top of page

Turun Sanomat ja kriittiikkiä kliinistä hypnoterapiaa kohtaan

Uhhh.. Nyt se on alkanut. Se myrsky, jonka tiesin alkavan kun valmistumisemme lähenee. Vaikka osasin tätä odottaa, olen yllättynyt siitä, että kuinka pahalta se minussa tuntuukaan.

Turun Sanomien etusivulla ja siihen liittyvässä artikkelissa sisäsivuilla on kritisoitu ja annettu enemmän kuin virheellistä tietoa - suoraan sanottuna harhaan johdettu lukijoita - ja vielä täysin tarkoituksella.


Korjaan selkeimmät asiavirheet tähän,

1. Emme tee diagnooseja, kenestäkään

2. Kehoitamme AINA tarkistuttamaan oma tila lääkärissä

3. Kehoitamme asiakasta keskustelemaan hoitavan lääkärin kanssa hypnoterapiassa käymisestä

4. Opintojen kesto ei ole 16 päivää, vaan 16 opintopistettä. Yhteensä n. 430 tuntia opiskelua

5. Koulutus päättyy loppukokeeseen


Teija Barr, kouluttajamme, toivotan sinulle tsemppiä, olosi on varmastikin juuri nyt järkyttynyt. Sinut kyseenalaistettiin henkilökohtaisuuksiin asti menevällä tasolla. Toivottavasti olet kovaksi keitetty, jos et vielä ole, niin sinusta on tulossa sellainen. Tiedän, ettet anna periksi.


Niin, hyvä lukija, haluankin tässä sanoa vielä, että,

En ole ryhtymässä lääkäriksi, en psykoterapeutiksi, en psykiatriksi, en sairaanhoitajaksi.


Olen ryhtymässä toteuttamaan; arkea ja sydämen asioita helpottavia harjoitteita, tarjoamaan elämän laatua parantavaa ohjausta ja lisäämään positiivisuutta, rakkaudellista ajattelua ja myötätuntoa niitä kaipaavien elämään - ja kliininen hypnoterapia on yksi osa sitä kokonaisuutta.


On aika hauska tuossa jutussa käytetyt kaikenlaiset vertaukset siitä, kuinka hypnoterapiaa tarjoavien tulisi olla lääkäreitä - ja sitten kuitenkin määritelmä, että "hypnoterapia on psykoterapeuttista työskentelyä". Ovatko lääkärit automaattisesti myös psykoterapeutteja? Kuuluuko mielen toiminta, CBT, alitajunta ja hypnoosin ilmiöt lääkäreiden opinto-ohjelmaan? En usko. Mutta en tietenkään tiedä varmaksi, koska en ole lääkäri. Voihan se olla näinkin.


Mutta, minusta tulevana hypnoterapeuttina ja NLP Coachina.. Oppimisen haluni ja intoni on enemmän kuin kova. Jokaisen koulutuspäivän jälkeen löydän itseni entistä useamman mielenkiintoisen asian ääreltä ja tiedonjanoni kasvaa joka hetki. Olisi niin hienoa vain "ladata" tietoa itseen. Toivotaan, että jonain päivänä sellainen "aivojen lataaminen" olisi mahdollista. Teen ja harjoittelen kaikkea minua kiinnostavaa, minua eniten innostavia aiheita ja enemmän kuin mielelläni keskustelen ja kuuntelen, kerron kysymyksistäni, pohdinnoistani, käsityksistäni ja ymmärryksestäni - ja tieteestä ja päättelystä näiden aiheiden ympärillä. Rakastan tiedettä ja ihailen ihmisiä, jotka uskaltavat käyttää omia aivojaan asioiden pohtimisessa ja uskaltavat katsoa ulos tiedon ikkunasta, löytääkseen jotain uutta, mitä muut eivät ehkä ole tulleet ajatelleeksi. Ilman tällaisia ihmisiä meillä ei olisi pyöreätä maapalloa, ei evoluutioteoriaa, ei hehkulamppua. Minusta ei ehkä koskaan tule pelkästään muiden tarinoiden kuuntelijaa. Käytän aina omaa päätäni ja muodostan omat mielipiteeni ja etsin omat totuuteni. Sillä - tämä niin ihmeellisen ihana maailmamme on TÄYNNÄ asiota, joiden olemassaoloa ei voi kiistää - mutta joita ei vielä voi selittää tieteen voimin.No, tulevaisuus näyttää kuinka tämän "kliininen hypnoterapia"-myrskyn käy.


Ei sillä varmastikaan ole väliä, loppujen lopuksi. Minä olen saanut oppia niin paljon, eikä tätä oppia enää saa minusta pois. Olen muuttunut ja olen minä, huolimatta siitä, millä tavoin voin harjoittaa tulevaa työnkuvaani. Nojaan taakse ja seuraan taistelua sanojen shakkilaudalla täältä sivusta.


Maariankadun tilaamme on joka tapauksessa tänään tullut kaksi ihanaa, valkoista nahkatuolia!!! Tervetuloa!!! <3


With Love,

Hanna

87 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page