top of page

Tarvitseeko pelätä?

Päivitetty: 12. jouluk. 2020

Kyllä, maailmalla on pandemia. Se on meilläkin.


Ja koska meillä on pandemia, koko Suomi pelkää. Olen sanonut usein, että en pelkää koronaa, juurikaan. Mutta kyllä minäkin taidan pelätä. Tiedän sen siitä, että syön D-vitamiinia joka päivä. Vaikka viimeisin tietoni on, että d-vitamiinitasoni ovat loistavat, laitan silti nappia naamaan, tunnollisesti. Huomaan pelkoni siitä, että reagoin toisten ihmisten pelkoon. Katson kauhuissani, kun ihmiset pelkäävät, ovat aggressiivisia tai hämillään. Hukassa. Suutunkin välillä, ja kuitenkin ymmärrän. Hetkittäin huomaan tuon pelon siirtyvän minuunkin. Ja sitten taas, tavoitan oman tasapainoni. En kuitenkaan omasta mielestäni pelkää varsinaisesti sairastumista, vaan sitä, että tartuttaisin muita. Pelkään enemmänkin sitä, mitä tämä paniikki ja pelko tekee ihmisyydellemme ja hyvinvoinnillemme. Mutta kaikkein eniten, pelkään sitä, että minäkin alan pelkäämään. Sillä kun näen pelokkaita ihmisiä, minulle tulee tunne, että ehkä olenkin väärässä tämän tunteeni kanssa, ja minun tulisi pelätä enemmän. Sillä joidenkin mielestä vähättelen koronaa. Mutta tiedän, että pelko voi viedä terveyden, on vienytkin jo monilta.


Tässä kuitenkin muutamia asioita, joita minä pelkään.


Pelkään sitä, mitä tämä pandemia tekee taloudellemme. Tukia maksetaan yrityksille, yksittäisille ihmisille heidän elämiensä mentyä mullin mallin, kadonneet työpaikat ja kadonnut henkinen hyvinvointi, kadonnut yhteisöllisyys, tulevat rokotteet, maskit, viivästynyt terveydenhuolto. Tulemme maksamaan ihan valtavan rahallisen laskun, niinkuin koko muukin maailma. Lause, joka alkaa: "Valtio maksaa korvauksia tälle ja tälle taholle.." on täysin harhaanjohtava. Siinä pitäisi lukea: "Sinä maksat tälle ja tälle taholle..." Tai: Sinä ja sinun läheisesi, lapsesi ja lapsenlapsesi ottavat nyt velkaa tähän ja tähän.." ja "Lainanlyhennyksesi nousee, koska olemme ottaneet velkaa puolestasi, näin ja näin paljon.." Numeroita, joiden suuruutta emme voi edes ymmärtää.


Suutun koronavilkusta, sen herättämästä pelosta ja murheesta, koronavilkusta, joka ei kuitenkaan oikeastaan auta ketään. Niin, jotkut voivat siirtyä etätöihin vilkahduksen saatuaan, mutta me, jotka emme voi niin tehdä, voimme vain alkaa murehtimaan ja spekuloimaan entistä enemmän. Vilkahdus saastuttaa saajan, ja hänen tulee alkaa varomaan itsensä kuljettamista hmmm.. minnekään. Kysymyksessä kuitenkin on koronatartunnan saaneen kohtaaminen jossain, viimeisen 10 päivän aikana. Alle 1 m sisällä tai Bluetoothin kantaman sisällä, kukaan ei tiedä. Sisällä vai ulkona, kukaan ei tiedä. Oliko hänellä maski ja puhtaat kädet, kukaan ei tiedä. Jotkut pääsevät testiin tarkistamaan asiaa, jotkut eivät. Jopa TAYS:n koronalle altistuneet hoitajat ovat olleet normaalisti töissä, niin miten meidän sitten tulisi toimia? Vilkahduksen saajan tulee alkaa kiinnittämään huomionsa omaan vointiinsa, pitää etäisyyttä ja välttää julkisia tiloja mahdollisuuksien mukaan. Pestä käsiä ja käyttää maskia. Omaehtoinen karanteeni on suositeltavaa. Koska nuo kaikki edellä mainitut toimenpiteet ovat jo arkipäivää, niin mikä sitten muuttuu? Ei mikään näkyvä asia. Osa ihmisistä saattaa olla työssä, jota voi tehdä etänä ja omaehtoinen karanteeni onnistuu. Osa ihmisistä on eläkkeellä tai työttömiä, joten karanteeni onnistuu. Mutta kaikille työssä käyville se ei ole mahdollista (minä itse), joten vilkahdus vain lisää syyllisyyttä ja pelkoa vilkahduksen saaneella. Ja mikä hulluinta, tuo altistuminen olisi tapahtunut joka tapauksessa: Tieto siitä vain saa ihmisen entistä pelokkaammaksi. Minutkin. Joten tunnustan, en ole ladannut koronavilkkua. Toki nyt voin pelätä, että mitä siitä seuraa, etten ole sitä ladannut. En nimittäin taida olla kaikkien mielestä ihan kunnon kansalainen, koska puhelimessani ei ole tuota Appia.


