita varten.  Jos tämä tekniikka otetaan käyttöön, menetämme kriittiset kupariset lankaverkkomme, jotka ovat turvallisempia ja turvallisempia eikä vaadi varmuuskopioita akusta.  Tämän laajalle levinneen Internet-järjestelmän kustannuksia, saatavuutta ja käyttöä koskevia sääntöjä ei ole vielä määritelty.  Terveys- ja psykososiaaliset vaikutukset puuttuvat suurelta osin liikekeskusteluista."


Hannan hajatelmia telekommunikaation aiheuttamista haitoista:


Hmm, nyt kun kaikki 3G, 4G ja 5G verkon tukiasemat ovat ikäänkuin mikroaaltouuneja käännettyinä nurinpäin, levittäen kaikentaajuisia mikroaaltoja ympäriinsä, ne lämmittävät. Lämmön muodostumista on joillain säännöksillä hieman rajattu, mutta nuo rajaukset koskevat lähinnä laitteistoja, jotka ovat ihmisen välittömässä läheisyydessä, eli tietokoneita ja puhelimia jne. Mutta tosiasiaa on, että myös nuo tukiasemat lämmittävät ympärillään olevaa ilmaa, niin voisiko olla......... Että ilmaston lämpenemisen estäminen olisikin mahdotonta niin kauan kun rakennamme näitä tukiasemia lisää ja lisää..? Kuinka paljon niiden ja meidän ihmisten käytössä olevat laitteet tuottavat ylimääräistä lämpöä tähän maailmaan? Minun puhelimeni kuumenee jo muutaman minuutin puhelun jälkeen. Puhelimeni kuumenee sitä ladatessakin. Aina kun sitä käytän..


Ja hmmm, nyt jos tuon säteilyn (ja ainakin sen tuottaman lämmön) absorboituminen noin 2-3mm ihon alle katsotaan vaarattomaksi, niin mitä se tarkoittaa pienten hyönteisten kohdalla? Banaanikärpänen? Hyttynen? Entä kasvit? Isommatkin ötökät ovat niihin reagoineet, joten varmasti reagoivat pienetkin. Bakteerit ja virukset? Pystymmekö näitä vaikutuksia edes tutkimaan?


"RF EMR: n on osoitettu aiheuttavan joukon haitallisia vaikutuksia DNA: n eheyteen, solukalvoihin, geenien ilmentymiseen, proteiinisynteesiin, hermosolujen toimintaan, veri-aivoesteeseen, melatoniinituotantoon, siittiöiden vaurioihin ja immuunihäiriöihin."

Apuaaaa! Miten voisimme auttaa itseämme???

Terveelliset elämäntavat: stressinhallinta, rauha, tasapaino, liikunta, raitis ilma, hyvä ja parantava unen laatu, meditointi ja alhaiset aivoaallot, eli parantavat tilat - nämä ovat nousemassa tärkeämmiksi asioiksi kuin koskaan. Tärkeimmiksi osa-alueiksi elämässämme, jotta voisimme selvitä voittajina jokaisena päivänä. Haluamme kaiken hyvän 5G:stä. Ja tulemme haluamaan kaiken hyvän 6G:stä, jota jo kehitellään parhaillaan. Me emme tule sanomaan edistyvälle teknologialle "Ei kiitos." Tulemme saamaan näistä uusista telekommunikaation generationeista aivan uskomatonta elinolosuhteitamme parantavaa teknologiaa. Etäleikkauksia, robottien suorittamia leikkauksia, itseohjautuvia autoja, jne jne. Niinkuin eräs viisas sanoikin, "5G tulee muuttamaan maailmaa paremmaksi, mikäli paremmat ihmiset sitä käyttävät ja soveltavat käyttömahdollisuuksia." Sama mies sanoi: "Mutta sillä on hintansa. Meidän tulee suojata kehoamme kaikin mahdollisin tavoin, sillä altistumme päivä päivältä suuremmille annoksille näkymätöntä säteilyä." Ei, ei hän tarkoittanut tinahattu päässä kulkemista, vaan juurikin edellä mainitsemiani keinoja. Auttaa meditaatioilla tasapainottamaan hormonaalista toimintaamme. Käyttää laitteita järkevästi. Suojella lapsia liialta laitteiden käytöltä. Syödä hyvin, ulkoilla ja liikkua. Pysyä terveenä.


Voi olla, että nyt kun olen itse aikamoisen murroksen äärellä kauneusalan työni kanssa - tulen toteuttamaan jonain päivän wifi-vapaan huoneen, jossa voi rentoutua ja tasapainottaa kehon toimintoja, ohjauksen mukaan. Kerrohan mikäli olisit kiinnostunut! Minä ainakin olen. Jos minulla olisi tuollainen pieni huone - ottaisin joka päivä annoksen wifitöntä ilmaa. Suunnitelmani on jo valmis, katsotaan saanko sen totetutettua.


Mutta jos sinulla nyt ei ole sellaista tilaa, niin tässä sinulle vastaus yhteen "hassuhkoon" kysymykseeni, johon oikein kukaan ei ole tiennyt vastausta. Miten säteily kulkee ilmassa? Kulkeeko se niinkuin valo, vai siten kuin savu? Eli, jos minulla olisi kännykkä tilassa, joka on suojattu, ja kun poistan sen siitä tilasta, niin jääkö sen säteily ikään kuin ilmaan leijumaan?Mutta nyt löysin vastauksen netistä:

"Ionisoiva säteily kulkee suoraviivaisesti kuten esimerkiksi valo, eikä säteily leviä tuuletuksen kautta ja saastuta huonetta. Säteilylähteen voi peittää varjostimella, jota säteily ei läpäise. Esimerkiksi röntgenkuvauksessa ne ruumiinosat, joita ei kuvata, peitetään usein huonosti säteilyä läpäisevillä, esimerkiksi lyijystä valmistetuilla, varjostinmatoilla. Toisaalta jos säteilylähteen voi sammuttaa, säteily katoaa heti. Säteilyä saanut kappale ei itse muutu säteileväksi. Esimerkiksi röntgenkuvauksessa käytettyyn huoneeseen ei jää mitään "jälkihehkua", vaan säteily katoaa välittömästi kun röntgenputki sammutetaan."


Eli, sammuta Wifi yöksi ja siirrä kännykkäsi toiseen huoneeseen. <3

Ja sitten vain "Hyvää yötä, kauniita unia ja oman kullan kuvia!"


With Love,

Hanna

190 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Bình luận


bottom of page