top of page

Helppo laihtuminen? Onko sellaista? ON! KYLLÄ ON!

Päivitetty: 16. toukok. 2019

Kyllä - laihtuminen on helppoa. Niiiiiiiin helppoa, jos sitä vain oikeasti haluaa.


Laihtuminen on helppoa, jos haluat sitä enemmän kuin mitään muuta.

Laihtuminen on helppoa, jos haluat sitä niin paljon, että muut elämäsi ihanuudet ovat sinulle toissijaisia. Tulet mieluummin hoikaksi kuin joisit lasin viiniä. Tulet mieluummin hoikaksi kuin valitset ottaa lisää ruokaa. Tai ihanan jälkiruuan, jota on tarjolla. Tulet mieluummin hoikaksi, kuin vain pötkötät sohvalla katsellen televisiota kaikkien ruokaohjelmien armoilla. HALUAT olla hoikka - ENEMMÄN kuin sitä nautintoa mitä saat kaikesta suuhusi laittamista kaloreista. Ja olet valmis luopumaan siitä geeneissämme vaanivasta "hyvän olon tunteesta", että vatsasi on täpötäysi.


Tiedätkö, jos syöt päivässä 1200-1400 kcal laihdut väkisin. Kun jaat tuon kalorimäärän kolmeen osaan, eli kolmeen ateriaan, tulet huomaamaan, että lautasellasi ei ole paljonkaan mitään.. Ruoka-annoksesi on pienen näköinen verrattuna normaaliateriaasi, johon olet tottunut. Hui.. Mutta. Jokainen tuollainen miniateria vie sinut lähemmäs sitä toivomaasi painoa, sitä painoa, jonka olet päättänyt saavuttaa. Etkä voi sille mitään. Laihdut väkisin, jos syöt juuri tuon kalorimäärän, minimissään kolmessa osassa. Aamulla, päivällä ja illalla. Joka päivä. Voit jopa syödä joku päivä vielä vähän vähemmän - ja näin säästää kaloreita seuraavalle päivälle ja lisätä edellisen päivän puuttuvien kalorien tilalle suklaapatukan. Ja laihdut silti. Väkisin. Et voi sille mitään. Laihdut.


Mutta miten toteuttaa tuo? Sitä täytyy haluta. Enemmän kuin mitään muuta. Heikkoihin hetkiin pitää osata valmistautua, jo etukäteen. Juhliin, kyläilyihin, sosiaalisiin tilanteisiin, illan pitkiin tunteihin kun keho ja mieli kaipaavat totuttuja herkkuja.


Ja sinulla täytyy olla hyvä mieli! Hyvä mieli päätöksestäsi. Sinun tulee tuntea innostuneisuutta! Ihanaa, vapautunutta tunnetta loistavasta päätöksestäsi! Sinun tulee tuntea kaikki tuo ilo ja riemu, kiitollisuutta itsellesi, sinun sisimmällesi tästä uudesta alusta, matkalle hoikkuuteen. Sinun tulee nähdä itsesi tulevaisuudessa, hoikkana sinuna, joka päivä ja koko ajan. Sinä ansaitset olla hoikka, ja jokainen päivä on lähempänä sitä uutta sinua, joka olet päättänyt olla. Olet niin innostunut tästä tulevasta muutoksesta, että sinua ei haittaa pätkän vertaa, että olet vasta matkalla sinne. Sillä tämä matka hoikkuuteen on sinulle osoitus vahvuudestasi, vapaudestasi ja tunnet onnen tunnetta lopputuloksesta jo nyt.


Tiedätkö, tuolla kalorimäärällä on enemmän kuin realistista ajatella suurin piirtein kilon laihtumista viikossa. Tänään on Maaliskuun 23. päivä. Edellispäivänä oli täysikuu. Ja tuon täyden kuun voimin aion ottaa pari kiloa pois huhtikuun aikana. Vaakani on mennyt rikki, mutta olen päättänyt hankkia huomenna uuden - ja tulen postaamaan tänne, tämän kirjoituksen loppuun aamupainoni maanantai-aamuna 25.3.2019. Ja siitä lähtien joka aamu. Tavoitteeni on siis min. -2 kg toukokuun 8:een päivään mennessä, silloin nimittäin kaivan biksat esille ja lähden Rhodokselle rakkaan tyttäreni perheen kanssa. Hmm.. aikaa on siis 6,5 viikkoa. Enemmänkin saa lähteä, mutta tuo 2kg on oma toiveeni.


Olen hoikistunut viimeisen vuoden aikana noin 9 kiloa ja näistä kiloista on 7 itse laihdutettu. Tammikuussa 2018 sairastuin, tuolloin menetin painostani 2 kg - ja siitä alkoi pieni into. Aloittaessani keväällä 2018 sitten Kliinisen Hypnoterapian koulutuksen, opiskelimme heti toisena koulutusviikonloppuna painonhallinnan. Olen siis saanut itselleni painonhallinta hypnoosisession, ja olen tehnytkin niitä muutaman asiakkaille. Sen avulla pudotin 2 kg heti keväällä. Kesän ajan pidin asiaa mielessäni, mutta en noudattanut varsinaisesti mitään dieettiä, käyttäydyin vain kohtuullisesti - ja painoni pysyi samoissa sen normisetin sijaan, että olisi noussut. Kesä oli aivan ihana. Syksyllä sitten palasin "messiin" entistä innokkaampana terveellisen pieniin annoksiin ja tuosta hetkestä olen laihtunut 5 kiloa lisää. Hmmm. Ja sitten vaakani hajosi. Olen ollut nyt kaksi kuukautta ilman vaakaa, ja huomaan, että en muista toivettani hoikistua enää niin selkeästi, se on jäänyt pois fokuksestani vaa´an puuttuessa. Mutta siihen tulee nyt muutos. Matka lähenee, ja vaikka kuvittelen käyttäytyneeni syömisten kanssa kohtuullisen kauniisti, voi olla että olen saattanut saada joitain grammoja takaisin. Mutta sehän valkenee sitten maanantai-aamuna! Jos sitten en ole ollut riittävän kauniisti, saatan nostaa tavoitekilojen määrää pikkuisen. En paljoa, sillä mielestäni tämän ikäisen naisen olisi hyvä olla hiukan pehmeä.


Minulla on monia keinoja painonhallinnan onnistumiseksi, motivaation ylläpitämiseksi, itseni ja asiakkaan innostamiseksi, ja käytän niitä itseeni ehdottoman järjestelmällisesti. Tärkeimmäksi niistä haluan mainita päivittäisen mielen rauhoittamisen. Kaikenlainen stressi tulee poistaa iltaisin ja aamuisin, jollain tavalla. Jotta asiat saavat olla niille oikeissa paikoissa ja omassa tärkeysjärjestyksessään, ja jotta yön aikana saatu uni olisi sitä parasta mahdollista. Päivittäinen elämä niin helposti vie ajatukset jonnekin muualle kuin omaan sisimpään, josta huolenpidon tulee olla aina ensimmäisellä sijalla. Mieli, ajatukset ja tunteet ja niiden aiheuttamat muutokset hormoniemme toiminnassa ovat siis yksi painonhallinnan avainasioista.


No niin, tästä se alkaa taas. Huomenna vaakaostoksille ja ylihuomenna alkaa ihana tulevaisuus!


With Love,

Hanna


Ps. Jos haluat mukaan, niin ota yhteyttä. Hoikistutaan yhdessä!!! Kaikki on porukassa mukavampaa kuin vain itsekseen!


69 katselukertaa26 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page