Kuvittelen, että pidän etäisyyttä julkisissa paikoissa vain siksi, että käsketään, mutta huomaan kuitenkin kaikki liian lähelle tulijat. Ilma vieraan ihmisen ja minun välilläni tuntuu hauraalta ja arveluttavalta. Tuntuu ikäänkuin, että tuo ilma olisi muuttunut. En tietoisesti huomannut sitä ilmaa ennen, mutta nyt tuntuu alastomalta, mikäli välissä ei näy pleksiä tai maskia. Ennen tunsin toisen ihmisen kohdatessani välillämme olevan ilman olevan kuin jotain, jonka läpi menen halatakseni häntä. Hänen oma tilansa ja minun tilani. Mutta nyt välissämme tuntuu olevan tyhjä aukko, tai jopa pudotus. Tuota tilaa, josta astun halaamaan ja minne astun, sitä ei ole enää. Halatessa vähän kuin kurottaa pohjattoman kuilun yli. Olisiko se niin, että minun oma tilani olisi muuttunut heikommaksi tai haavoittuvammaksi? Vai huomioinko nuo liian lähelle tulevat siksi, koska luuloani vastoin pelkään koronaa? Vai siksi, koska näen heidän pelkäävän maskeissaan?


Pelkään informaatiota, sillä en enää voi tietää, mikä on täysin totta ja mikä ei. Sana "lähdekriittisyys" on kadonnut, menettänyt merkityksensä. Sillä ei ole merkitystä enää, sillä koronan ja rokotteiden suhteen on olemassa täysin vastakkaisia ja erittäin vakuuttavia lähteitä. Toki, valitsemalla vain yhden kanavan, jota kuuntelet, saat vain yhdenlaisia uutisia. Näin sinun on helppoa valita itsellesi sopiva kanta, jonka takana seisot, ja tietoisuutesi täyttyy vain sen kanavan antamasta informaatiosta, uutinen toisensa jälkeen tukien edellistä, Jos kuitenkin astut comfort zonestasi hetkeksi ulos, saatat törmätä yllätykseen. Saatat törmätä aivan yhtä luotettavaan tahoon, asiantuntijuuden lisänä ehkä hieman erilainen koulutus ja käytännön kokemukset kentällä. Erilainen mielipide kentältä, jossa sinä sinä et ole ollut. Kentältä, josta sinulla ei ole muuta tietoa, kuin mitä olet lukenut. Mitäs siihen sanot?


Lisätään tähän informaatiokappaleeseen vielä sana "valtamedia" Ja ”otsikointi”. En edes viitsi kirjoittaa siitä muuta. Tiedät kyllä mitä tarkoitan. Pointtini on, että suhtaudu mediaan mahdollisimman rauhallisesti, näe lööppien taakse.


Pelkään demokratiaa. Ne ihmiset, jotka vaativat sinua äänestämään, täyttämään kansalaisvelvollisuutesi, käskevät nyt sinun olla vaiti, jos tuot kysymyksesi kuuluville. Vaalien alla he uskovat omaan aatteeseensa ja markkinointiinsa niin lujaa, että he pyytävät sinua antamaan äänesi, tietämättä varmaksi, mitä tulisit äänestämään. Mutta nyt, sinun olisi parasta pitää suusi kiinni ja antaa viisaampien hoitaa hommat - ja antaa ihmisten pelätä koronaa. Jokainen kriittinen sana tarkoittaa heille "salaliittoteoriaa", sillä väärässä oleminen horjuttaisi heidän statustaan, ja nakertaisi palasen heidän omasta turvallisuuden tunteestaan aiheuttaen pelkoa ehkä koko heidän maailmankuvansa muuttumisesta. Tämä valtaväestön väärässä olemisen pelko saa todella monen asiantuntijan ja tutkijan sanat törmäämään tieteen nimeä kantavaan seinään. Tuolle tieteen nimeä kantavalle seinälle saavat nimensä vain oikeissa paikoissa työskentelevät tiedemiehet ja naiset. Ja näin julkaistut media-artikkelit ovat usein pelkoa tukevia artikkeleita.


