top of page

Jos syö vähemmän - laihtuu! Ei välttämättä.


Olen itsekin oppinut että jos syö yli tarpeensa, kerääntyy ylimääräinen kehon varastoihin rasvaksi. Jos taas syö vähemmän kuin kuluttaa, laihtuu. Periaattessa tämä pitää edelleen paikkansa. Olen kuitenkin huomannut, että toisinaan laihtuminen on helpompaa ja toisinaan vaikka kuinka vähentäisit ruuan määrää, vaihtaisit ruokaa terveellisemmäksi tai jätät iltasyömiset, paino ei putoa ja keho pitää kiinni vararavinnostaan sinnikkäästi.


Monet asiat vaikuttavat kehoon. Stressi yleensä vaikuttaa kehoon energiaa varastoivasti, koska keho käy ylikierroksilla ja valmistautuu pahimpaan. Kehomme on edelleen ohjelmoitu aikaan, jolloin jonkinasteinen nälänhätä oli hyvinkin todennäköinen. Keho on ainaisessa varastointivalmiudessa, erityisesti jos ruokaa saa vähän tai pitkien aikojen välein.

Ruoki kehoasi tasaisin väliajoin! Ja jos haluat laihtua, LISÄÄ ruokaa ja LISÄÄ liikuntaa. Saat syödä kasviksia, salaatteja, hedelmiä ja marjoja melkoisia määriä eikä lihomisen vaaraa ole. Nyrkkisääntö on edelleen ravinnon saannin ja kulutuksen tasapaino. Kävele seuraavalle bussipysäkille (tai juokse, niin kuin minä ainaisessa kiireessäni). Jätä auto kauemmas marketin ovesta tai parkkeeraa vielä kauemmas. Liiku ja syö riittävästi!


Seurasin juuri televisiosta amerikkalaista muodonmuutos ohjelmaa, jossa nuori tyttö ei laihtunut vaikka söi hyvin vähän ja liikkui. Valmentaja ja lääkäri katsoivat tyttöä hyvin syyttävästi ja ilmassa oli selvästi luettavissa väite "Syöt enemmän kuin sanot". Myöhemmin tarinan edetessä kävi ilmi, että tyttö kärsi jonkinasteiseta traumaattisesta tapahtumasta menneisyydessään. HAAA! Kehotietoisuus suojaa muutokselta jos et ole valmis - ajattelin. Peloista täytyy päästää irti, jos ne ovat laihtumisen esteenä.


Olen huomannut, että henkilö kerää kehoonsa helposti suojapanssaria. Tähän ajatukseen löysin vastauksia Deb Shapiron kirjasta "Keho kertoo mielesi". Ihminen suojaa kehoaan tai suojelee itseään, haavoittuvuuttaan kehon avulla. Tämän oivaltamisen jälkeen olen alkanut kysymään laihdutusta toivovilta "Mikä elämässäsi muuttuisi, jos olisit laihempi?". Tämän pohtiminen on hyvä harjoite jokaiselle, joka toivoo laihtuvansa, oli kyse muutamasta kilosta tai useammasta kymmenestä kilosta. Mikä elämässäni olisi toisin jos kehoi muuttuisi?

11 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

1 Comment


Reeva M
Reeva M
Sep 21, 2021

I enjoyed reading your blog, thanks.

Like
bottom of page