Pelkään tiedettä. Sillä minusta tuntuu, että tiedemaailma on kaikista aloista omille jäsenilleen julmin. Tiedemaailma on suurelta osin unohtanut tämän maailman ihmeellisyyden, luonnon, ihmisyyden ja avaruuden monimuotoisuuden, jota me emme MILLÄÄN TAVOIN voi KOSKAAN ymmärtää täysin. Tieteen maailmasta puuttuu luovuus, lapsenomainen ihmettely, mahdollisuuksien näkeminen ja tämän maailman olemassaolon käsittämättömän kauneuden ymmärrys. Väitteeni saattaa kuulostaa äärettömän absurdilta tässä yhteydessä, olemmehan onnistuneet kehittämään uutta teknologiaa monella eri alalla, juuri nytkin meillä on käsillä aivan uudenlainen rokote koronaa vastaan. Kyllä tiedemiehissä tällaisia elämän arvoitusten tutkijoita toki on, mutta tieteen tutkimuskohteet, eli rahoitusten saamiset, valikoituvat rahan ja tuottavuuden vuoksi pääasiassa voittoa tuottaville tutkimusalueille. Niin monet tiedemiehet ja heidän tutkimuksensa joko eivät saa huomiota tai rahoitusta, jos heidän tutkimuksensa eivät tue jo ennestään olemassa olevia teorioita. Tai eivät tule tuottamaan rahaa, vaikkakin terveyttä tai hyvinvointia voisi olla saatavilla. Käytän jälleen kerran esimerkkinä Luc Montagnieria, hän on erinomainen esimerkki. Hän sai nimensä tuolle tieteen seinälle Nobel-palkinnon merkeissä löydettyään HIV-viruksen. Mutta nyt kun hän tutkii veden ominaisuuksia, hän onkin tiedemaailman ja kollegojensa mielestä täysin "seniili". Toinen hyvä esimerkki on edellisessä postauksessani mainitsemani alumiinia 35 vuotta tutkinut Christopher Exley, hänen suustaan kuulin ensi kertaa sanat: "Minä en suostu hyväksymään sitä, että rokotteilla on "lupa" olla määrätty määrä sivuvaikutuksia. Olen varma, että pystymme ratkaisemaan tämän epäkohdan tutkimustyöllä. En suostu hyväksymään sivuvaikutuksia." Rakastuin saman tien. Tuntuu enenevissä määrin siltä, että tiedemiehet tuomitsevat toinen toisensa ja vain ne pärjäävät, joiden työstä joku muu ansaitsee jotain. Tiedettä on monenlaista ja paljon. Lue niitä, mahdollisimman vakuuttavia tiedetutkimuksia, jotka rauhoittavat sinua.


Ja kyllä, salaliittoteoreetikkoja on, ja heidän maailmankuvansa onkin aikamoinen.. Siellä vasta pelkoa onkin. Ja juurikin siksi en aio astua sinne. Olen todistetun tieteen puolella, mutta meidän täytyy muistaa, että tiede ei aina ole absoluuttista. Samasta aiheesta saattaa tulla vastakkaisia tuloksia, niinkuin nyt olemme nähneet koronan kanssa. On harmi, että sanonpa tai kysypä jotain tiedeuskovaisten keskuudessa, niin turpaan tulee, jos kysymys on väärä. Ymmärrettävää, enhän ole tiedemies, enkä tiedenainenkaan. Tosin, turpaan tulee monille tiedealankin ihmisille, mikäli kyseenalaistavat samoja tai samankaltaisia asioita kuin minä.

Pysyn tässä. Sillä tiedän, että mihin tahansa suuntaan haluaisin mennä, kohti tiedettä tai salaliittoja, minun pitäisi alkaa uskovaiseksi. Eli, minun pitäisi löytää usko.


Kyllä, luit oikein. Uskoa. Valitan. Vaikka olisit tieteen ja peer-reviewed tutkimusten fanaattinen kannattaja, totuus on, että et ymmärrä täysin minkään rokotteen sisältöä, et sen tutkimusprosessia, et voi tietää onko proseduuria noudatettu, et voi tietää tutkimusolosuhteita, et voi tietää osallistujia, et voi tietää toteuttajien motiiveja, etkä tarkastelevan raadin motiiveja, joten - sinun täytyy päättää uskoa sitä lopputulosta. Et voi myöskään varmaksi tietää onko vai eikö ole olemassa joku eliitti, tai uusi maailmanjärjestys, etkä todellakaan tule koskaan pääsemään Bill Gatesin pään sisälle, joten sekin on uskon asia. Koko tämä maailma on uskon asia. Sinulle ja minulle. Meille kaikille. Ja juuri siksi ihan kaikkea ei tulisi ottaa liian vakavasti.


Tämä koronapandemia paljastaa hindulaisuuden perusajatuksen, että tämä maailma on Maya, illuusio. Teet ja toimit illuusion keskellä. Tavallaan tämä maailma on totta, mutta se, miten näet ja koet sen, ei voi millään tavalla olla totta, koska et pysty havainnoimaan ja ottamaan vastaan kaikkea. Perustat kaikki elämäsi päätökset, tekemiset, ajatukset ja tunteesi aikaisempiin kokemuksiisi ja havaintoihin. Ja kokemuksesi ovat vain kokemuksia, eivät totuuksia. Uskot sanoja sieltä ja tuolta, sanoja joita ovat tuottaneet muut illuusioihin nojaavat ihmiset. Päättäessäsi esimerkiksi, että otatko rokotteen vai et, teet sen päätöksen niiden asioiden perusteella, jotka olet ottanut uskoksi itsellesi. Ja juuri näin sinun tuleekin tehdä. Koska et voi muuta. Et yhtään mitään muuta! Päätät intuitiollasi!

Kaikilla teoillasi luot itsellesi paljon puhuttua karmaa, joka EI TARKOITA aivan sitä mitä ehkä luulet sen tarkoittavan. Karma tarkoittaa vain yksinkertaisesti syy- ja seuraussuhteita, joiden myötä elämäsi soljuu tapahtumasta toiseen. Meillä on sanontoja, "Karma is a bitch" ja "Paha saa palkkansa", mutta.. Ei välttämättä saa, ainakaan siten kuin me ajattelemme. Karma tarkoittaa juurikin sitä, että jokaisella päätökselläsi on seuraus, hyvä tai huono. :) Sitä taas ei kukaan tiedä, kumpaa sinulle olisi tulossa. Vähän niinkuin, kun aamulla päätätkin autoilun sijasta kävellä kauniissa aamussa, saatatkin tulla polkupyöräilijän yliajamaksi. Voihan perse. Mutta jos et olisi loukannut itseäsi, et olisi tavannut sitä ihanaa fysioterapeuttia, joka hoiti jalkasi kuntoon. Sitä on karma. Jokaisella kolikolla on kaksi puolta, joten niin on myös koronalla. Joten suosittelen ottamaan vastaan kaikki asiat ja tapahtumat siten miten ne tulevat! Pienikin teko voi johdattaa suureen seuraukseen tai päinvastoin. Karmaa ei siis tarvitse pelätä, karma vain on. Karmalle ei voi antaa arviota, onko se hyvä vai huono, sillä se on molempia. Jokaisesta negatiivisesta seuraa aina jossain vaiheessa jotain hyvää. Joskus joku negatiivinen saa aikaan lisää uutta negatiivista, mutta kyllä se aina jossain kohtaa kääntyy. Karma on - sen lisäksi, että se on tämä elämän flow - myös toivo. <3


Me kaikki olemme lukeneet tilastoja ja tiedämme tilastoinnin ongelmista. Kuolinsyyt saattavat olla vähän kyseenalaisia, sillä kaikki kuolemat tilastoidaan koronakuolemiksi, mikäli kuolleella oli todettu koronavirusta. Kuolintodistus ei kerro, että oliko ko. henkilö kuollut koronan oireisiin, vai johonkin muuhun. Toisaalta, maailmalla kuolee paljon ihmisiä, joita ei oltu testattu lainkaan. Joten, mikä tilasto kertoisi meille totuutta tästä viruksesta? Olisiko hyvä tilasto sellainen, jossa olisi laskettu kuolemien normaali taso edelliseltä viideltä vuodelta? Alla olevassa tilastossa se on tuo keskiviiva, joka on koristeltu luvulla 0. Tilasto alkaa vuoden 2020 alusta. Käyrän, tuon punaisen viivan ollessa 0-viivan yläpuolella, on ko. maassa kuollut keskivertoa enemmän ihmisiä. Mikäli tuo punainen käyrä on 0-viivan alapuolella, on ihmisiä kuollut keskivertoa vähemmän. Kun näet vaaleanpunaisella väritettyä aluetta, se tarkoittaa Covid-19 positiiviseksi testattujen kuolleiden määrää. Harmikseni, Suomi ei ole mukana näissä tilastoissa. Mutta Suomi on muuten aika samanlainen, kuin Tanska ja Norja, paitsi että meillähän menee vielä paremmin kuin heillä.


Tässä kaaviossa näkyvät keskimääräiseen verratut kuolemat/100 000 henkeä. Napattu Economist-lehden julkaisusta.

Tässä kaaviossa näkyvät kaikki keskimääräiseen verratut kuolemat. Napattu Economist-lehden julkaisusta.


Lisään tähän linkin Euromomon sivulle.

Suosittelen tutustumaan, sillä sieltä löytyy myös pikkuinen Suomemme kuolematilastoineen! Mikäli "lontoon kieli" ei taivu, laitan tähän sinulle pari kuvaa.


Scrollaa sivua alaspäin, ja näet alla olevan näkymän. Tässä slidessa näet vuodesta 2015 vko 1 - 2020 vko 49 ne hetket, kun Suomessa on kuollut normaali määrä (harmaa väri), vähän enemmän kuin yleensä (vaalean sininen) ja siitä ylöspäin. Suomi on tässä kuvassa harmaan värinen, mikä siis tarkoittaa "ei ylimääräisiä kuolemia" tai sanoisiko "keskiverto määrä kuolemia". Anteeksi, on vähän vaikeaa kääntää suomeksi, kun sana excess tarkoittaa "liikaa" ja jokainen kuolemahan on meidän kaikkien mielestä liikaa.. Vaalean siniseksi vilkahtaminen tarkoittaa lievää kuolemien määrän nousua, jolloin maa raportoi 2-4 kuolemaa/100 000 enemmän kuin yleensä. Vähän tummempi sininen tarkoittaa kohtuullista lisäystä kuolemien keskiarvoon, 4-7/100 000.


Katsoin sliden muutaman kerran ja minun mielestäni Suomi vilkahti vaaleansiniseksi muutamankin kerran. Merkitsen nuo viikot ja vilkahdukset nyt tähän:

2015

vko 27 (2-4, eli vaaleansininen)


2016

vko 3 (2-4)

vko 51 (2-4)

vko 52 (4-7, tummempi sininen, eli kohtuullinen määrä enemmän kuolemia)


2017

vko 1 (2-4)

vko 2 (4-7, tummempi sininen, eli kohtuullinen määrä enemmän kuolemia)


2018

vko 9 (2-4)

vko 10 (2-4)

vko 11 (2-4)

vko 12 (2-4)

vko 13 (2-4)

vko 14 (4-7, tummempi sininen, eli kohtuullinen määrä enemmän kuolemia)

vko 29 (2-4)

vko 30 (2-4)

vko 31 (2-4)


2020

vko 15 (2-4)

vko 17 (2-4)

vko 18 (2-4)

vko 20 (2-4)

vko 25 (2-4)

vko 37 (2-4)


Nyt kun tiedämme, että vuosi 2020 on tilastoitu viikkoon 49 asti, niin mille näistä vuosista arvaisit koronan osuneen, jollet tietäisi totuutta? Vuosi 2019 oli "tasaisen tappava" (anteeksi ilmaisu, vähän kyllä itseä nyt naurattaa omat jutut) ja Suomi pysyi normaalien kuolemien määrissä, joten siksi sitä vuotta ei näy lainkaan. Tässä tilastossa en minä ainakaan koronaa näe. Varsinkin, koska tästä tilastosta puuttuvat kokonaan ne viikot, kun kuolemia on ollut vähemmän kuin yleensä!


Katsohan kuolemankäyrämme tässä: Löydätkö sinä koronan? Sen, mitä me juuri nyt panikoimme?


Koska meillä ei ole keskiarvoon nähden juuri ollenkaan liikakuolemia, niin WHAAAAT???

Jossain on jotain vikaa. Tilastoinnissa? Pelottelussa? Sairaaloissa?


Nyt kun me pelkäämme kaikki yhdessä - tosin omilla tavoillamme - koronaa ja sen seurauksia, niin kerron sinulle, että tehohoidossa on tällä hetkellä 26 henkeä. 15 HUS:ssa eli 11 henkilöä muissa sairaanhoitopiireissä yhteensä. Erikoissairaanhoidossa HUS:in alueella 67 hlö (ei siis kriittisessä tilassa) ja koko muu maa yhteensä 64 hlö. Ja jo nyt sairaalat pursuavat potilaita!!??!!?


Haluankin kysyä, että onko sairaanhoitomme todellakin ajettu niin alas, että valtamediasta saan lukea hoitajien jo itkevän tilannetta? Että kevään tilanne oli NIIIIN paha? Eikö meidän terveydenhuoltomme olekaan niin hyvä, kuin pitäisi olla? Keväällä toiset hoitajat itkivät ja toiset huutelivat virattomina potilaita jopa Facebookissa! Hengityskoneet on todettu vääräksi hoidoksi, näin olen ymmärtänyt monesta suunnasta, niin tehohoito ei todennäköisesti riipu niistä, ainakaan niin paljon kuin aluksi luultiin.


Vai... Nythän näyttää siltä, että näiden tilastojen mukaan aikaisemmat lähivuodet ovat olleet yhtä pahoja tai pahempiakin sairaaloissa kuin tämä koronavuosi on ollut. Ratsastavatko sairaanhoitajat nyt koronalla halutessaan lisää palkkaa? Ansaitsevatko he lisää palkkaa? No kyllä todellakin ansaitsevat, allekirjoitin kansalaisaloitteenkin. Koronan vuoksi en sitä kuitenkaan tehnyt. Mutta mikäli meillä on nyt potilasmäärät suurinpiirtein samat kuin yleensäkin, niin suoraan sanottuna, mitä hemmettiä täällä tapahtuu? En ihmettele ollenkaan, että ihmisten mieliin syntyy epäilyksiä.


Vaikka meillä pelko on turhaa, niin maailmassa on maita, joissa korona jyllää. Täältä on helppoa huudella, tiedän sen. Meillä ei ole suurkaupunkeja ja olemme kohtuullisen sivistynyt kansa kuunnellen ohjeita. Ja todellakin, rajoituksemme ovat aivan extreme kovat. Me tulemme selviämään tästä todennäköisesti hyvin vähillä vahingoilla, ellei lasketa taloutta mukaan. Ja pelkäämäni pelon vaikutuksia. Tilastot joka tapauksessa puhuvat puolestaan, eikö vain?


Me kaikki tiedämme, että jo valmiiksi valtavia summia tekevillä lääketehtailla, WHO:lla ja Bill Gatesillä yksinäänkin olisi helposti valta ja varat LAHJOITTAA rokotteet todellista hätää kärsiville maille tämän pandemian vuoksi. Eikö kenellekään ole tullut se mieleen? Why not?


Tai, olisiko unelmaa, jos meillä olisi EU:n alainen voittoa tuottamaton lääke/rokotejärjestelmä. Omat tutkijat, omat laboratoriot, omat tehtaat ja oma logistiikka? One day?


Niin.. muistatko vielä miltä tuntui herätä viime vuonna tähän aikaan aamulla? Odottaen ensilunta ja Joulua? Muistatko minkälainen tunne oli vatsassasi? Minkälaisia olivat ajatuksesi aamulla herätessäsi? Tasapaino. Rauha. Minun ajatukseni olivat aivan kaikkea muuta kuin tänään. Aamut tuntuivat paljon ihanammilta kuin nyt. Nyt olemme kaikki aivan toisenlaisessa maailmassa. Maailmassa, jossa ihmisillä ja valtioilla on vierellään pelko ja paniikki, ja taloudellisia vaikeuksia ennenäkemätön määrä.


Mutta.. Muistetaan, että tämä kaikki on vain illuusiota. Otetaan vastaan ja lusitaan tämä aika. Avataan suu, jos siltä tuntuu. Pidetään huolta, että suumme avaamisella teemme jotain hyvää. Meditoidaan rauha sydämiimme, joka päivä. Opetellaan rentoutumaan vaikka hypnoosin avulla! Sillä kaikki muuttuu koko ajan. Mennään kohti Joulua. Tehdään piparkakkutaloja ja leivotaan joulutorttuja. Leikitään, että kaikki olisi jo ikäänkuin palannut ennalleen, saammehan rokotteen ihan pian tänne pohjolaan saakka. Sillä meidän elämässämme aurinko nousee huomennakin.


Mutta.. voitaisiko oikeasti tehdä jotain toisin kuin ennen?


With Love,

Hanna56 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Комментарии


bottom of page